simple-mtpfs panics

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

simple-mtpfs panics

Ed Ahlsen-Girard-2
After this command sequence while a Galaxy S8 running
R16NW.G950USQU5CSA4 is plugged in:

doas mtp-connect
doas simple-mtpfs /mnt

I eventually end up here:

login: panic: free: size too small  16 <= 64 / 2 (0xffff800000da7ac0)
type USB Stopped at      db_enter+0x12:  popq     %r11
    TID    PID    UID     PRFLAGS      PFLAGS  CPU  COMMAND
 154398  12758     35        0x12           0    1  Xorg
*409957  13277      0     0x14000       0x200    0K usbtask
db_enter() at db_enter+0x12
panic() at panic+0x120
free(cc5dea5c80df9709,ffff800000e2c000,ffff800000dfbe00) at free+0x3cf
usbd_free_device(0) at usb_free_device+0xf6
usbd_detach(268907f288667fb8,ffff800000904500) at usbd_detach+0x81
uhub_port_connect(b1a3e43ba98bd4a1,ffff800000904500,19,6) at
uhub_port_connect+0x66 uhub_explore(280398b005991987) at
uhub_explore+0x208 uhub_explore(280398b00585e61e) at uhub_explore+0x24e
usb_explore(89e789df119a3f2) at usb_explore+0x87
usb_task_thread(0) at usb_task_thread+0x100
end trace frame: 0x0, count: 5

Sometimes I have useful connectivity for a while, possibly
associated with the state of the snapshot being run. I did not have
that today. Eventually, though, it always ends with something
like this. The keyboard is unresponsive at this point, so I have run no
debugger commands. dmesg below signature.


My dmesg:


