lost console after starting X

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

lost console after starting X

johnd
I just am running 5.2 GENERIC>MP#368 amd64

if I run startx it comes up fine

if I try to switch to a virtual console or kill X (pkill or ctrl
alt-ctrl-bspace) I am left on a screen that can be black or
sometimes it has blue and red pixels light up


from the blackish screen if I type somethng like:
touch foo
startx

it starts x an if I run ls I see by file...


Any ideas?

I'm running on a samsung np300e5a laptop

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: lost console after starting X

Mike Larkin
On Fri, Feb 22, 2013 at 03:59:59PM -0800, johnd wrote:

> I just am running 5.2 GENERIC>MP#368 amd64
>
> if I run startx it comes up fine
>
> if I try to switch to a virtual console or kill X (pkill or ctrl
> alt-ctrl-bspace) I am left on a screen that can be black or
> sometimes it has blue and red pixels light up
>
>
> from the blackish screen if I type somethng like:
> touch foo
> startx
>
> it starts x an if I run ls I see by file...
>
>
> Any ideas?
>
> I'm running on a samsung np300e5a laptop
>

^^^^ that doesn't help anyone. Provide a proper dmesg.

-ml

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: lost console after starting X

johnd
On Fri, Feb 22, 2013 at 05:33:33PM -0800, Mike Larkin wrote:

> On Fri, Feb 22, 2013 at 03:59:59PM -0800, johnd wrote:
> > I just am running 5.2 GENERIC>MP#368 amd64
> >
> > if I run startx it comes up fine
> >
> > if I try to switch to a virtual console or kill X (pkill or ctrl
> > alt-ctrl-bspace) I am left on a screen that can be black or
> > sometimes it has blue and red pixels light up
> >
> >
> > from the blackish screen if I type somethng like:
> > touch foo
> > startx
> >
> > it starts x an if I run ls I see by file...
> >
> >
> > Any ideas?
> >
> > I'm running on a samsung np300e5a laptop
> >
>
> ^^^^ that doesn't help anyone. Provide a proper dmesg.

