re0 realtek 8169 no link

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

re0 realtek 8169 no link

Thomas Schoeller
hello all,
i got hands on a msi ms-7008 with a onboard re nic. but -stable and
-currents shows no link at all. under windows it is working fine.
any hints?
thomas


OpenBSD 4.0-current (RAMDISK_CD) #113: Fri Nov 10 15:45:50 MST 2006
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/RAMDISK_CD
cpu0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz ("GenuineIntel" 686-class) 2.42
GHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,CNXT-ID
real mem  = 2146988032 (2096668K)
avail mem = 1951854592 (1906108K)
using 4256 buffers containing 107474944 bytes (104956K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 11/26/04, BIOS32 rev. 0 @
0xfdaf0, SMBIOS rev. 2.3 @ 0xf0630 (24 entries)
bios0: MSI MS-7008
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: flags 30102 dobusy 0 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x10000
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xf7b50/240 (13 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:17:0 ("VIA VT8237 ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xe800 0xe0000/0x1000
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "VIA PT880 Host" rev 0x00
pchb1 at pci0 dev 0 function 1 "VIA PT880 Host" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 0 function 2 "VIA PT880 Host" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 0 function 3 "VIA PT880 Host" rev 0x00
pchb4 at pci0 dev 0 function 4 "VIA PT880 Host" rev 0x00
pchb5 at pci0 dev 0 function 7 "VIA PT880 Host" rev 0x00
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "VIA VT8377 AGP" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "NVIDIA GeForce4 Ti 4600" rev 0xa3
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
re0 at pci0 dev 7 function 0 "Realtek 8169" rev 0x10: irq 10, address
00:11:09:c6:86:5d
rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S PHY, rev. 0
rl0 at pci0 dev 11 function 0 "Realtek 8139" rev 0x10: irq 12, address
00:50:22:84:e6:d8
rlphy0 at rl0 phy 0: RTL internal PHY
"VIA VT6306 FireWire" rev 0x80 at pci0 dev 13 function 0 not configured
pciide0 at pci0 dev 15 function 0 "VIA VT6420 SATA" rev 0x80: DMA
pciide0: using irq 11 for native-PCI interrupt
pciide1 at pci0 dev 15 function 1 "VIA VT82C571 IDE" rev 0x06: ATA133,
channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to
compatibility
wd0 at pciide1 channel 0 drive 0: <Maxtor 7Y250P0>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 239372MB, 490234752 sectors
wd0(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
atapiscsi0 at pciide1 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, DVDRAM GSA-4163B, A100> SCSI0
5/cdrom removable
cd0(pciide1:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
uhci0 at pci0 dev 16 function 0 "VIA VT83C572 USB" rev 0x81: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: VIA UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1 at pci0 dev 16 function 1 "VIA VT83C572 USB" rev 0x81: irq 11
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: VIA UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2 at pci0 dev 16 function 2 "VIA VT83C572 USB" rev 0x81: irq 5
usb2 at uhci2: USB revision 1.0
uhub2 at usb2
uhub2: VIA UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci3 at pci0 dev 16 function 3 "VIA VT83C572 USB" rev 0x81: irq 5
usb3 at uhci3: USB revision 1.0
uhub3 at usb3
uhub3: VIA UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 16 function 4 "VIA VT6202 USB" rev 0x86: irq 10
usb4 at ehci0: USB revision 2.0
uhub4 at usb4
uhub4: VIA EHCI root hub, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
pcib0 at pci0 dev 17 function 0 "VIA VT8237 ISA" rev 0x00
"VIA VT8233 AC97" rev 0x60 at pci0 dev 17 function 5 not configured
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask efed netmask ffed ttymask ffef
rd0: fixed, 3800 blocks
umass0 at uhub3 port 1 configuration 1 interface 0
umass0: USB DISK Pro, rev 2.00/30.00, addr 2
umass0: using SCSI over Bulk-Only
scsibus1 at umass0: 2 targets
uhidev0 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0sd0 at scsibus1 targ
1 lun 0: <USB, DISK Pro, 3000> SCSI0 0/direct removable

uhidev0: Logitech USB Mouse, rev 1.10/6.20, addr 2, iclass 3/1
sd0: 123MB, 123 cyl, 64 head, 32 sec, 512 bytes/sec, 252928 sec total
uhid at uhidev0 not configured
wd0: no disk label
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on rd0a
rootdev=0x1100 rrootdev=0x2f00 rawdev=0x2f02