--

Edward Ahlsen-Girard
Ft Walton Beach, FL


OpenBSD 6.4-current (GENERIC.MP) #623: Fri Jan 18 22:57:22 MST 2019
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 4176125952 (3982MB)
avail mem = 4039950336 (3852MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.8 @ 0xec530 (36 entries)
bios0: vendor AMI version "80.06" date 04/01/2015
bios0: Hewlett-Packard 550-036
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP APIC FPDT FIDT MSDM SSDT SSDT MCFG HPET SSDT
SSDT DBGP acpi0: wakeup devices PXSX(S4) RP01(S4) PXSX(S4) PXSX(S4)
PXSX(S4) RP04(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) RP06(S4) PXSX(S4) RP07(S4) PXSX(S4)
GLAN(S4) EHC1(S3) EHC2(S3) XHC_(S3) [...] acpitimer0 at acpi0: 3579545
Hz, 24 bits acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat cpu0 at
mainbus0: apid 0 (boot processor) cpu0: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @
3.70GHz, 3691.98 MHz, 06-3c-03 cpu0:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 99MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.46 MHz, 06-3c-03
cpu1:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu1: smt 0, core 1, package 0
cpu2 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu2: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.45 MHz, 06-3c-03
cpu2:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu2: smt 1, core 0, package 0
cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
cpu3: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.45 MHz, 06-3c-03
cpu3:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1
cpu3: smt 1, core 1, package 0 ioapic0 at mainbus0: apid 8 pa
0xfec00000, version 20, 24 pins acpimcfg0 at acpi0
acpimcfg0: addr 0xf8000000, bus 0-63
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus 1 (RP01)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (RP04)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (RP06)
acpiprt4 at acpi0: bus 4 (RP07)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (PEG0)
acpiec0 at acpi0: not present
acpicpu0 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu2 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu3 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpipwrres0 at acpi0: FN00, resource for FAN0
acpipwrres1 at acpi0: FN01, resource for FAN1
acpipwrres2 at acpi0: FN02, resource for FAN2
acpipwrres3 at acpi0: FN03, resource for FAN3
acpipwrres4 at acpi0: FN04, resource for FAN4
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 105 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 105 degC
acpipci0 at acpi0 PCI0: 0x00000000 0x00000011 0x00000001
acpicmos0 at acpi0
acpibtn0 at acpi0: PWRB
"PNP0C14" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
acpivideo0 at acpi0: GFX0
cpu0: Enhanced SpeedStep 3691 MHz: speeds: 3700, 3500, 3300, 3100,
2900, 2700, 2500, 2300, 2200, 2000, 1800, 1600, 1400, 1200, 1000, 800
MHz pci0 at mainbus0 bus 0 pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core
4G Host" rev 0x06 inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics
4600" rev 0x06 drm0 at inteldrm0
inteldrm0: msi
inteldrm0: 1920x1080, 32bpp
wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
azalia0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core 4G HD Audio" rev 0x06: msi
azalia0: No codecs found
xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 8 Series xHCI" rev 0x05: msi,
xHCI 1.0 usb0 at xhci0: USB revision 3.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev
3.00/1.00 addr 1 "Intel 8 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function
0 not configured ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 8 Series USB"
rev 0x05: apic 8 int 16 usb1 at ehci0: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev
2.00/1.00 addr 1 azalia1 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 8 Series HD
Audio" rev 0x05: msi azalia1: codecs: Realtek ALC662
audio0 at azalia1
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi
pci1 at ppb0 bus 1
ppb1 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi
pci2 at ppb1 bus 2
xhci1 at pci2 dev 0 function 0 vendor "Fresco Logic", unknown product
0x1100 rev 0x01: msi, xHCI 1.0 usb2 at xhci1: USB revision 3.0
uhub2 at usb2 configuration 1 interface 0 "Fresco Logic xHCI root hub"
rev 3.00/1.00 addr 1 ppb2 at pci0 dev 28 function 5 "Intel 8 Series
PCIE" rev 0xd5: msi pci3 at ppb2 bus 3
vendor "Broadcom", unknown product 0x4365 (class network subclass
miscellaneous, rev 0x01) at pci3 dev 0 function 0 not configured ppb3
at pci0 dev 28 function 6 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi pci4 at
ppb3 bus 4 re0 at pci4 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev 0x0c:
RTL8168G/8111G (0x4c00), msi, address 7c:05:07:94:21:e2 rgephy0 at re0
phy 7: RTL8251 PHY, rev. 0 ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 8
Series USB" rev 0x05: apic 8 int 23 usb3 at ehci1: USB revision 2.0
uhub3 at usb3 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev
2.00/1.00 addr 1 pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel H87 LPC" rev
0x05 ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 8 Series AHCI" rev 0x05:
msi, AHCI 1.3 ahci0: port 0: 6.0Gb/s
ahci0: port 1: 6.0Gb/s
ahci0: port 2: 1.5Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, SPCC Solid State, SAFM> SCSI3
0/direct fixed t10.ATA_SPCC_Solid_State_Disk_65B3076B02AD00000823 sd0:
114473MB, 512 bytes/sector, 234441648 sectors, thin sd1 at scsibus1
targ 1 lun 0: <ATA, TOSHIBA DT01ACA1, MS2O> SCSI3 0/direct fixed
naa.5000039fe1cc5479 sd1: 953869MB, 512 bytes/sector, 1953525168
sectors cd0 at scsibus1 targ 2 lun 0: <hp, CDDVDW SU-208GB, HN00> ATAPI
5/cdrom removable ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 8 Series
SMBus" rev 0x05: apic 8 int 18 iic0 at ichiic0 spdmem0 at iic0 addr
0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-12800 isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
uhub4 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching
Hub" rev 2.00/0.05 addr 2 uhidev0 at uhub4 port 1 configuration 1
interface 0 "CPS UPS CP1000AVRLCD" rev 1.10/0.01 addr 3 uhidev0: iclass
3/0, 24 report ids upd0 at uhidev0
umass0 at uhub4 port 3 configuration 1 interface 0 "Generic USB2.0-CRW"
rev 2.00/57.13 addr 4 umass0: using SCSI over Bulk-Only
scsibus2 at umass0: 2 targets, initiator 0
sd2 at scsibus2 targ 1 lun 0: <Generic-, SD/MMC/MS PRO, 1.00> SCSI2
0/direct removable serial.0bda0153926571200000 ugen0 at uhub4 port 5
"Broadcom Corp BCM43142A0" rev 2.00/1.12 addr 5 uhub5 at uhub2 port 3
configuration 1 interface 0 "VIA Labs, Inc. USB2.0 Hub" rev 2.10/90.90
addr 2 umass1 at uhub2 port 5 configuration 1 interface 0 "asmedia
ASMT1153e" rev 3.00/1.00 addr 3 umass1: using SCSI over Bulk-Only
scsibus3 at umass1: 2 targets, initiator 0 sd3 at scsibus3 targ 1 lun
0: <ASMT, 2115, 0> SCSI4 0/direct removable serial.174c55aa123456789144
uhub6 at uhub2 port 7 configuration 1 interface 0 "VIA Labs, Inc.
USB3.0 Hub" rev 3.00/90.91 addr 4 uhub7 at uhub3 port 1 configuration 1
interface 0 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.05 addr 2 uhidev1 at
uhub7 port 3 configuration 1 interface 0 "KYE Optica? Mouse" rev
1.10/1.01 addr 3 uhidev1: iclass 3/1 ums0 at uhidev1: 3 buttons, Z dir
wsmouse0 at ums0 mux 0 uhidev2 at uhub7 port 4 configuration 1
interface 0 "Dell Dell USB Keyboard" rev 1.10/3.52 addr 4 uhidev2:
iclass 3/1 ukbd0 at uhidev2: 8 variable keys, 6 key codes
wskbd1 at ukbd0 mux 1
wskbd1: connecting to wsdisplay0
vscsi0 at root
scsibus4 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus5 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (a0b09f1218821720.a) swap on sd0b dump on sd0b
WARNING: / was not properly unmounted