-------dmesg output---------
OpenBSD 5.2 (RAMDISK_CD) #207: Wed Aug  1 10:19:00 MDT 2012
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/RAMDISK_CD
cpu0: Intel(R) Pentium(R) M processor 2.00GHz ("GenuineIntel" 686-class)
2 GHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,TM,SBF,EST,TM2
real mem  = 1341120512 (1278MB)
avail mem = 1311494144 (1250MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 06/09/05, BIOS32 rev. 0 @ 0xfc260,
SMBIOS rev. 2.3 @ 0xec000 (40 entries)
bios0: vendor TOSHIBA version "Version 1.30" date 06/09/2005
bios0: TOSHIBA PORTEGE S100
acpi0 at bios0: rev 0
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SSDT BOOT APIC MCFG SSDT SSDT
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfec80000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: apic clock running at 132MHz
ioapic0 at mainbus0: apid 1 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
ioapic0: misconfigured as apic 0, remapped to apid 1
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus 3 (PCIB)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (PEX1)
acpiprt3 at acpi0: bus 1 (PCI1)
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd4000/0x8000 0xe0000/0x10000!
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82915GM Host" rev 0x03
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82915GM PCIE" rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "NVIDIA GeForce 6600 Go" rev 0xa2
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
ppb1 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801FB PCIE" rev 0x03
pci2 at ppb1 bus 2
mskc0 at pci2 dev 0 function 0 "Marvell Yukon 88E8053" rev 0x15, Yukon-2
EC rev. A2 (0x1): apic 1 int 16
msk0 at mskc0 port A: address 00:0e:7b:10:d7:75
eephy0 at msk0 phy 0: 88E1111 Gigabit PHY, rev. 2
uhci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: apic 1 int
23
uhci1 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: apic 1 int
19
uhci2 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: apic 1 int
18
ehci0 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: apic 1 int
23
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb2 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0xd3
pci3 at ppb2 bus 3
iwi0 at pci3 dev 5 function 0 "Intel PRO/Wireless 2200BG" rev 0x05: apic
1 int 22, address 00:12:f0:8e:ac:fd
cbb0 at pci3 dev 11 function 0 "TI PCI7XX1 CardBus" rev 0x00: apic 1 int
21
"TI PCI7XX1 FireWire" rev 0x00 at pci3 dev 11 function 2 not configured
"TI PCI7XX1 Secure Data" rev 0x00 at pci3 dev 11 function 4 not
configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 5 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
"Intel 82801FB AC97" rev 0x03 at pci0 dev 30 function 2 not configured
"Intel 82801FB Modem" rev 0x03 at pci0 dev 30 functi\^?n 3 not
configured
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801FBM LPC" rev 0x03
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801FB IDE" rev 0x03: DMA,
channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to
compatibility
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <MATSHITA, UJDA765 DVD/CDRW, 1.00> ATAPI
5/cdrom removable
cd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 ignored (disabled)
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801FBM SATA" rev 0x03: apic 1
int 19, AHCI 1.0
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, FUJITSU MHT2060B, 0000> SCSI3
0/direct fixed t10.ATA_FUJITSU_MHT2060BH_NR0GT55264EU
sd0: 57231MB, 512 bytes/sector, 117210240 sectors
usb1 at uhci0: USB revision 1.0
uhub1 at usb1 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb2 at uhci1: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci2: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
softraid0 at root
scsibus2 at softraid0: 256 targets
root on rd0a swap on rd0b dump on rd0b
syncing disks... done
rebooting...
OpenBSD 5.2 (GENERIC) #278: Wed Aug  1 10:04:16 MDT 2012
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel(R) Pentium(R) M processor 2.00GHz ("GenuineIntel" 686-class)
2 GHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,TM,SBF,EST,TM2
real mem  = 1341120512 (1278MB)
avail mem = 1308352512 (1247MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 06/09/05, BIOS32 rev. 0 @ 0xfc260,
SMBIOS rev. 2.3 @ 0xec000 (40 entries)
bios0: vendor TOSHIBA version "Version 1.30" date 06/09/2005
bios0: TOSHIBA PORTEGE S100
acpi0 at bios0: rev 0
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SSDT BOOT APIC MCFG SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices COM_(S3) USB1(S3) USB2(S3) USB3(S3) EHCI(S3)
AMDM(S3) GLAN(S4) LID_(S4) PWRB(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfec80000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: apic clock running at 133MHz
ioapic0 at mainbus0: apid 1 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
ioapic0: misconfigured as apic 0, remapped to apid 1
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-255
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus 3 (PCIB)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (PEX1)
acpiprt3 at acpi0: bus 1 (PCI1)
acpicpu0 at acpi0: C3, C2, PSS
acpipwrres0 at acpi0: PDOC
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 114 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibat0 at acpi0: BAT1 not present
acpibtn1 at acpi0: PWRB
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpitoshiba0 at acpi0
acpidock0 at acpi0: DOCK not docked (0)
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd4000/0x8000 0xe0000/0x10000!
cpu0: Enhanced SpeedStep 1996 MHz: speeds: 2000, 1600, 1330, 1060, 800
MHz
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82915GM Host" rev 0x03
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82915GM PCIE" rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "NVIDIA GeForce 6600 Go" rev 0xa2
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ppb1 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801FB PCIE" rev 0x03
pci2 at ppb1 bus 2
mskc0 at pci2 dev 0 function 0 "Marvell Yukon 88E8053" rev 0x15, Yukon-2
EC rev. A2 (0x1): apic 1 int 16
msk0 at mskc0 port A: address 00:0e:7b:10:d7:75
eephy0 at msk0 phy 0: 88E1111 Gigabit PHY, rev. 2
uhci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: apic 1 int
23
uhci1 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: apic 1 int
19
uhci2 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: apic 1 int
18
ehci0 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: apic 1 int
23
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb2 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0xd3
pci3 at ppb2 bus 3
iwi0 at pci3 dev 5 function 0 "Intel PRO/Wireless 2200BG" rev 0x05: apic
1 int 22, address 00:12:f0:8e:ac:fd
cbb0 at pci3 dev 11 function 0 "TI PCI7XX1 CardBus" rev 0x00: apic 1 int
21
"TI PCI7XX1 FireWire" rev 0x00 at pci3 dev 11 function 2 not configured
sdhc0 at pci3 dev 11 function 4 "TI PCI7XX1 Secure Data" rev 0x00: apic
1 int 23
sdmmc0 at sdhc0
sdmmc1 at sdhc0
sdmmc2 at sdhc0
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 5 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
auich0 at pci0 dev 30 function 2 "Intel 82801FB AC97" rev 0x03: apic 1
int 17, ICH6 AC97
ac97: codec id 0x41445374 (Analog Devices AD1981B)
ac97: codec features headphone, 20 bit DAC, No 3D Stereo
audio0 at auich0
"Intel 82801FB Modem" rev 0x03 at pci0 dev 30 function 3 not configured
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801FBM LPC" rev 0x03: PM
disabled
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801FB IDE" rev 0x03: DMA,
channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to
compatibility
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <MATSHITA, UJDA765 DVD/CDRW, 1.00> ATAPI
5/cdrom removable
cd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 ignored (disabled)
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801FBM SATA" rev 0x03: apic 1
int 19, AHCI 1.0
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, FUJITSU MHT2060B, 0000> SCSI3
0/direct fixed t10.ATA_FUJITSU_MHT2060BH_NR0GT55264EU
sd0: 57231MB, 512 bytes/sector, 117210240 sectors
usb1 at uhci0: USB revision 1.0
uhub1 at usb1 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb2 at uhci1: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci2: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pms0: ALPS Glidepoint, version 0x7321
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
mtrr: Pentium Pro MTRR support
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (a6d1ad36795b9a83.a) swap on sd0b dump on sd0b

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: lost console after starting X

Matthieu Herrb
On Fri, Feb 22, 2013 at 06:18:31PM -0800, johnd wrote:

> vga1 at pci1 dev 0 function 0 "NVIDIA GeForce 6600 Go" rev 0xa2

:-(

The support in xf86-video-nv for those chips is really minimal and
cannot be improved.

This has been discussed in the past, check the archives.

--
Matthieu Herrb

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: lost console after starting X

johnd
On Sat, Feb 23, 2013 at 09:00:32AM +0100, Matthieu Herrb wrote:
> On Fri, Feb 22, 2013 at 06:18:31PM -0800, johnd wrote:
>
>
> The support in xf86-video-nv for those chips is really minimal and
> cannot be improved.

cool, now I know

>
> This has been discussed in the past, check the archives.

I tried to do this by searching for xf86-video-nv and also "nvidia
geforce 6600".  I wasn't able to see the discussion.  

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: lost console after starting X

johnd
In reply to this post by Matthieu Herrb
On Sat, Feb 23, 2013 at 09:00:32AM +0100, Matthieu Herrb wrote:
> On Fri, Feb 22, 2013 at 06:18:31PM -0800, johnd wrote:
>
> > vga1 at pci1 dev 0 function 0 "NVIDIA GeForce 6600 Go" rev 0xa2
>
> :-(
>
> The support in xf86-video-nv for those chips is really minimal and
> cannot be improved.
>

I just now realized something.  I was trying to see if I could use
the vesa driver and noticed that my dmesg was from another box!

Which actually seems to work well.


Here is the dmesg output from the actual computer that is exhibiting
the problem:

-------------dmesg.out-----------

OpenBSD 5.2 (RAMDISK_CD) #119: Wed Aug  1 10:05:54 MDT 2012
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK_CD
real mem = 4203671552 (4008MB)
avail mem = 4071759872 (3883MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xe0850 (62 entries)
bios0: vendor Phoenix Technologies Ltd. version "00QA" date 07/28/2011
bios0: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. 300E4A/300E5A/300E7A
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SLIC SSDT ASF! HPET APIC MCFG SSDT SSDT UEFI UEFI UEFI UEFI
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.34 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: apic clock running at 99MHz
cpu at mainbus0: not configured
cpu at mainbus0: not configured
cpu at mainbus0: not configured
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
acpiprt2 at acpi0: bus 1 (RP01)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (RP02)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (RP03)
acpiprt5 at acpi0: bus 2 (RP04)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (RP05)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (RP06)
acpiprt8 at acpi0: bus -1 (RP07)
acpiprt9 at acpi0: bus -1 (RP08)
acpiprt10 at acpi0: bus -1 (PEG0)
acpiprt11 at acpi0: bus -1 (PEG1)
acpiprt12 at acpi0: bus -1 (PEG2)
acpiprt13 at acpi0: bus -1 (PEG3)
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 2G Host" rev 0x09
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 3000" rev 0x09
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
"Intel 6 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function 0 not configured
ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 6 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 16
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
"Intel 6 Series HD Audio" rev 0x04 at pci0 dev 27 function 0 not configured
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: msi
pci1 at ppb0 bus 1
iwn0 at pci1 dev 0 function 0 "Intel Centrino Advanced-N 6030" rev 0x34: msi, MIMO 2T2R, MoW, address 88:53:2e:43:d7:26
ppb1 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: msi
pci2 at ppb1 bus 2
re0 at pci2 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev 0x06: RTL8168E/8111E-VL (0x2c80), apic 2 int 19, address e8:11:32:c4:e9:0f
rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S PHY, rev. 5
ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 6 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 23
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
"Intel HM65 LPC" rev 0x04 at pci0 dev 31 function 0 not configured
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 6 Series AHCI" rev 0x04: msi, AHCI 1.3
scsibus0 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <ATA, SAMSUNG HM641JI, 2AJ1> SCSI3 0/direct fixed naa.50024e9205dc77a9
sd0: 610480MB, 512 bytes/sector, 1250263728 sectors
cd0 at scsibus0 targ 2 lun 0: <TSSTcorp, CDDVDW SN-208BB, SC00> ATAPI 5/cdrom removable
"Intel 6 Series SMBus" rev 0x04 at pci0 dev 31 function 3 not configured
isa0 at mainbus0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
uhub2 at uhub0 port 1 "vendor 0x8087 product 0x0024" rev 2.00/0.00 addr 2
"Image Processor WebCam SC-0311139N" rev 2.00/0.15 addr 3 at uhub2 port 4 not configured
uhub3 at uhub1 port 1 "vendor 0x8087 product 0x0024" rev 2.00/0.00 addr 2
uhidev0 at uhub3 port 1 configuration 1 interface 0 "vendor 0x1bcf USB Optical Mouse" rev 2.00/0.13 addr 3
uhidev0: iclass 3/1, 1 report id
uhid at uhidev0 reportid 1 not configured
"vendor 0x8086 product 0x0189" rev 2.00/69.19 addr 4 at uhub3 port 3 not configured
softraid0 at root
scsibus1 at softraid0: 256 targets
root on rd0a swap on rd0b dump on rd0b
uhidev0 detached
syncing disks... done
rebooting...
OpenBSD 5.2 (GENERIC.MP) #368: Wed Aug  1 10:04:49 MDT 2012
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 4203671552 (4008MB)
avail mem = 4069396480 (3880MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xe0850 (62 entries)
bios0: vendor Phoenix Technologies Ltd. version "00QA" date 07/28/2011
bios0: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. 300E4A/300E5A/300E7A
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SLIC SSDT ASF! HPET APIC MCFG SSDT SSDT UEFI UEFI UEFI UEFI
acpi0: wakeup devices P0P1(S4) GLAN(S4) HDEF(S4) PXSX(S4) RP01(S4) PXSX(S4) RP02(S4) PXSX(S4) RP03(S4) PXSX(S4) RP04(S4) PXSX(S4) RP05(S4) PXSX(S4) RP06(S4) PXSX(S4) RP07(S4) PXSX(S4) RP08(S4) PEG0(S4) PEGP(S4) PEG1(S4) PEG2(S4) PEG3(S4) PWRB(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.35 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: apic clock running at 99MHz
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.02 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu2 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu2: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.02 MHz
cpu2: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
cpu3: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.02 MHz
