inteldrm + skylake not working on a Dell Lattitude 3470

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

inteldrm + skylake not working on a Dell Lattitude 3470

Todd T. Fries-2
>Synopsis: skylake chipset not working, blank screen when X starts
>Category: amd64
>Environment:
        System      : OpenBSD 6.4
        Details     : OpenBSD 6.4-current (GENERIC.MP) #523: Mon Dec 17 14:05:14 MST 2018
                         [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP

        Architecture: OpenBSD.amd64
        Machine     : amd64
>Description:
        X starts, but the lcd screen is blank, unless I use efifb(4) via 'disable inteldrm'
>How-To-Repeat:
        boot a kernel on my laptop w/out disabling inteldrm
>Fix:
        boot> bsd -c
        ...
        UKC> disable inteldrm
        230 inteldrm* disabled
        UKC> quit
        Continuing...


dmesg:
OpenBSD 6.4-current (GENERIC.MP) #523: Mon Dec 17 14:05:14 MST 2018
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 12715511808 (12126MB)
avail mem = 12320854016 (11750MB)
User Kernel Config
UKC> disable inteldrm
230 inteldrm* disabled
UKC> quit
Continuing...
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.8 @ 0xe0000 (94 entries)
bios0: vendor Dell Inc. version "1.5.2" date 12/06/2016
bios0: Dell Inc. Latitude 3470
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP APIC FPDT FIDT MCFG HPET SSDT LPIT SSDT SSDT SSDT DBGP DBG2 SSDT BOOT SSDT UEFI SSDT MSDM SLIC BGRT DMAR TPM2
acpi0: wakeup devices PEGP(S4) PEG0(S4) PEGP(S4) PEG1(S4) PEGP(S4) PEG2(S4) PXSX(S4) RP09(S4) PXSX(S4) RP10(S4) PXSX(S4) RP11(S4) PXSX(S4) RP12(S4) PXSX(S4) RP13(S4) [...]
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2693.41 MHz, 06-4e-03
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,SGX,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,MPX,RDSEED,ADX,SMAP,CLFLUSHOPT,PT,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,XSAVEC,XGETBV1,XSAVES,MELTDOWN
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 23MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4.1.1.1, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2693.71 MHz, 06-4e-03
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,SGX,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,MPX,RDSEED,ADX,SMAP,CLFLUSHOPT,PT,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,XSAVEC,XGETBV1,XSAVES,MELTDOWN
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu1: smt 0, core 1, package 0
cpu2 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu2: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2693.71 MHz, 06-4e-03
cpu2: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,SGX,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,MPX,RDSEED,ADX,SMAP,CLFLUSHOPT,PT,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,XSAVEC,XGETBV1,XSAVES,MELTDOWN
cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu2: smt 1, core 0, package 0
cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
cpu3: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2693.72 MHz, 06-4e-03
cpu3: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,SGX,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,MPX,RDSEED,ADX,SMAP,CLFLUSHOPT,PT,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,XSAVEC,XGETBV1,XSAVES,MELTDOWN
cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu3: smt 1, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 120 pins
acpimcfg0 at acpi0
acpimcfg0: addr 0xf8000000, bus 0-63
acpihpet0 at acpi0: 23999999 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (PEG0)