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: simple-mtpfs panics

Martin Pieuchot
On 21/01/19(Mon) 09:36, Ed Ahlsen-Girard wrote:
> After this command sequence while a Galaxy S8 running
> R16NW.G950USQU5CSA4 is plugged in:

Does it also happen when you unplug your phone w/o using mtp-connect?

How does your phone appear in the dmesg?

Do you see any 'detach' message before the panic?  Could you include
them in your report?

>
> doas mtp-connect
> doas simple-mtpfs /mnt
>
> I eventually end up here:
>
> login: panic: free: size too small  16 <= 64 / 2 (0xffff800000da7ac0)
> type USB Stopped at      db_enter+0x12:  popq     %r11
>     TID    PID    UID     PRFLAGS      PFLAGS  CPU  COMMAND
>  154398  12758     35        0x12           0    1  Xorg
> *409957  13277      0     0x14000       0x200    0K usbtask
> db_enter() at db_enter+0x12
> panic() at panic+0x120
> free(cc5dea5c80df9709,ffff800000e2c000,ffff800000dfbe00) at free+0x3cf
> usbd_free_device(0) at usb_free_device+0xf6
> usbd_detach(268907f288667fb8,ffff800000904500) at usbd_detach+0x81
> uhub_port_connect(b1a3e43ba98bd4a1,ffff800000904500,19,6) at
> uhub_port_connect+0x66 uhub_explore(280398b005991987) at
> uhub_explore+0x208 uhub_explore(280398b00585e61e) at uhub_explore+0x24e
> usb_explore(89e789df119a3f2) at usb_explore+0x87
> usb_task_thread(0) at usb_task_thread+0x100
> end trace frame: 0x0, count: 5
>
> Sometimes I have useful connectivity for a while, possibly
> associated with the state of the snapshot being run. I did not have
> that today. Eventually, though, it always ends with something
> like this. The keyboard is unresponsive at this point, so I have run no
> debugger commands. dmesg below signature.
>
>
> My dmesg:
>
>
> --
>
> Edward Ahlsen-Girard
> Ft Walton Beach, FL
>
>
> OpenBSD 6.4-current (GENERIC.MP) #623: Fri Jan 18 22:57:22 MST 2019
>     [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
> real mem = 4176125952 (3982MB)
> avail mem = 4039950336 (3852MB)
> mpath0 at root
> scsibus0 at mpath0: 256 targets
> mainbus0 at root
> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.8 @ 0xec530 (36 entries)
> bios0: vendor AMI version "80.06" date 04/01/2015
> bios0: Hewlett-Packard 550-036
> acpi0 at bios0: rev 2
> acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
> acpi0: tables DSDT FACP APIC FPDT FIDT MSDM SSDT SSDT MCFG HPET SSDT
> SSDT DBGP acpi0: wakeup devices PXSX(S4) RP01(S4) PXSX(S4) PXSX(S4)
> PXSX(S4) RP04(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) RP06(S4) PXSX(S4) RP07(S4) PXSX(S4)
> GLAN(S4) EHC1(S3) EHC2(S3) XHC_(S3) [...] acpitimer0 at acpi0: 3579545
> Hz, 24 bits acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat cpu0 at
> mainbus0: apid 0 (boot processor) cpu0: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @
> 3.70GHz, 3691.98 MHz, 06-3c-03 cpu0:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu0: smt 0, core 0, package 0
> mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
> cpu0: apic clock running at 99MHz
> cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4, IBE
> cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
> cpu1: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.46 MHz, 06-3c-03
> cpu1:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
> cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu1: smt 0, core 1, package 0
> cpu2 at mainbus0: apid 1 (application processor)
> cpu2: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.45 MHz, 06-3c-03
> cpu2:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
> cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu2: smt 1, core 0, package 0
> cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
> cpu3: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.45 MHz, 06-3c-03
> cpu3:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1
> cpu3: smt 1, core 1, package 0 ioapic0 at mainbus0: apid 8 pa
> 0xfec00000, version 20, 24 pins acpimcfg0 at acpi0
> acpimcfg0: addr 0xf8000000, bus 0-63
> acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
> acpiprt1 at acpi0: bus 1 (RP01)
> acpiprt2 at acpi0: bus 2 (RP04)
> acpiprt3 at acpi0: bus 3 (RP06)
> acpiprt4 at acpi0: bus 4 (RP07)
> acpiprt5 at acpi0: bus -1 (PEG0)
> acpiec0 at acpi0: not present
> acpicpu0 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu1 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu2 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu3 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpipwrres0 at acpi0: FN00, resource for FAN0
> acpipwrres1 at acpi0: FN01, resource for FAN1
> acpipwrres2 at acpi0: FN02, resource for FAN2
> acpipwrres3 at acpi0: FN03, resource for FAN3
> acpipwrres4 at acpi0: FN04, resource for FAN4
> acpitz0 at acpi0: critical temperature is 105 degC
> acpitz1 at acpi0: critical temperature is 105 degC
> acpipci0 at acpi0 PCI0: 0x00000000 0x00000011 0x00000001
> acpicmos0 at acpi0
> acpibtn0 at acpi0: PWRB
> "PNP0C14" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> acpivideo0 at acpi0: GFX0
> cpu0: Enhanced SpeedStep 3691 MHz: speeds: 3700, 3500, 3300, 3100,
> 2900, 2700, 2500, 2300, 2200, 2000, 1800, 1600, 1400, 1200, 1000, 800
> MHz pci0 at mainbus0 bus 0 pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core
