kernel/4992: iwi(4) on amd64

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

kernel/4992: iwi(4) on amd64

pedro la peu-2
>Number:         4992
>Category:       kernel
>Synopsis:       Add iwi(4) to amd64 GENERIC
>Confidential:   yes
>Severity:       non-critical
>Priority:       low
>Responsible:    bugs
>State:          open
>Quarter:        
>Keywords:      
>Date-Required:
>Class:          change-request
>Submitter-Id:   net
>Arrival-Date:   Fri Jan 27 00:40:01 GMT 2006
>Closed-Date:
>Last-Modified:
>Originator:     Pedro la Peu
>Release:        OpenBSD 3.9-beta
>Organization:
net
>Environment:
        System      : OpenBSD 3.9-beta
        Architecture: OpenBSD.amd64
        Machine     : amd64
>Description:
2200BG appears to work as well as on i386. 2915ABG not tested.
>How-To-Repeat:
Install a 2200BG in an amd64 machine.
>Fix:

Index: sys/arch/amd64/conf/GENERIC
===================================================================
RCS file: /home/cvs/src/sys/arch/amd64/conf/GENERIC,v
retrieving revision 1.106
diff -u -r1.106 GENERIC
--- sys/arch/amd64/conf/GENERIC 18 Jan 2006 02:59:35 -0000      1.106
+++ sys/arch/amd64/conf/GENERIC 27 Jan 2006 00:11:47 -0000
@@ -343,6 +343,7 @@
 an*    at pcmcia?                      # Aironet IEEE 802.11DS
 cnw*   at pcmcia?                      # Xircom Netwave
 ray*   at pcmcia?                      # Raylink Aviator2.4/Pro 802.11FH
+iwi*    at pci?                         # Intel PRO/Wireless 2200BG/2915ABG
 ral*   at pci?                         # Ralink RT2500
 ral*   at cardbus?                     # Ralink RT2500
 rtw*   at pci?                         # Realtek 8180

OpenBSD 3.9-beta (GENERIC) #1: Thu Jan 26 23:26:00 GMT 2006
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
real mem = 1072230400 (1047100K)
avail mem = 907702272 (886428K)
using 22937 buffers containing 107429888 bytes (104912K) of memory
mainbus0 (root)
cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)
cpu0: AMD Turion(tm) 64 Mobile Technology ML-37, 2000.39 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SSE3,NXE,MMXX,FFXSR,LON
G,3DNOW2,3DNOW
cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB 64b/line 2-way D-cache, 1MB 64b/line 16-way L2 cache
cpu0: ITLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
cpu0: DTLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "ATI RX480 Host" rev 0x01
ppb0 at pci0 dev 2 function 0 "ATI RX480 PCIE" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Radeon Mobility X700 M26" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ppb1 at pci0 dev 6 function 0 "ATI RX480 PCIE" rev 0x00
pci2 at ppb1 bus 5
bge0 at pci2 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5789" rev 0x11, BCM5750 B1 (0x4101): irq 10, address 00:c0:9f:cb:7d:f5
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5750 10/100/1000baseT PHY, rev. 0
ohci0 at pci0 dev 19 function 0 "ATI IXP400 USB" rev 0x00: irq 11, version 1.0, legacy support
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: ATI OHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
ohci1 at pci0 dev 19 function 1 "ATI IXP400 USB" rev 0x00: irq 11, version 1.0, legacy support
usb1 at ohci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: ATI OHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 4 ports with 4 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 19 function 2 "ATI IXP400 USB2" rev 0x00: irq 11
usb2 at ehci0: USB revision 2.0
uhub2 at usb2
uhub2: ATI EHCI root hub, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub2: 8 ports with 8 removable, self powered
piixpm0 at pci0 dev 20 function 0 "ATI IXP400 SMBus" rev 0x11: SMI
iic0 at piixpm0
pciide0 at pci0 dev 20 function 1 "ATI IXP400 IDE" rev 0x00: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured
to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <ST9100823A>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 95396MB, 195371568 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <MATSHITA, DVD-RAM UJ-845S, D200> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 2
pcib0 at pci0 dev 20 function 3 "ATI IXP400 ISA" rev 0x00
ppb2 at pci0 dev 20 function 4 "ATI IXP400 PCI" rev 0x00
pci3 at ppb2 bus 6
iwi0 at pci3 dev 2 function 0 "Intel PRO/Wireless 2200BG" rev 0x05: irq 11, address 00:12:f0:1d:30:dc
cbb0 at pci3 dev 9 function 0 "Texas Instruments PCI7XX1 CardBus" rev 0x00: irq 11
"Texas Instruments PCI7XX1 FireWire" rev 0x00 at pci3 dev 9 function 2 not configured
"Texas Instruments PCI7XX1 Flash" rev 0x00 at pci3 dev 9 function 3 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 7 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
auixp0 at pci0 dev 20 function 5 "ATI IXP400 AC97" rev 0x02: irq 11
auixp0: soft resetting aclink
"ATI IXP400 Modem" rev 0x02 at pci0 dev 20 function 6 not configured
pchb1 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 HyperTransport" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 Address Map" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 DRAM Cfg" rev 0x00
pchb4 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 Misc Cfg" rev 0x00
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
ugen0 at uhub1 port 2
ugen0: Broadcom BCM2035, rev 1.10/1.00, addr 2
uhidev0 at uhub1 port 4 configuration 1 interface 0
uhidev0: Logitech USB Mouse, rev 1.10/20.10, addr 3, iclass 3/1
ums0 at uhidev0: 3 buttons and Z dir.
wsmouse1 at ums0 mux 0
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
ac97: codec id 0x414c4752 (Avance Logic ALC250A?)
ac97: codec features headphone, 20 bit DAC, 18 bit ADC, No 3D Stereo
audio0 at auixp0


>Release-Note:
>Audit-Trail:
>Unformatted: