trouble setting the network, couldn't recogn. network card on install

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

trouble setting the network, couldn't recogn. network card on install

Kamen-4
Hi



I downloaded CD-image for installing OpenBSD 3.8 from one of the mirrors, listed in openbsd.org . When I started installing obsd, just after I choose "Yes" to start configuring the network it shows me only the line: "No more network interfaces found" (without any network interfaces listed  ). After I finished installing obsd, I tried to power up the network, following the instructions in man ifconfig, but without success. In openbsd.org I saw that my lan card (ethernet adapter) is supported. My ethernet adapter is integrated in the nvidia nforce2 mainboard, in openbsd.org/i386.html I found that:



NVidia nForce2 integrated 3Com 9201 (nForce2-ST, nForce2-GT)



which is the same, sure.



I attach dmesg.txt



Is this a real "bug" in your product??? Simultaneously with these troubles, I use network with Arabian Linux and Windows XP on the same PC without any problems.





Hope that the problem can be passed, but if it wouldn't, I hope a lot that I won't have troubles with the 3.9 version :)





Please if you solve the problem, re-email me.
OpenBSD 3.8 (GENERIC) #138: Sat Sep 10 15:41:37 MDT 2005
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: AMD Sempron(tm) 2400+ ("AuthenticAMD" 686-class, 256KB L2 cache) 1.67 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SSE
cpu0: AMD Powernow: FID
real mem  = 536387584 (523816K)
avail mem = 482533376 (471224K)
using 4278 buffers containing 26923008 bytes (26292K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(e2) BIOS, date 09/24/04, BIOS32 rev. 0 @ 0xfb4a0
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
apm0: flags 70102 dobusy 1 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0xdf84
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfde60/288 (16 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 3 5 11
pcibios0: no compatible PCI ICU found
pcibios0: Warning, unable to fix up PCI interrupt routing
pcibios0: PCI bus #2 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xfc00 0xd0000/0x4000!
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Nvidia nForce2 PCI" rev 0xa2
"Nvidia nForce2" rev 0xa2 at pci0 dev 0 function 1 not configured
"Nvidia nForce2" rev 0xa2 at pci0 dev 0 function 2 not configured
"Nvidia nForce2" rev 0xa2 at pci0 dev 0 function 3 not configured
"Nvidia nForce2" rev 0xa2 at pci0 dev 0 function 4 not configured
"Nvidia nForce2" rev 0xa2 at pci0 dev 0 function 5 not configured
pcib0 at pci0 dev 1 function 0 "Nvidia nForce2 ISA" rev 0xa4
"Nvidia nForce2 SMBus" rev 0xa2 at pci0 dev 1 function 1 not configured
ohci0 at pci0 dev 2 function 0 "Nvidia nForce2 USB" rev 0xa4: irq 5, version 1.0, legacy support
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Nvidia OHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 3 ports with 3 removable, self powered
ohci1 at pci0 dev 2 function 1 "Nvidia nForce2 USB" rev 0xa4: irq 11, version 1.0, legacy support
usb1 at ohci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: Nvidia OHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 3 ports with 3 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 2 function 2 "Nvidia nForce2 USB" rev 0xa4: irq 3
usb2 at ehci0: USB revision 2.0
uhub2 at usb2
uhub2: Nvidia EHCI root hub, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub2: 6 ports with 6 removable, self powered
"Nvidia nForce2 LAN" rev 0xa1 at pci0 dev 4 function 0 not configured
auich0 at pci0 dev 6 function 0 "Nvidia nForce2 AC97" rev 0xa1: irq 5, nForce2 AC97
ac97: codec id 0x414c4760 (Avance Logic ALC655)
audio0 at auich0
ppb0 at pci0 dev 8 function 0 "Nvidia nForce2 PCI-PCI" rev 0xa3
pci1 at ppb0 bus 1
pciide0 at pci1 dev 11 function 0 "VIA VT8237 SATA" rev 0x50: DMA
pciide0: using irq 11 for native-PCI interrupt
vendor "VIA", unknown product 0x4149 (class mass storage subclass RAID, rev 0x80) at pci1 dev 11 function 1 not configured
pciide1 at pci0 dev 9 function 0 "Nvidia nForce2 IDE" rev 0xa2: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide1 channel 0 drive 0: <HDS728080PLAT20>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 78533MB, 160836480 sectors
wd0(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
atapiscsi0 at pciide1 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <SONY, CD-RW CRX320E, NYK3> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide1:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
ppb1 at pci0 dev 30 function 0 "Nvidia nForce2 AGP" rev 0xa2
pci2 at ppb1 bus 2
vga1 at pci2 dev 0 function 0 "Nvidia GeForce FX 5600" rev 0xa1
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pmsi0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
lm0 at isa0 port 0x290/8: W83627HF
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask ef6d netmask ef6d ttymask ffef
pctr: user-level cycle counter enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
uhidev0 at uhub0 port 2 configuration 1 interface 0
uhidev0: Silitek USB Keyboard, rev 1.10/2.00, addr 2, iclass 3/1
ukbd0 at uhidev0: 8 modifier keys, 6 key codes
wskbd1 at ukbd0 mux 1
wskbd1: connecting to wsdisplay0
uhidev1 at uhub0 port 2 configuration 1 interface 1
uhidev1: Silitek USB Keyboard, rev 1.10/2.00, addr 2, iclass 3/0
uhidev1: 2 report ids
uhid0 at uhidev1 reportid 1: input=5, output=0, feature=0
uhid1 at uhidev1 reportid 2: input=5, output=0, feature=4
pckbc: cmd failed
pckbc: cmd failed
pckbc: cmd failed