> 4G Host" rev 0x06 inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics
> 4600" rev 0x06 drm0 at inteldrm0
> inteldrm0: msi
> inteldrm0: 1920x1080, 32bpp
> wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
> wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
> azalia0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core 4G HD Audio" rev 0x06: msi
> azalia0: No codecs found
> xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 8 Series xHCI" rev 0x05: msi,
> xHCI 1.0 usb0 at xhci0: USB revision 3.0
> uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev
> 3.00/1.00 addr 1 "Intel 8 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function
> 0 not configured ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 8 Series USB"
> rev 0x05: apic 8 int 16 usb1 at ehci0: USB revision 2.0
> uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev
> 2.00/1.00 addr 1 azalia1 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 8 Series HD
> Audio" rev 0x05: msi azalia1: codecs: Realtek ALC662
> audio0 at azalia1
> ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi
> pci1 at ppb0 bus 1
> ppb1 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi
> pci2 at ppb1 bus 2
> xhci1 at pci2 dev 0 function 0 vendor "Fresco Logic", unknown product
> 0x1100 rev 0x01: msi, xHCI 1.0 usb2 at xhci1: USB revision 3.0
> uhub2 at usb2 configuration 1 interface 0 "Fresco Logic xHCI root hub"
> rev 3.00/1.00 addr 1 ppb2 at pci0 dev 28 function 5 "Intel 8 Series
> PCIE" rev 0xd5: msi pci3 at ppb2 bus 3
> vendor "Broadcom", unknown product 0x4365 (class network subclass
> miscellaneous, rev 0x01) at pci3 dev 0 function 0 not configured ppb3
> at pci0 dev 28 function 6 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi pci4 at
> ppb3 bus 4 re0 at pci4 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev 0x0c:
> RTL8168G/8111G (0x4c00), msi, address 7c:05:07:94:21:e2 rgephy0 at re0
> phy 7: RTL8251 PHY, rev. 0 ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 8
> Series USB" rev 0x05: apic 8 int 23 usb3 at ehci1: USB revision 2.0
> uhub3 at usb3 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev
> 2.00/1.00 addr 1 pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel H87 LPC" rev
> 0x05 ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 8 Series AHCI" rev 0x05:
> msi, AHCI 1.3 ahci0: port 0: 6.0Gb/s
> ahci0: port 1: 6.0Gb/s
> ahci0: port 2: 1.5Gb/s
> scsibus1 at ahci0: 32 targets
> sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, SPCC Solid State, SAFM> SCSI3
> 0/direct fixed t10.ATA_SPCC_Solid_State_Disk_65B3076B02AD00000823 sd0:
> 114473MB, 512 bytes/sector, 234441648 sectors, thin sd1 at scsibus1
> targ 1 lun 0: <ATA, TOSHIBA DT01ACA1, MS2O> SCSI3 0/direct fixed
> naa.5000039fe1cc5479 sd1: 953869MB, 512 bytes/sector, 1953525168
> sectors cd0 at scsibus1 targ 2 lun 0: <hp, CDDVDW SU-208GB, HN00> ATAPI
> 5/cdrom removable ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 8 Series
> SMBus" rev 0x05: apic 8 int 18 iic0 at ichiic0 spdmem0 at iic0 addr
> 0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-12800 isa0 at pcib0
> isadma0 at isa0
> pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
> pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
> wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
> pcppi0 at isa0 port 0x61
> spkr0 at pcppi0
> uhub4 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching
> Hub" rev 2.00/0.05 addr 2 uhidev0 at uhub4 port 1 configuration 1
> interface 0 "CPS UPS CP1000AVRLCD" rev 1.10/0.01 addr 3 uhidev0: iclass
> 3/0, 24 report ids upd0 at uhidev0
> umass0 at uhub4 port 3 configuration 1 interface 0 "Generic USB2.0-CRW"
> rev 2.00/57.13 addr 4 umass0: using SCSI over Bulk-Only
> scsibus2 at umass0: 2 targets, initiator 0
> sd2 at scsibus2 targ 1 lun 0: <Generic-, SD/MMC/MS PRO, 1.00> SCSI2
> 0/direct removable serial.0bda0153926571200000 ugen0 at uhub4 port 5
> "Broadcom Corp BCM43142A0" rev 2.00/1.12 addr 5 uhub5 at uhub2 port 3
> configuration 1 interface 0 "VIA Labs, Inc. USB2.0 Hub" rev 2.10/90.90
> addr 2 umass1 at uhub2 port 5 configuration 1 interface 0 "asmedia
> ASMT1153e" rev 3.00/1.00 addr 3 umass1: using SCSI over Bulk-Only
> scsibus3 at umass1: 2 targets, initiator 0 sd3 at scsibus3 targ 1 lun
> 0: <ASMT, 2115, 0> SCSI4 0/direct removable serial.174c55aa123456789144
> uhub6 at uhub2 port 7 configuration 1 interface 0 "VIA Labs, Inc.
> USB3.0 Hub" rev 3.00/90.91 addr 4 uhub7 at uhub3 port 1 configuration 1
> interface 0 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.05 addr 2 uhidev1 at
> uhub7 port 3 configuration 1 interface 0 "KYE Optica? Mouse" rev
> 1.10/1.01 addr 3 uhidev1: iclass 3/1 ums0 at uhidev1: 3 buttons, Z dir
> wsmouse0 at ums0 mux 0 uhidev2 at uhub7 port 4 configuration 1
> interface 0 "Dell Dell USB Keyboard" rev 1.10/3.52 addr 4 uhidev2:
> iclass 3/1 ukbd0 at uhidev2: 8 variable keys, 6 key codes
> wskbd1 at ukbd0 mux 1
> wskbd1: connecting to wsdisplay0
> vscsi0 at root
> scsibus4 at vscsi0: 256 targets
> softraid0 at root
> scsibus5 at softraid0: 256 targets
> root on sd0a (a0b09f1218821720.a) swap on sd0b dump on sd0b
> WARNING: / was not properly unmounted
>