acpiprt2 at acpi0: bus -1 (PEG1)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (PEG2)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (RP09)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (RP10)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (RP11)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (RP12)
acpiprt8 at acpi0: bus -1 (RP13)
acpiprt9 at acpi0: bus -1 (RP01)
acpiprt10 at acpi0: bus -1 (RP02)
acpiprt11 at acpi0: bus -1 (RP03)
acpiprt12 at acpi0: bus -1 (RP04)
acpiprt13 at acpi0: bus 1 (RP05)
acpiprt14 at acpi0: bus 2 (RP06)
acpiprt15 at acpi0: bus -1 (RP07)
acpiprt16 at acpi0: bus -1 (RP08)
acpiprt17 at acpi0: bus -1 (RP17)
acpiprt18 at acpi0: bus -1 (RP18)
acpiprt19 at acpi0: bus -1 (RP19)
acpiprt20 at acpi0: bus -1 (RP20)
acpiprt21 at acpi0: bus -1 (RP14)
acpiprt22 at acpi0: bus -1 (RP15)
acpiprt23 at acpi0: bus -1 (RP16)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: C3(200@1034 mwait.1@0x60), C2(200@151 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: C3(200@1034 mwait.1@0x60), C2(200@151 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu2 at acpi0: C3(200@1034 mwait.1@0x60), C2(200@151 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu3 at acpi0: C3(200@1034 mwait.1@0x60), C2(200@151 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpipwrres0 at acpi0: PG00, resource for PEG0
acpipwrres1 at acpi0: PG01, resource for PEG1
acpipwrres2 at acpi0: PG02, resource for PEG2
acpipwrres3 at acpi0: WRST
acpipwrres4 at acpi0: WRST
acpipwrres5 at acpi0: WRST
acpipwrres6 at acpi0: WRST
acpipwrres7 at acpi0: WRST
acpipwrres8 at acpi0: WRST
acpipwrres9 at acpi0: WRST
acpipwrres10 at acpi0: WRST
acpipwrres11 at acpi0: WRST
acpipwrres12 at acpi0: WRST
acpipwrres13 at acpi0: WRST
acpipwrres14 at acpi0: WRST
acpipwrres15 at acpi0: WRST
acpipwrres16 at acpi0: WRST
acpipwrres17 at acpi0: WRST
acpipwrres18 at acpi0: WRST
acpipwrres19 at acpi0: WRST
acpipwrres20 at acpi0: WRST
acpipwrres21 at acpi0: WRST
acpipwrres22 at acpi0: WRST
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 107 degC
acpipwrres23 at acpi0: FN00, resource for FAN0
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 119 degC
acpitz2 at acpi0: critical temperature is 119 degC
acpipci0 at acpi0 PCI0: 0x00000000 0x00000011 0x00000001
acpicmos0 at acpi0
"INT344B" at acpi0 not configured
"DLL06F2" at acpi0 not configured
"SMO8810" at acpi0 not configured
"INT0E0C" at acpi0 not configured
"INT33A1" at acpi0 not configured
"MSFT0101" at acpi0 not configured
"PNP0C14" at acpi0 not configured
acpibtn0 at acpi0: LID0
acpibtn1 at acpi0: PBTN
acpibtn2 at acpi0: SBTN
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "DELL WYT3M6A" serial 1313 type LION oem "Panasonic"
"DELLABC6" at acpi0 not configured
"DELLABCE" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
acpivideo0 at acpi0: GFX0
acpivout0 at acpivideo0: LCD_
cpu0: Enhanced SpeedStep 2693 MHz: speeds: 2301, 2300, 2200, 2100, 2000, 1800, 1700, 1500, 1400, 1300, 1100, 1000, 800, 700, 500, 400 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 6G Host" rev 0x08
"Intel HD Graphics 520" rev 0x07 at pci0 dev 2 function 0 not configured
xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 100 Series xHCI" rev 0x21: msi, xHCI 1.0
usb0 at xhci0: USB revision 3.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev 3.00/1.00 addr 1
pchtemp0 at pci0 dev 20 function 2 "Intel 100 Series Thermal" rev 0x21
dwiic0 at pci0 dev 21 function 0 "Intel 100 Series I2C" rev 0x21: apic 2 int 16
iic0 at dwiic0
ihidev0 at iic0 addr 0x2c (polling), vendor 0x6cb product 0x75da, DLL06F2
ihidev0: 14 report ids
imt0 at ihidev0: clickpad, 5 contacts
wsmouse0 at imt0 mux 0
"Intel 100 Series MEI" rev 0x21 at pci0 dev 22 function 0 not configured
