sk driver

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

sk driver

Brian-79
I thought the issue with the watchdog timing out was fixed.  I was seeding a
torrent file this morning, so when I came home and turned it off, I received
these errors:

sk0: watchdog timeout
sk0: cannot stop transfer of Tx descriptors

I am running a kernel compiled as of last Saturday.

Here's my dmesg:

OpenBSD 4.0 (GENERIC) #0: Sat Sep  2 14:06:26 MDT 2006
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
real mem = 1073278976 (1048124K)
avail mem = 907919360 (886640K)
using 22937 buffers containing 107536384 bytes (105016K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.2 @ 0xf0000 (39 entries)
cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)
cpu0: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+, 1808.55 MHz
cpu0:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SSE3,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,3DNOW2,3DNOW
cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB 64b/line 2-way D-cache, 512KB 64b/line
16-way L2 cache
cpu0: ITLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
cpu0: DTLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
"NVIDIA nForce4 DDR" rev 0xa3 at pci0 dev 0 function 0 not configured
pcib0 at pci0 dev 1 function 0 "NVIDIA nForce4 ISA" rev 0xa3
nviic0 at pci0 dev 1 function 1 "NVIDIA nForce4 SMBus" rev 0xa2
iic0 at nviic0
adt0 at iic0 addr 0x2e: sch5017 rev 0x89
iic1 at nviic0
adt1 at iic1 addr 0x2e: sch5017 rev 0x89
ohci0 at pci0 dev 2 function 0 "NVIDIA nForce4 USB" rev 0xa2: irq 5, version
1.0, legacy support
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: NVIDIA OHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 10 ports with 10 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 2 function 1 "NVIDIA nForce4 USB" rev 0xa3: irq 10
usb1 at ehci0: USB revision 2.0
uhub1 at usb1
uhub1: NVIDIA EHCI root hub, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub1: 10 ports with 10 removable, self powered
auich0 at pci0 dev 4 function 0 "NVIDIA nForce4 AC97" rev 0xa2: irq 5, nForce4
AC97
ac97: codec id 0x414c4760 (Avance Logic ALC655 rev 0)
audio0 at auich0
pciide0 at pci0 dev 6 function 0 "NVIDIA nForce4 IDE" rev 0xa2: DMA, channel 0
configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
pciide0: channel 0 disabled (no drives)
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, DVDRAM GSA-4163B, A103> SCSI0 5/cdrom
removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide1 at pci0 dev 7 function 0 "NVIDIA nForce4 SATA" rev 0xa3: DMA
pciide1: using irq 10 for native-PCI interrupt
wd0 at pciide1 channel 0 drive 0: <WDC WD360GD-00FLA2>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 35304MB, 72303840 sectors
wd0(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
wd1 at pciide1 channel 1 drive 0: <WDC WD3200KS-00PFB0>
wd1: 16-sector PIO, LBA48, 305245MB, 625142448 sectors
wd1(pciide1:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
pciide2 at pci0 dev 8 function 0 "NVIDIA nForce4 SATA" rev 0xa3: DMA
pciide2: using irq 11 for native-PCI interrupt
ppb0 at pci0 dev 9 function 0 "NVIDIA nForce4 PCI-PCI" rev 0xa2
pci1 at ppb0 bus 1
"ATI Rage XL" rev 0x27 at pci1 dev 5 function 0 not configured
"VIA VT6306 FireWire" rev 0x80 at pci1 dev 6 function 0 not configured
skc0 at pci1 dev 10 function 0 "D-Link Systems DGE-530T A1" rev 0x11, Marvell
Yukon Lite (0x9): irq 5
sk0 at skc0 port A, address 00:15:e9:2e:28:e6
eephy0 at sk0 phy 0: Marvell 88E1011 Gigabit PHY, rev. 5
nfe0 at pci0 dev 10 function 0 "NVIDIA CK804 LAN" rev 0xa3: irq 11, address
00:e0:81:56:8f:67