cpu3: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xf8000000, bus 0-63
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
acpiprt2 at acpi0: bus 1 (RP01)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (RP02)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (RP03)
acpiprt5 at acpi0: bus 2 (RP04)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (RP05)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (RP06)
acpiprt8 at acpi0: bus -1 (RP07)
acpiprt9 at acpi0: bus -1 (RP08)
acpiprt10 at acpi0: bus -1 (PEG0)
acpiprt11 at acpi0: bus -1 (PEG1)
acpiprt12 at acpi0: bus -1 (PEG2)
acpiprt13 at acpi0: bus -1 (PEG3)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpicpu1 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpicpu2 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpicpu3 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpipwrres0 at acpi0: FN00
acpipwrres1 at acpi0: FN01
acpipwrres2 at acpi0: FN02
acpipwrres3 at acpi0: FN03
acpipwrres4 at acpi0: FN04
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 89 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 89 degC
acpibat0 at acpi0: BAT1 type LION oem "SAMSUNG Electronics"
acpiac0 at acpi0: AC unit offline
acpibtn0 at acpi0: LID0
acpibtn1 at acpi0: PWRB
acpivideo0 at acpi0: GFX0
acpivout0 at acpivideo0: DD02
cpu0: Enhanced SpeedStep 2195 MHz: speeds: 2200, 2000, 1900, 1800, 1700, 1600, 1500, 1400, 1300, 1200, 1100, 1000, 900, 800 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 2G Host" rev 0x09
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 3000" rev 0x09
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
intagp0 at vga1
agp0 at intagp0: aperture at 0xb0000000, size 0x10000000
inteldrm0 at vga1: apic 2 int 16
drm0 at inteldrm0
"Intel 6 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function 0 not configured
ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 6 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 16
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 6 Series HD Audio" rev 0x04: msi
azalia0: codecs: Realtek ALC269, Intel/0x2805, using Realtek ALC269
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: msi
pci1 at ppb0 bus 1
iwn0 at pci1 dev 0 function 0 "Intel Centrino Advanced-N 6030" rev 0x34: msi, MIMO 2T2R, MoW, address 88:53:2e:43:d7:26
ppb1 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: msi
pci2 at ppb1 bus 2
re0 at pci2 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev 0x06: RTL8168E/8111E-VL (0x2c80), apic 2 int 19, address e8:11:32:c4:e9:0f
rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S PHY, rev. 5
ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 6 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 23
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel HM65 LPC" rev 0x04
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 6 Series AHCI" rev 0x04: msi, AHCI 1.3
scsibus0 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <ATA, SAMSUNG HM641JI, 2AJ1> SCSI3 0/direct fixed naa.50024e9205dc77a9
sd0: 610480MB, 512 bytes/sector, 1250263728 sectors
cd0 at scsibus0 targ 2 lun 0: <TSSTcorp, CDDVDW SN-208BB, SC00> ATAPI 5/cdrom removable
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 6 Series SMBus" rev 0x04: apic 2 int 18
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-10600 SO-DIMM
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
mtrr: Pentium Pro MTRR support
uhub2 at uhub0 port 1 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
uvideo0 at uhub2 port 4 configuration 1 interface 0 "Image Processor WebCam SC-0311139N" rev 2.00/0.15 addr 3
video0 at uvideo0
uhub3 at uhub1 port 1 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
ugen0 at uhub3 port 3 "Intel product 0x0189" rev 2.00/69.19 addr 3
vscsi0 at root
scsibus1 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus2 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (9fbcd625d8adb828.a) swap on sd0b dump on sd0b
uhidev0 at uhub3 port 1 configuration 1 interface 0 "vendor 0x1bcf USB Optical Mouse" rev 2.00/0.13 addr 4
uhidev0: iclass 3/1, 1 report id
ums0 at uhidev0 reportid 1: 5 buttons, Z dir
wsmouse1 at ums0 mux 0
syncing disks... done
rebooting...
OpenBSD 5.2 (GENERIC.MP) #368: Wed Aug  1 10:04:49 MDT 2012
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 4203671552 (4008MB)
avail mem = 4069396480 (3880MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xe0850 (62 entries)
bios0: vendor Phoenix Technologies Ltd. version "00QA" date 07/28/2011
bios0: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. 300E4A/300E5A/300E7A
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SLIC SSDT ASF! HPET APIC MCFG SSDT SSDT UEFI UEFI UEFI UEFI
acpi0: wakeup devices P0P1(S4) GLAN(S4) HDEF(S4) PXSX(S4) RP01(S4) PXSX(S4) RP02(S4) PXSX(S4) RP03(S4) PXSX(S4) RP04(S4) PXSX(S4) RP05(S4) PXSX(S4) RP06(S4) PXSX(S4) RP07(S4) PXSX(S4) RP08(S4) PEG0(S4) PEGP(S4) PEG1(S4) PEG2(S4) PEG3(S4) PWRB(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.38 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: apic clock running at 99MHz