ahci0 at pci0 dev 23 function 0 "Intel 100 Series AHCI" rev 0x21: msi, AHCI 1.3.1
ahci0: port 0: 6.0Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, ST500LM021-1KJ15, 0005> SCSI3 0/direct fixed naa.5000c5009d3fbd2a
sd0: 476940MB, 512 bytes/sector, 976773168 sectors
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 100 Series PCIE" rev 0xf1: msi
pci1 at ppb0 bus 1
iwm0 at pci1 dev 0 function 0 "Intel Dual Band Wireless AC 3160" rev 0x93, msi
ppb1 at pci0 dev 28 function 5 "Intel 100 Series PCIE" rev 0xf1: msi
pci2 at ppb1 bus 2
re0 at pci2 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev 0x0c: RTL8168G/8111G (0x4c00), msi, address 98:40:bb:0b:4f:d0
rgephy0 at re0 phy 7: RTL8251 PHY, rev. 0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 100 Series LPC" rev 0x21
"Intel 100 Series PMC" rev 0x21 at pci0 dev 31 function 2 not configured
azalia0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 100 Series HD Audio" rev 0x21: msi
azalia0: codecs: Realtek/0x0256, Intel/0x2809, using Realtek/0x0256
audio0 at azalia0
ichiic0 at pci0 dev 31 function 4 "Intel 100 Series SMBus" rev 0x21: apic 2 int 16
iic1 at ichiic0
iic1: addr 0x29 0f=33 10=cd 11=25 12=8c 13=61 14=a0 15=31 16=1b 17=20 18=1b 19=a0 1a=90 1b=65 1c=e0 1d=a0 1e=a0 20=07 2f=20 8f=33 90=cd 91=25 92=8c 93=61 94=a0 95=31 96=1b 97=20 98=1b 99=a0 9a=90 9b=65 9c=e0 9d=a0 9e=a0 a0=07 af=20 words 00=0000 01=0000 02=0000 03=0000 04=0000 05=0000 06=0000 07=0000
spdmem0 at iic1 addr 0x50: 8GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
spdmem1 at iic1 addr 0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
vmm0 at mainbus0: VMX/EPT
efifb0 at mainbus0: 1920x1080, 32bpp
wsdisplay0 at efifb0 mux 1: console (std, vt100 emulation), using wskbd0
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
uvideo0 at uhub0 port 5 configuration 1 interface 0 "SuYin Integrated_Webcam_HD" rev 2.00/42.61 addr 2
video0 at uvideo0
ugen0 at uhub0 port 6 "Generic USB2.0-CRW" rev 2.00/39.60 addr 3
ugen1 at uhub0 port 8 "Intel product 0x07dc" rev 2.00/0.01 addr 4
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
sd1 at scsibus3 targ 1 lun 0: <OPENBSD, SR CRYPTO, 006> SCSI2 0/direct fixed
sd1: 476900MB, 512 bytes/sector, 976692257 sectors
root on sd1a (aa8a46eada530b04.a) swap on sd1b dump on sd1b
iwm0: hw rev 0x160, fw ver 16.242414.0, address d0:7e:35:12:9a:03

usbdevs:
Controller /dev/usb0:
addr 01: 8086:0000 Intel, xHCI root hub
         super speed, self powered, config 1, rev 1.00
         driver: uhub0
addr 02: 064e:9209 SuYin, Integrated_Webcam_HD
         high speed, power 500 mA, config 1, rev 42.61, iSerialNumber HF1026-T838-HN01-REV4261
         driver: uvideo0
addr 03: 0bda:0129 Generic, USB2.0-CRW
         high speed, power 500 mA, config 1, rev 39.60, iSerialNumber 20100201396000000
         driver: ugen0
addr 04: 8087:07dc Intel, product 0x07dc
         full speed, self powered, config 1, rev 0.01
         driver: ugen1

dmesg w/inteldrm enabled:
OpenBSD 6.4-current (GENERIC.MP) #523: Mon Dec 17 14:05:14 MST 2018
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 12715511808 (12126MB)
avail mem = 12320845824 (11750MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.8 @ 0xe0000 (94 entries)
bios0: vendor Dell Inc. version "1.5.2" date 12/06/2016
bios0: Dell Inc. Latitude 3470
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP APIC FPDT FIDT MCFG HPET SSDT LPIT SSDT SSDT SSDT DBGP DBG2 SSDT BOOT SSDT UEFI SSDT MSDM SLIC BGRT DMAR TPM2
acpi0: wakeup devices PEGP(S4) PEG0(S4) PEGP(S4) PEG1(S4) PEGP(S4) PEG2(S4) PXSX(S4) RP09(S4) PXSX(S4) RP10(S4) PXSX(S4) RP11(S4) PXSX(S4) RP12(S4) PXSX(S4) RP13(S4) [...]