eephy1 at nfe0 phy 1: Marvell 88E1111 Gigabit PHY, rev. 1
ppb1 at pci0 dev 11 function 0 "NVIDIA nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci2 at ppb1 bus 2
ppb2 at pci0 dev 12 function 0 "NVIDIA nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci3 at ppb2 bus 3
ppb3 at pci0 dev 13 function 0 "NVIDIA nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci4 at ppb3 bus 4
bge0 at pci4 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5721" rev 0x11, BCM5750 B1 (0x4101):
irq 11, address 00:e0:81:56:8f:66
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5750 10/100/1000baseT PHY, rev. 0
ppb4 at pci0 dev 14 function 0 "NVIDIA nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci5 at ppb4 bus 5
vga1 at pci5 dev 0 function 0 "NVIDIA GeForce 6600 GT" rev 0xa2
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pchb0 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 HyperTransport" rev 0x00
pchb1 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 Address Map" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 DRAM Cfg" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 Misc Cfg" rev 0x00
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pmsi0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
umass0 at uhub0 port 6 configuration 1 interface 0
umass0: ICSI USB All-in-One CardReader, rev 2.00/52.7d, addr 2
umass0: using SCSI over Bulk-Only
scsibus1 at umass0: 2 targets
sd0 at scsibus1 targ 1 lun 0: <ICSI, CardReader CF, 2.7C> SCSI0 0/direct
removable
sd0: 123MB, 123 cyl, 64 head, 32 sec, 512 bytes/sec, 251904 sec total
sd1 at scsibus1 targ 1 lun 1: <ICSI, CardReader MS, 2.7C> SCSI0 0/direct
removable
sd1: drive offline
sd2 at scsibus1 targ 1 lun 2: <ICSI, CardReaderMMC/SD, 2.7C> SCSI0 0/direct
removable
sd2: drive offline
sd3 at scsibus1 targ 1 lun 3: <ICSI, CardReader SM, 2.7C> SCSI0 0/direct
removable
sd3: drive offline
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
dkcsum: wd1 matches BIOS drive 0x81
dkcsum: sd0 matches BIOS drive 0x82
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
auich0: measured ac97 link rate at 48008 Hz, will use 48000 Hz
sk0: watchdog timeout
sk0: cannot stop transfer of Tx descriptors
uhub1: port 2, set config at addr 2 failed
uhub1: device problem, disabling port 2
umass1 at uhub1 port 2 configuration 1 interface 0
umass1: Apple iPod, rev 2.00/0.01, addr 2
umass1: using SCSI over Bulk-Only
scsibus2 at umass1: 2 targets
sd4 at scsibus2 targ 1 lun 0: <Apple, iPod, 1.62> SCSI0 0/direct removable
sd4: 976MB, 976 cyl, 64 head, 32 sec, 512 bytes/sec, 1999872 sec total
umass1: at uhub1 port 2 (addr 2) disconnected
sd4 detached
scsibus2 detached
umass1 detached
sk0: watchdog timeout
sk0: cannot stop transfer of Tx descriptors
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com 

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: sk driver

Sam Chill
On 9/5/06, Brian <[hidden email]> wrote:

> I thought the issue with the watchdog timing out was fixed.  I was seeding a
> torrent file this morning, so when I came home and turned it off, I received
> these errors:
>
> sk0: watchdog timeout
> sk0: cannot stop transfer of Tx descriptors
>
> I am running a kernel compiled as of last Saturday.
>
> Here's my dmesg:
>
> OpenBSD 4.0 (GENERIC) #0: Sat Sep  2 14:06:26 MDT 2006
>     [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
<snip>
> skc0 at pci1 dev 10 function 0 "D-Link Systems DGE-530T A1" rev 0x11, Marvell
> Yukon Lite (0x9): irq 5
> sk0 at skc0 port A, address 00:15:e9:2e:28:e6
<snip>
I own this exact card as well and I'm still having this problem with
-current snapshots too.
-Sam