xenocara build fails on 5.5-stable

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

xenocara build fails on 5.5-stable

Maurice Janssen-2
Hi,

I'm trying to build xenocara on a sparcstation running 5.5-stable (dmesg
below).  During make build, I get the following error:

===> app/editres
cd /usr/xenocara/app/editres && exec make  -f Makefile.bsd-wrapper cleandir
cd /usr/xenocara/app/editres && exec make  -f Makefile.bsd-wrapper depend
no dependencies here yet
cd /usr/xenocara/app/editres && exec make  -f Makefile.bsd-wrapper all
PKG_CONFIG_LIBDIR="/usr/X11R6/lib/pkgconfig"  CONFIG_SITE=/usr/xenocara/etc/config.site  CFLAGS="-O2 -pipe"  MAKE="make" PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/X11R6/bin  exec sh /usr/xenocara/app/editres/configure --prefix=/usr/X11R6  --sysconfdir=/etc  --mandir=/usr/X11R6/man  --cache-file=/usr/xobj/xorg-config.cache.sparc  --disable-silent-rules
configure: loading site script /usr/xenocara/etc/config.site
configure: loading cache /usr/xobj/xorg-config.cache.sparc
checking for a BSD-compatible install... (cached) /usr/bin/install -p
checking whether build environment is sane... configure: error: newly created file is older than distributed files!
Check your system clock
*** Error 1 in app/editres (/usr/X11R6/share/mk/bsd.xorg.mk:179 'config.status')
*** Error 1 in app/editres (/usr/X11R6/share/mk/bsd.xorg.mk:211 'build')
*** Error 1 in app (<bsd.subdir.mk>:48 'build')
*** Error 1 in . (<bsd.subdir.mk>:48 'realbuild')
*** Error 1 in /usr/xenocara (Makefile:36 'build')

When I start over, the build fails in the same way (configure: error:
newly created file is older than distributed files!), but at another point
during the build.
The xenocara source is mounted from an NFS server, both have their clocks
syncrhonised from a set of local NTP servers, so their time is within a
few ms from each other.
Other systems (e.g. sparc64 or hppa) using the same NFS server have no
problem.  A similar sparcstation-5 running 5.4-stable also works fine.
The computer with the problem was running 5.3-stable until May 1st and
also worked fine when building xenocara.

What could be the problem here?

Thanks for any hints,
Maurice


OpenBSD 5.5 (GENERIC) #0: Fri May  2 00:38:14 CEST 2014
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/sparc/compile/GENERIC
real mem = 268025856 (255MB)
avail mem = 258617344 (246MB)
mainbus0 at root: SUNW,SPARCstation-5
cpu0 at mainbus0: MB86907 @ 170 MHz, on-chip FPU
cpu0: 16K instruction (32 b/l), 16K data (32 b/l), 512K external (32 b/l) DVMA coherent cache enabled
obio0 at mainbus0
clock0 at obio0 addr 0x71200000: mk48t08 (eeprom)
timer0 at obio0 addr 0x71d00000: delay constant 82, frequency 2000000 Hz
zs0 at obio0 addr 0x71100000 pri 12, softpri 6
zstty0 at zs0 channel 0: console
zstty1 at zs0 channel 1
zs1 at obio0 addr 0x71000000 pri 12, softpri 6
zskbd0 at zs1 channel 0: no keyboard
zsms0 at zs1 channel 1
wsmouse0 at zsms0 mux 0
slavioconfig at obio0 addr 0x71800000 not configured
auxreg0 at obio0 addr 0x71900000
power0 at obio0 addr 0x71910000
fdc0 at obio0 addr 0x71400000 pri 11, softpri 4: chip 82077
iommu0 at mainbus0 addr 0x10000000: version 0x5/0x0, page-size 4096, range 64MB
sbus0 at iommu0: 21.250 MHz
dma0 at sbus0 slot 5 offset 0x8400000: rev 2
esp0 at dma0 offset 0x8800000 pri 4: ESP200, 40MHz
scsibus0 at esp0: 8 targets, initiator 7
sd0 at scsibus0 targ 3 lun 0: <QUANTUM, ATLAS_V__9_SCA, 0230> SCSI3 0/direct fixed eui.00e09e00244a5767
sd0: 8755MB, 512 bytes/sector, 17930694 sectors
cd0 at scsibus0 targ 6 lun 0: <MDI, SECD12X, 3136> SCSI2 5/cdrom removable
bpp0 at sbus0 slot 5 offset 0xc800000: DMA2
ledma0 at sbus0 slot 5 offset 0x8400010: rev 2
le0 at ledma0 offset 0x8c00000 pri 6: address 08:00:20:90:5a:7f
le0: 16 receive buffers, 4 transmit buffers
audiocs0 at sbus0 slot 4 offset 0xc000000 pri 9
audio0 at audiocs0
"power-management" at sbus0 slot 4 offset 0xa000000 not configured
hme0 at sbus0 slot 2 offset 0x8c00000 pri 7: address 08:00:20:90:5a:7f rev 34
nsphy0 at hme0 phy 1: DP83840 10/100 PHY, rev. 0
cgsix0 at sbus0 slot 3 offset 0x0 pri 9: SUNW,501-2325, 1152x900, rev 11
wsdisplay0 at cgsix0 mux 1
wsdisplay0: screen 0 added (std, sun emulation)
vscsi0 at root
scsibus1 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus2 at softraid0: 256 targets
bootpath: /iommu@0,10000000/sbus@0,10001000/espdma@5,8400000/esp@5,8800000/sd@3,0
root on sd0a (e0c1796b953eaf8e.a) swap on sd0b dump on sd0b

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: xenocara build fails on 5.5-stable

Miod Vallat
> I'm trying to build xenocara on a sparcstation running 5.5-stable (dmesg
> below).  During make build, I get the following error:

[...]

> checking whether build environment is sane... configure: error: newly created file is older than distributed files!
> Check your system clock

> The xenocara source is mounted from an NFS server, both have their clocks
> syncrhonised from a set of local NTP servers, so their time is within a
> few ms from each other.
> Other systems (e.g. sparc64 or hppa) using the same NFS server have no
> problem.  A similar sparcstation-5 running 5.4-stable also works fine.
> The computer with the problem was running 5.3-stable until May 1st and
> also worked fine when building xenocara.
>
> What could be the problem here?

This is a known issue which affects sparc (not sparc64) only, and is
being investigated.

In the meantime, consider building on a local disk.

Miod

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: xenocara build fails on 5.5-stable

Maurice Janssen-2
On 05/16/14 22:16, Miod Vallat wrote:
>> I'm trying to build xenocara on a sparcstation running 5.5-stable (dmesg
>> below).  During make build, I get the following error:
> [...]
>
>> checking whether build environment is sane... configure: error: newly created file is older than distributed files!
>> Check your system clock
> This is a known issue which affects sparc (not sparc64) only, and is
> being investigated. In the meantime, consider building on a local disk.
Thanks, I'll do just that.

Maurice