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2694.07 MHz, 06-4e-03
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,SGX,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,MPX,RDSEED,ADX,SMAP,CLFLUSHOPT,PT,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,XSAVEC,XGETBV1,XSAVES,MELTDOWN
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 24MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4.1.1.1, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2693.77 MHz, 06-4e-03
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,SGX,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,MPX,RDSEED,ADX,SMAP,CLFLUSHOPT,PT,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,XSAVEC,XGETBV1,XSAVES,MELTDOWN
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu1: smt 0, core 1, package 0
cpu2 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu2: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2693.77 MHz, 06-4e-03
cpu2: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,SGX,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,MPX,RDSEED,ADX,SMAP,CLFLUSHOPT,PT,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,XSAVEC,XGETBV1,XSAVES,MELTDOWN
cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu2: smt 1, core 0, package 0
cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
cpu3: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2693.77 MHz, 06-4e-03
cpu3: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,SGX,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,MPX,RDSEED,ADX,SMAP,CLFLUSHOPT,PT,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,XSAVEC,XGETBV1,XSAVES,MELTDOWN
cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu3: smt 1, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 120 pins
acpimcfg0 at acpi0
acpimcfg0: addr 0xf8000000, bus 0-63
acpihpet0 at acpi0: 23999999 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (PEG0)
acpiprt2 at acpi0: bus -1 (PEG1)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (PEG2)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (RP09)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (RP10)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (RP11)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (RP12)
acpiprt8 at acpi0: bus -1 (RP13)
acpiprt9 at acpi0: bus -1 (RP01)
acpiprt10 at acpi0: bus -1 (RP02)
acpiprt11 at acpi0: bus -1 (RP03)
acpiprt12 at acpi0: bus -1 (RP04)
acpiprt13 at acpi0: bus 1 (RP05)
acpiprt14 at acpi0: bus 2 (RP06)
acpiprt15 at acpi0: bus -1 (RP07)
acpiprt16 at acpi0: bus -1 (RP08)
acpiprt17 at acpi0: bus -1 (RP17)
acpiprt18 at acpi0: bus -1 (RP18)
acpiprt19 at acpi0: bus -1 (RP19)
acpiprt20 at acpi0: bus -1 (RP20)
acpiprt21 at acpi0: bus -1 (RP14)
acpiprt22 at acpi0: bus -1 (RP15)
acpiprt23 at acpi0: bus -1 (RP16)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: C3(200@1034 mwait.1@0x60), C2(200@151 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: C3(200@1034 mwait.1@0x60), C2(200@151 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu2 at acpi0: C3(200@1034 mwait.1@0x60), C2(200@151 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu3 at acpi0: C3(200@1034 mwait.1@0x60), C2(200@151 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpipwrres0 at acpi0: PG00, resource for PEG0
acpipwrres1 at acpi0: PG01, resource for PEG1
acpipwrres2 at acpi0: PG02, resource for PEG2
acpipwrres3 at acpi0: WRST
acpipwrres4 at acpi0: WRST
acpipwrres5 at acpi0: WRST
acpipwrres6 at acpi0: WRST
acpipwrres7 at acpi0: WRST
acpipwrres8 at acpi0: WRST
acpipwrres9 at acpi0: WRST
acpipwrres10 at acpi0: WRST
acpipwrres11 at acpi0: WRST
acpipwrres12 at acpi0: WRST
acpipwrres13 at acpi0: WRST
acpipwrres14 at acpi0: WRST
acpipwrres15 at acpi0: WRST
acpipwrres16 at acpi0: WRST
acpipwrres17 at acpi0: WRST
acpipwrres18 at acpi0: WRST
acpipwrres19 at acpi0: WRST
acpipwrres20 at acpi0: WRST
acpipwrres21 at acpi0: WRST
acpipwrres22 at acpi0: WRST
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 107 degC
acpipwrres23 at acpi0: FN00, resource for FAN0
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 119 degC
acpitz2 at acpi0: critical temperature is 119 degC
acpipci0 at acpi0 PCI0: 0x00000000 0x00000011 0x00000001
acpicmos0 at acpi0
"INT344B" at acpi0 not configured
"DLL06F2" at acpi0 not configured
"SMO8810" at acpi0 not configured
"INT0E0C" at acpi0 not configured
"INT33A1" at acpi0 not configured
"MSFT0101" at acpi0 not configured
"PNP0C14" at acpi0 not configured
acpibtn0 at acpi0: LID0
acpibtn1 at acpi0: PBTN
acpibtn2 at acpi0: SBTN
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "DELL WYT3M6A" serial 1313 type LION oem "Panasonic"
"DELLABC6" at acpi0 not configured
"DELLABCE" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
acpivideo0 at acpi0: GFX0
acpivout0 at acpivideo0: LCD_
cpu0: Enhanced SpeedStep 2694 MHz: speeds: 2301, 2300, 2200, 2100, 2000, 1800, 1700, 1500, 1400, 1300, 1100, 1000, 800, 700, 500, 400 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 6G Host" rev 0x08
inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 520" rev 0x07
drm0 at inteldrm0
inteldrm0: msi
error: [drm:pid0:i915_firmware_load_error_print] *ERROR* failed to load firmware i915/skl_dmc_ver1.bin (-22)
error: [drm:pid0:i915_gem_init_hw] *ERROR* Failed to initialize GuC, error -8 (ignored)
inteldrm0: 1920x1080, 32bpp
wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 100 Series xHCI" rev 0x21: msi, xHCI 1.0
usb0 at xhci0: USB revision 3.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev 3.00/1.00 addr 1
pchtemp0 at pci0 dev 20 function 2 "Intel 100 Series Thermal" rev 0x21
dwiic0 at pci0 dev 21 function 0 "Intel 100 Series I2C" rev 0x21: apic 2 int 16
iic0 at dwiic0
ihidev0 at iic0 addr 0x2c (polling), vendor 0x6cb product 0x75da, DLL06F2
ihidev0: 14 report ids
imt0 at ihidev0: clickpad, 5 contacts
wsmouse0 at imt0 mux 0
"Intel 100 Series MEI" rev 0x21 at pci0 dev 22 function 0 not configured
ahci0 at pci0 dev 23 function 0 "Intel 100 Series AHCI" rev 0x21: msi, AHCI 1.3.1
ahci0: port 0: 6.0Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, ST500LM021-1KJ15, 0005> SCSI3 0/direct fixed naa.5000c5009d3fbd2a
sd0: 476940MB, 512 bytes/sector, 976773168 sectors
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 100 Series PCIE" rev 0xf1: msi
pci1 at ppb0 bus 1
iwm0 at pci1 dev 0 function 0 "Intel Dual Band Wireless AC 3160" rev 0x93, msi
ppb1 at pci0 dev 28 function 5 "Intel 100 Series PCIE" rev 0xf1: msi
pci2 at ppb1 bus 2
re0 at pci2 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev 0x0c: RTL8168G/8111G (0x4c00), msi, address 98:40:bb:0b:4f:d0
rgephy0 at re0 phy 7: RTL8251 PHY, rev. 0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 100 Series LPC" rev 0x21
"Intel 100 Series PMC" rev 0x21 at pci0 dev 31 function 2 not configured
azalia0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 100 Series HD Audio" rev 0x21: msi
azalia0: codecs: Realtek/0x0256, Intel/0x2809, using Realtek/0x0256
audio0 at azalia0
ichiic0 at pci0 dev 31 function 4 "Intel 100 Series SMBus" rev 0x21: apic 2 int 16
iic1 at ichiic0
iic1: addr 0x29 0f=33 10=cd 11=25 12=8c 13=61 14=a0 15=31 16=1b 17=20 18=1b 19=a0 1a=90 1b=65 1c=e0 1d=a0 1e=a0 20=07 2f=20 8f=33 90=cd 91=25 92=8c 93=61 94=a0 95=31 96=1b 97=20 98=1b 99=a0 9a=90 9b=65 9c=e0 9d=a0 9e=a0 a0=07 af=20 words 00=0000 01=0000 02=0000 03=0000 04=0000 05=0000 06=0000 07=0000
spdmem0 at iic1 addr 0x50: 8GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
spdmem1 at iic1 addr 0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
vmm0 at mainbus0: VMX/EPT
efifb at mainbus0 not configured
uvideo0 at uhub0 port 5 configuration 1 interface 0 "SuYin Integrated_Webcam_HD" rev 2.00/42.61 addr 2
video0 at uvideo0
ugen0 at uhub0 port 6 "Generic USB2.0-CRW" rev 2.00/39.60 addr 3
ugen1 at uhub0 port 8 "Intel product 0x07dc" rev 2.00/0.01 addr 4
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
sd1 at scsibus3 targ 1 lun 0: <OPENBSD, SR CRYPTO, 006> SCSI2 0/direct fixed
sd1: 476900MB, 512 bytes/sector, 976692257 sectors
root on sd1a (aa8a46eada530b04.a) swap on sd1b dump on sd1b
iwm0: hw rev 0x160, fw ver 16.242414.0, address d0:7e:35:12:9a:03

/var/log/Xorg.0.log efifb:
[    20.396] (--) checkDevMem: using aperture driver /dev/xf86
[    20.413] (--) Using wscons driver on /dev/ttyC4
[    20.583]
X.Org X Server 1.19.6
Release Date: 2017-12-20
[    20.583] X Protocol Version 11, Revision 0
[    20.583] Build Operating System: OpenBSD 6.4 amd64
[    20.583] Current Operating System: OpenBSD tlaptop.fries.net 6.4 GENERIC.MP#523 amd64
[    20.583] Build Date: 17 December 2018  02:26:20PM
[    20.583]  
[    20.583] Current version of pixman: 0.34.0
[    20.583] Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
[    20.583] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    20.583] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Dec 17 16:19:50 2018
[    20.761] (==) Using system config directory "/usr/X11R6/share/X11/xorg.conf.d"
[    20.772] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[    20.772] (==) No screen section available. Using defaults.
[    20.772] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[    20.772] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[    20.781] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
        Using a default monitor configuration.
[    20.781] (==) Automatically adding devices
[    20.781] (==) Automatically enabling devices
[    20.781] (==) Not automatically adding GPU devices
[    20.803] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[    21.048] (==) FontPath set to:
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/OTF/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/
[    21.048] (==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
[    21.048] (II) The server relies on wscons to provide the list of input devices.
        If no devices become available, reconfigure wscons or disable AutoAddDevices.
[    21.049] (II) Loader magic: 0x820e23a3000
[    21.049] (II) Module ABI versions:
[    21.049] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    21.049] X.Org Video Driver: 23.0
[    21.049] X.Org XInput driver : 24.1
[    21.049] X.Org Server Extension : 10.0
[    21.050] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:1916:1028:06f2 rev 7, Mem @ 0xf0000000/16777216, 0xe0000000/268435456, I/O @ 0x0000f000/64
[    21.050] (II) LoadModule: "glx"
[    21.062] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so
[    21.429] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[    21.429] compiled for 1.19.6, module version = 1.0.0
[    21.429] ABI class: X.Org Server Extension, version 10.0
[    21.429] (==) Matched wsfb as autoconfigured driver 0
[    21.429] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[    21.429] (II) LoadModule: "wsfb"
[    21.430] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/wsfb_drv.so
[    21.431] (II) Module wsfb: vendor="X.Org Foundation"
[    21.431] compiled for 1.19.6, module version = 0.4.1
[    21.431] ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    21.431] (II) wsfb: driver for wsdisplay framebuffer: wsfb
[    21.431] (WW) Falling back to old probe method for wsfb
[    21.432] (II) wsfb(0): using default device
[    21.463] (II) wsfb(0): Creating default Display subsection in Screen section
        "Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
[    21.463] (==) wsfb(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[    21.463] (==) wsfb(0): RGB weight 888
[    21.463] (==) wsfb(0): Default visual is TrueColor
[    21.463] (==) wsfb(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    21.463] (II) wsfb(0): Vidmem: 8100k
[    21.463] (==) wsfb(0): DPI set to (96, 96)
[    21.463] (**) wsfb(0): Using "Shadow Framebuffer"
[    21.464] (II) Loading sub module "shadow"
[    21.464] (II) LoadModule: "shadow"
[    21.539] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libshadow.so