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: simple-mtpfs panics

Ed Ahlsen-Girard-2
On Mon, 21 Jan 2019 21:32:55 -0200
Martin Pieuchot <[hidden email]> wrote:

> On 21/01/19(Mon) 09:36, Ed Ahlsen-Girard wrote:
> > After this command sequence while a Galaxy S8 running
> > R16NW.G950USQU5CSA4 is plugged in:
>
> Does it also happen when you unplug your phone w/o using mtp-connect?

No, the phone unplugs with no effect.
>
> How does your phone appear in the dmesg?

umodem0 at uhub4 port 4 configuration 2 interface 1 "SAMSUNG
SAMSUNG_Android" rev 2.10/4.00 addr 6 umodem0: data interface 2, has no
CM over data, has no break umodem0: status change notification available
ucom0 at umodem0
ugen1 at uhub4 port 4 configuration 2 "SAMSUNG SAMSUNG_Android" rev
2.10/4.00 addr 6

>
> Do you see any 'detach' message before the panic?  Could you include
> them in your report?

I don't recall seeing one, but I'll look for it.

>
> >
> > doas mtp-connect
> > doas simple-mtpfs /mnt
> >
> > I eventually end up here:
> >
> > login: panic: free: size too small  16 <= 64 / 2
> > (0xffff800000da7ac0) type USB Stopped at      db_enter+0x12:
> > popq     %r11 TID    PID    UID     PRFLAGS      PFLAGS  CPU
> > COMMAND 154398  12758     35        0x12           0    1  Xorg
> > *409957  13277      0     0x14000       0x200    0K usbtask
> > db_enter() at db_enter+0x12
> > panic() at panic+0x120
> > free(cc5dea5c80df9709,ffff800000e2c000,ffff800000dfbe00) at
> > free+0x3cf usbd_free_device(0) at usb_free_device+0xf6
> > usbd_detach(268907f288667fb8,ffff800000904500) at usbd_detach+0x81
> > uhub_port_connect(b1a3e43ba98bd4a1,ffff800000904500,19,6) at
> > uhub_port_connect+0x66 uhub_explore(280398b005991987) at
> > uhub_explore+0x208 uhub_explore(280398b00585e61e) at
> > uhub_explore+0x24e usb_explore(89e789df119a3f2) at usb_explore+0x87
> > usb_task_thread(0) at usb_task_thread+0x100
> > end trace frame: 0x0, count: 5
> >
> > Sometimes I have useful connectivity for a while, possibly
> > associated with the state of the snapshot being run. I did not have
> > that today. Eventually, though, it always ends with something
> > like this. The keyboard is unresponsive at this point, so I have
> > run no debugger commands. dmesg below signature.
> >
> >
> > My dmesg:
> >
> >
> > --
> >
> > Edward Ahlsen-Girard
> > Ft Walton Beach, FL
> >
> >
> > OpenBSD 6.4-current (GENERIC.MP) #623: Fri Jan 18 22:57:22 MST 2019
> >     [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
> > real mem = 4176125952 (3982MB)
> > avail mem = 4039950336 (3852MB)
> > mpath0 at root
> > scsibus0 at mpath0: 256 targets
> > mainbus0 at root
> > bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.8 @ 0xec530 (36 entries)
> > bios0: vendor AMI version "80.06" date 04/01/2015
> > bios0: Hewlett-Packard 550-036
> > acpi0 at bios0: rev 2
> > acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
> > acpi0: tables DSDT FACP APIC FPDT FIDT MSDM SSDT SSDT MCFG HPET SSDT
> > SSDT DBGP acpi0: wakeup devices PXSX(S4) RP01(S4) PXSX(S4) PXSX(S4)
> > PXSX(S4) RP04(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) RP06(S4) PXSX(S4) RP07(S4)
> > PXSX(S4) GLAN(S4) EHC1(S3) EHC2(S3) XHC_(S3) [...] acpitimer0 at
> > acpi0: 3579545 Hz, 24 bits acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000:
> > PC-AT compat cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor) cpu0:
> > Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.98 MHz, 06-3c-03 cpu0:
> > FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
> > cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu0: smt 0, core 0, package 0
> > mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
> > cpu0: apic clock running at 99MHz
> > cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4, IBE
> > cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
> > cpu1: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.46 MHz, 06-3c-03
> > cpu1:
> > FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
> > cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu1: smt 0, core 1, package 0
> > cpu2 at mainbus0: apid 1 (application processor)
> > cpu2: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.45 MHz, 06-3c-03
> > cpu2:
> > FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
> > cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache cpu2: smt 1, core 0, package 0
> > cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
> > cpu3: Intel(R) Core(TM) i3-4170 CPU @ 3.70GHz, 3691.45 MHz, 06-3c-03
> > cpu3:
> > FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,L1
> > cpu3: smt 1, core 1, package 0 ioapic0 at mainbus0: apid 8 pa
> > 0xfec00000, version 20, 24 pins acpimcfg0 at acpi0
> > acpimcfg0: addr 0xf8000000, bus 0-63
> > acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
> > acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
> > acpiprt1 at acpi0: bus 1 (RP01)
> > acpiprt2 at acpi0: bus 2 (RP04)
> > acpiprt3 at acpi0: bus 3 (RP06)
> > acpiprt4 at acpi0: bus 4 (RP07)
> > acpiprt5 at acpi0: bus -1 (PEG0)
> > acpiec0 at acpi0: not present
> > acpicpu0 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> > acpicpu1 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> > acpicpu2 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> > acpicpu3 at acpi0: C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> > acpipwrres0 at acpi0: FN00, resource for FAN0
> > acpipwrres1 at acpi0: FN01, resource for FAN1
> > acpipwrres2 at acpi0: FN02, resource for FAN2
> > acpipwrres3 at acpi0: FN03, resource for FAN3
> > acpipwrres4 at acpi0: FN04, resource for FAN4
> > acpitz0 at acpi0: critical temperature is 105 degC
> > acpitz1 at acpi0: critical temperature is 105 degC
> > acpipci0 at acpi0 PCI0: 0x00000000 0x00000011 0x00000001
> > acpicmos0 at acpi0
> > acpibtn0 at acpi0: PWRB
> > "PNP0C14" at acpi0 not configured
> > "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> > "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> > "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> > "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> > "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> > acpivideo0 at acpi0: GFX0
> > cpu0: Enhanced SpeedStep 3691 MHz: speeds: 3700, 3500, 3300, 3100,
> > 2900, 2700, 2500, 2300, 2200, 2000, 1800, 1600, 1400, 1200, 1000,
> > 800 MHz pci0 at mainbus0 bus 0 pchb0 at pci0 dev 0 function 0
> > "Intel Core 4G Host" rev 0x06 inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0
> > "Intel HD Graphics 4600" rev 0x06 drm0 at inteldrm0
> > inteldrm0: msi
> > inteldrm0: 1920x1080, 32bpp
> > wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
> > wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
> > azalia0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core 4G HD Audio" rev 0x06:
> > msi azalia0: No codecs found
> > xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 8 Series xHCI" rev 0x05: msi,
> > xHCI 1.0 usb0 at xhci0: USB revision 3.0
> > uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev
> > 3.00/1.00 addr 1 "Intel 8 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22
> > function 0 not configured ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 8
> > Series USB" rev 0x05: apic 8 int 16 usb1 at ehci0: USB revision 2.0
> > uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev
> > 2.00/1.00 addr 1 azalia1 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 8 Series
> > HD Audio" rev 0x05: msi azalia1: codecs: Realtek ALC662
> > audio0 at azalia1
> > ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi
> > pci1 at ppb0 bus 1
> > ppb1 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi
> > pci2 at ppb1 bus 2
> > xhci1 at pci2 dev 0 function 0 vendor "Fresco Logic", unknown
> > product 0x1100 rev 0x01: msi, xHCI 1.0 usb2 at xhci1: USB revision
> > 3.0 uhub2 at usb2 configuration 1 interface 0 "Fresco Logic xHCI
> > root hub" rev 3.00/1.00 addr 1 ppb2 at pci0 dev 28 function 5
> > "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi pci3 at ppb2 bus 3
> > vendor "Broadcom", unknown product 0x4365 (class network subclass
> > miscellaneous, rev 0x01) at pci3 dev 0 function 0 not configured
> > ppb3 at pci0 dev 28 function 6 "Intel 8 Series PCIE" rev 0xd5: msi
> > pci4 at ppb3 bus 4 re0 at pci4 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev
> > 0x0c: RTL8168G/8111G (0x4c00), msi, address 7c:05:07:94:21:e2
> > rgephy0 at re0 phy 7: RTL8251 PHY, rev. 0 ehci1 at pci0 dev 29