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.02 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu2 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu2: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.02 MHz
cpu2: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
cpu3: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz, 2195.02 MHz
cpu3: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,PCLMUL,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,XSAVE,AVX,NXE,LONG,LAHF
cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xf8000000, bus 0-63
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
acpiprt2 at acpi0: bus 1 (RP01)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (RP02)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (RP03)
acpiprt5 at acpi0: bus 2 (RP04)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (RP05)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (RP06)
acpiprt8 at acpi0: bus -1 (RP07)
acpiprt9 at acpi0: bus -1 (RP08)
acpiprt10 at acpi0: bus -1 (PEG0)
acpiprt11 at acpi0: bus -1 (PEG1)
acpiprt12 at acpi0: bus -1 (PEG2)
acpiprt13 at acpi0: bus -1 (PEG3)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpicpu1 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpicpu2 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpicpu3 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpipwrres0 at acpi0: FN00
acpipwrres1 at acpi0: FN01
acpipwrres2 at acpi0: FN02
acpipwrres3 at acpi0: FN03
acpipwrres4 at acpi0: FN04
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 89 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 89 degC
acpibat0 at acpi0: BAT1 type LION oem "SAMSUNG Electronics"
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpibtn0 at acpi0: LID0
acpibtn1 at acpi0: PWRB
acpivideo0 at acpi0: GFX0
acpivout0 at acpivideo0: DD02
cpu0: Enhanced SpeedStep 2195 MHz: speeds: 2200, 2000, 1900, 1800, 1700, 1600, 1500, 1400, 1300, 1200, 1100, 1000, 900, 800 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 2G Host" rev 0x09
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 3000" rev 0x09
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
intagp0 at vga1
agp0 at intagp0: aperture at 0xb0000000, size 0x10000000
inteldrm0 at vga1: apic 2 int 16
drm0 at inteldrm0
"Intel 6 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function 0 not configured
ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 6 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 16
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 6 Series HD Audio" rev 0x04: msi
azalia0: codecs: Realtek ALC269, Intel/0x2805, using Realtek ALC269
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: msi
pci1 at ppb0 bus 1
iwn0 at pci1 dev 0 function 0 "Intel Centrino Advanced-N 6030" rev 0x34: msi, MIMO 2T2R, MoW, address 88:53:2e:43:d7:26
ppb1 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: msi
pci2 at ppb1 bus 2
re0 at pci2 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev 0x06: RTL8168E/8111E-VL (0x2c80), apic 2 int 19, address e8:11:32:c4:e9:0f
rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S PHY, rev. 5
ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 6 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 23
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel HM65 LPC" rev 0x04
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 6 Series AHCI" rev 0x04: msi, AHCI 1.3
scsibus0 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <ATA, SAMSUNG HM641JI, 2AJ1> SCSI3 0/direct fixed naa.50024e9205dc77a9
sd0: 610480MB, 512 bytes/sector, 1250263728 sectors
cd0 at scsibus0 targ 2 lun 0: <TSSTcorp, CDDVDW SN-208BB, SC00> ATAPI 5/cdrom removable
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 6 Series SMBus" rev 0x04: apic 2 int 18
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-10600 SO-DIMM
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
mtrr: Pentium Pro MTRR support
uhub2 at uhub0 port 1 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
uvideo0 at uhub2 port 4 configuration 1 interface 0 "Image Processor WebCam SC-0311139N" rev 2.00/0.15 addr 3
video0 at uvideo0
uhub3 at uhub1 port 1 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
uhidev0 at uhub3 port 1 configuration 1 interface 0 "vendor 0x1bcf USB Optical Mouse" rev 2.00/0.13 addr 3
uhidev0: iclass 3/1, 1 report id
ums0 at uhidev0 reportid 1: 5 buttons, Z dir
wsmouse1 at ums0 mux 0
ugen0 at uhub3 port 3 "Intel product 0x0189" rev 2.00/69.19 addr 4
vscsi0 at root
scsibus1 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus2 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (9fbcd625d8adb828.a) swap on sd0b dump on sd0b
wsmouse1 detached
ums0 detached
uhidev0 detached
uhidev0 at uhub3 port 1 configuration 1 interface 0 "vendor 0x1bcf USB Optical Mouse" rev 2.00/0.13 addr 3
uhidev0: iclass 3/1, 1 report id
ums0 at uhidev0 reportid 1: 5 buttons, Z dir
wsmouse1 at ums0 mux 0