[    21.548] (II) Module shadow: vendor="X.Org Foundation"
[    21.548] compiled for 1.19.6, module version = 1.1.0
[    21.548] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    21.548] (II) Loading sub module "fb"
[    21.548] (II) LoadModule: "fb"
[    21.549] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libfb.so
[    21.589] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[    21.589] compiled for 1.19.6, module version = 1.0.0
[    21.589] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    21.589] (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[    21.650] (==) wsfb(0): Backing store enabled
[    21.672] (==) RandR enabled
[    21.797] (II) AIGLX: Screen 0 is not DRI2 capable
[    21.797] (EE) AIGLX: reverting to software rendering
[    22.543] (II) IGLX: enabled GLX_MESA_copy_sub_buffer
[    22.557] (II) IGLX: Loaded and initialized swrast
[    22.557] (II) GLX: Initialized DRISWRAST GL provider for screen 0
[    23.665] (II) config/wscons: checking input device /dev/wskbd
[    23.665] (II) wskbd: using layout us
[    23.665] (II) LoadModule: "kbd"
[    23.666] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/kbd_drv.so
[    23.683] (II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
[    23.683] compiled for 1.19.6, module version = 1.9.0
[    23.683] Module class: X.Org XInput Driver
[    23.683] ABI class: X.Org XInput driver, version 24.1
[    23.683] (II) Using input driver 'kbd' for '/dev/wskbd'
[    23.683] (**) /dev/wskbd: always reports core events
[    23.683] (**) /dev/wskbd: always reports core events
[    23.683] (**) Option "Protocol" "standard"
[    23.683] (**) Option "XkbRules" "base"
[    23.683] (**) Option "XkbModel" "pc105"
[    23.683] (**) Option "XkbLayout" "us"
[    23.683] (II) XINPUT: Adding extended input device "/dev/wskbd" (type: KEYBOARD, id 6)
[    26.881] (II) config/wscons: checking input device /dev/wsmouse0
[    26.881] (II) LoadModule: "ws"
[    26.882] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/ws_drv.so
[    26.924] (II) Module ws: vendor="X.Org Foundation"
[    26.924] compiled for 1.19.6, module version = 1.3.0
[    26.924] Module class: X.Org XInput Driver
[    26.924] ABI class: X.Org XInput driver, version 24.1
[    26.924] (II) Using input driver 'ws' for '/dev/wsmouse0'
[    26.924] (**) /dev/wsmouse0: always reports core events
[    26.925] (II) ws: /dev/wsmouse0: debuglevel 0
[    26.925] (**) Option "Device" "/dev/wsmouse0"
[    26.925] (**) ws: /dev/wsmouse0: ZAxisMapping: buttons 4 and 5
[    26.925] (**) ws: /dev/wsmouse0: WAxisMapping: buttons 6 and 7
[    26.925] (**) ws: /dev/wsmouse0: associated screen: 0
[    27.121] (II) ws: /dev/wsmouse0: minimum x position: 0
[    27.121] (II) ws: /dev/wsmouse0: maximum x position: 1919
[    27.121] (II) ws: /dev/wsmouse0: minimum y position: 0
[    27.121] (II) ws: /dev/wsmouse0: maximum y position: 1079
[    27.121] (==) ws: /dev/wsmouse0: Buttons: 7
[    27.121] (**) ws: /dev/wsmouse0: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[    27.121] (II) XINPUT: Adding extended input device "/dev/wsmouse0" (type: MOUSE, id 7)
[    27.321] (**) /dev/wsmouse0: (accel) keeping acceleration scheme 1
[    27.321] (**) /dev/wsmouse0: (accel) acceleration profile 0
[    27.321] (**) /dev/wsmouse0: (accel) acceleration factor: 2.000
[    27.321] (**) /dev/wsmouse0: (accel) acceleration threshold: 4
[    27.321] (II) config/wscons: checking input device /dev/wsmouse
[    27.321] (II) Using input driver 'ws' for '/dev/wsmouse'
[    27.321] (**) /dev/wsmouse: always reports core events
[    27.321] (II) ws: /dev/wsmouse: debuglevel 0
[    27.321] (**) Option "Device" "/dev/wsmouse"
[    27.321] (**) ws: /dev/wsmouse: ZAxisMapping: buttons 4 and 5
[    27.321] (**) ws: /dev/wsmouse: WAxisMapping: buttons 6 and 7
[    27.321] (**) ws: /dev/wsmouse: associated screen: 0
[    27.321] (EE) PreInit returned 2 for "/dev/wsmouse"
[    27.321] (II) UnloadModule: "ws"

