kernel: privileged instruction fault trap, code = 0

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

kernel: privileged instruction fault trap, code = 0

Bill Allaire-4
This fault occurred on a VPS at rootbsd.net running OpenBSD 5.2 (Generic). I only have access via VNC once the VPS has faulted, so I took screenshots of: trace, pc, show registers.

http://bogoflop.com/privileged_instruction_fault/index.html

dmesg


OpenBSD 5.2 (GENERIC) #309: Wed Aug  1 09:58:55 MDT 2012
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
real mem = 535822336 (511MB)
avail mem = 499273728 (476MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.4 @ 0xeb01f (12 entries)
bios0: vendor Xen version "4.1.2" date 11/15/2011
bios0: Xen HVM domU
acpi0 at bios0: rev 2, ACPI control unavailable
mpbios0 at bios0: Intel MP Specification 1.4
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU E5520 @ 2.27GHz, 2260.83 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT,SSE3,SSSE3,CX16,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,NXE,LONG,LAHF
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: apic clock running at 99MHz
cpu at mainbus0: not configured
mpbios0: bus 0 is type ISA  
ioapic0 at mainbus0: apid 1 pa 0xfec00000, version 11, 48 pins
ioapic0: misconfigured as apic 0, remapped to apid 1
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82441FX" rev 0x02
pcib0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82371SB ISA" rev 0x00
pciide0 at pci0 dev 1 function 1 "Intel 82371SB IDE" rev 0x00: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0:

wd0: 16-sector PIO, LBA48, 10240MB, 20971520 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 0, DMA mode 2
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
uhci0 at pci0 dev 1 function 2 "Intel 82371SB USB" rev 0x01: apic 1 int 5
piixpm0 at pci0 dev 1 function 3 "Intel 82371AB Power" rev 0x01: SMBus disabled
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Cirrus Logic CL-GD5446" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
"XenSource Platform Device" rev 0x01 at pci0 dev 3 function 0 not configured
em0 at pci0 dev 4 function 0 "Intel PRO/1000MT (82540EM)" rev 0x03: apic 1 int 5, address 00:16:3e:5b:5b:3e
em1 at pci0 dev 5 function 0 "Intel PRO/1000MT (82540EM)" rev 0x03: apic 1 int 10, address 00:16:3e:2e:79:15
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: density unknown
fd1 at fdc0 drive 1: density unknown
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
nvram: invalid checksum
mtrr: Pentium Pro MTRR support
uhidev0 at uhub0 port 2 configuration 1 interface 0 "QEMU 0.10.2 QEMU USB Tablet" rev 1.00/0.00 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
uhid0 at uhidev0: input=6, output=0, feature=0
vscsi0 at root
scsibus0 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus1 at softraid0: 256 targets
root on wd0a (de33daf7de0f9250.a) swap on wd0b dump on wd0b
WARNING: / was not properly unmounted
clock: unknown CMOS layout