> > function 0 "Intel 8 Series USB" rev 0x05: apic 8 int 23 usb3 at
> > ehci1: USB revision 2.0 uhub3 at usb3 configuration 1 interface 0
> > "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1 pcib0 at pci0 dev 31
> > function 0 "Intel H87 LPC" rev 0x05 ahci0 at pci0 dev 31 function 2
> > "Intel 8 Series AHCI" rev 0x05: msi, AHCI 1.3 ahci0: port 0: 6.0Gb/s
> > ahci0: port 1: 6.0Gb/s
> > ahci0: port 2: 1.5Gb/s
> > scsibus1 at ahci0: 32 targets
> > sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, SPCC Solid State, SAFM> SCSI3
> > 0/direct fixed t10.ATA_SPCC_Solid_State_Disk_65B3076B02AD00000823
> > sd0: 114473MB, 512 bytes/sector, 234441648 sectors, thin sd1 at
> > scsibus1 targ 1 lun 0: <ATA, TOSHIBA DT01ACA1, MS2O> SCSI3 0/direct
> > fixed naa.5000039fe1cc5479 sd1: 953869MB, 512 bytes/sector,
> > 1953525168 sectors cd0 at scsibus1 targ 2 lun 0: <hp, CDDVDW
> > SU-208GB, HN00> ATAPI 5/cdrom removable ichiic0 at pci0 dev 31
> > function 3 "Intel 8 Series SMBus" rev 0x05: apic 8 int 18 iic0 at
> > ichiic0 spdmem0 at iic0 addr 0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-12800 isa0 at
> > pcib0 isadma0 at isa0
> > pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
> > pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
> > wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
> > pcppi0 at isa0 port 0x61
> > spkr0 at pcppi0
> > uhub4 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate
> > Matching Hub" rev 2.00/0.05 addr 2 uhidev0 at uhub4 port 1
> > configuration 1 interface 0 "CPS UPS CP1000AVRLCD" rev 1.10/0.01
> > addr 3 uhidev0: iclass 3/0, 24 report ids upd0 at uhidev0
> > umass0 at uhub4 port 3 configuration 1 interface 0 "Generic
> > USB2.0-CRW" rev 2.00/57.13 addr 4 umass0: using SCSI over Bulk-Only
> > scsibus2 at umass0: 2 targets, initiator 0
> > sd2 at scsibus2 targ 1 lun 0: <Generic-, SD/MMC/MS PRO, 1.00> SCSI2
> > 0/direct removable serial.0bda0153926571200000 ugen0 at uhub4 port 5
> > "Broadcom Corp BCM43142A0" rev 2.00/1.12 addr 5 uhub5 at uhub2 port
> > 3 configuration 1 interface 0 "VIA Labs, Inc. USB2.0 Hub" rev
> > 2.10/90.90 addr 2 umass1 at uhub2 port 5 configuration 1 interface
> > 0 "asmedia ASMT1153e" rev 3.00/1.00 addr 3 umass1: using SCSI over
> > Bulk-Only scsibus3 at umass1: 2 targets, initiator 0 sd3 at
> > scsibus3 targ 1 lun 0: <ASMT, 2115, 0> SCSI4 0/direct removable
> > serial.174c55aa123456789144 uhub6 at uhub2 port 7 configuration 1
> > interface 0 "VIA Labs, Inc. USB3.0 Hub" rev 3.00/90.91 addr 4 uhub7
> > at uhub3 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching
> > Hub" rev 2.00/0.05 addr 2 uhidev1 at uhub7 port 3 configuration 1
> > interface 0 "KYE Optica? Mouse" rev 1.10/1.01 addr 3 uhidev1:
> > iclass 3/1 ums0 at uhidev1: 3 buttons, Z dir wsmouse0 at ums0 mux 0
> > uhidev2 at uhub7 port 4 configuration 1 interface 0 "Dell Dell USB
> > Keyboard" rev 1.10/3.52 addr 4 uhidev2: iclass 3/1 ukbd0 at
> > uhidev2: 8 variable keys, 6 key codes wskbd1 at ukbd0 mux 1
> > wskbd1: connecting to wsdisplay0
> > vscsi0 at root
> > scsibus4 at vscsi0: 256 targets
> > softraid0 at root
> > scsibus5 at softraid0: 256 targets
> > root on sd0a (a0b09f1218821720.a) swap on sd0b dump on sd0b
> > WARNING: / was not properly unmounted
> >



--

Edward Ahlsen-Girard
Ft Walton Beach, FL


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: simple-mtpfs panics

Martin Pieuchot
On 21/01/19(Mon) 21:18, Ed Ahlsen-Girard wrote:

> On Mon, 21 Jan 2019 21:32:55 -0200
> Martin Pieuchot <[hidden email]> wrote:
>
> > On 21/01/19(Mon) 09:36, Ed Ahlsen-Girard wrote:
> > > After this command sequence while a Galaxy S8 running
> > > R16NW.G950USQU5CSA4 is plugged in:
> >
> > Does it also happen when you unplug your phone w/o using mtp-connect?
>
> No, the phone unplugs with no effect.

In that case could you try disabling umodem(4) at boot?  I'd like to
know if this is due to ugen(4) being open by mtp-connect or/and if it
has to do with having two drivers attached to a single USB device.

So, boot with -c, disable umodem, quit.  Then save the dmesg, your
device should only attach at ugen(4).  If that's not the case, no need
to continue.  Then try to repeat the panic and look for detach messages.

Thanks,
Martin