/var/log/Xorg.0.log w/inteldrm:
[    25.903] (--) checkDevMem: using aperture driver /dev/xf86
[    25.919] (--) Using wscons driver on /dev/ttyC4
[    25.956]
X.Org X Server 1.19.6
Release Date: 2017-12-20
[    25.956] X Protocol Version 11, Revision 0
[    25.956] Build Operating System: OpenBSD 6.4 amd64
[    25.956] Current Operating System: OpenBSD tlaptop.fries.net 6.4 GENERIC.MP#523 amd64
[    25.956] Build Date: 17 December 2018  02:26:20PM
[    25.956]  
[    25.957] Current version of pixman: 0.34.0
[    25.957] Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
[    25.957] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    25.957] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Dec 17 16:11:39 2018
[    25.957] (==) Using system config directory "/usr/X11R6/share/X11/xorg.conf.d"
[    25.979] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[    25.979] (==) No screen section available. Using defaults.
[    25.979] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[    25.979] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[    25.980] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
        Using a default monitor configuration.
[    25.980] (==) Automatically adding devices
[    25.980] (==) Automatically enabling devices
[    25.980] (==) Not automatically adding GPU devices
[    26.002] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[    26.002] (==) FontPath set to:
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/OTF/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/
[    26.002] (==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
[    26.002] (II) The server relies on wscons to provide the list of input devices.
        If no devices become available, reconfigure wscons or disable AutoAddDevices.
[    26.004] (II) Loader magic: 0x354edda9000
[    26.004] (II) Module ABI versions:
[    26.004] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    26.004] X.Org Video Driver: 23.0
[    26.004] X.Org XInput driver : 24.1
[    26.004] X.Org Server Extension : 10.0
[    26.004] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:1916:1028:06f2 rev 7, Mem @ 0xf0000000/16777216, 0xe0000000/268435456, I/O @ 0x0000f000/64
[    26.005] (II) LoadModule: "glx"
[    26.006] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so
[    26.393] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[    26.393] compiled for 1.19.6, module version = 1.0.0
[    26.393] ABI class: X.Org Server Extension, version 10.0
[    26.404] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 0
[    26.404] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[    26.404] (II) LoadModule: "modesetting"
[    26.404] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/modesetting_drv.so
[    26.417] (II) Module modesetting: vendor="X.Org Foundation"
[    26.417] compiled for 1.19.6, module version = 1.19.6
[    26.417] Module class: X.Org Video Driver
[    26.417] ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    26.417] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
[    26.418] (**) modeset(0): claimed PCI slot 0@0:2:0
[    26.418] (II) modeset(0): using default device
[    26.419] (II) modeset(0): Creating default Display subsection in Screen section
        "Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
[    26.419] (==) modeset(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
[    26.419] (==) modeset(0): RGB weight 888
[    26.419] (==) modeset(0): Default visual is TrueColor
[    26.419] (II) Loading sub module "glamoregl"
[    26.419] (II) LoadModule: "glamoregl"
[    26.420] (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libglamoregl.so
[    26.608] (II) Module glamoregl: vendor="X.Org Foundation"
[    26.608] compiled for 1.19.6, module version = 1.0.0
[    26.608] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    26.608] (II) glamor: OpenGL accelerated X.org driver based.
[    27.456] (II) glamor: EGL version 1.4 (DRI2):
[    27.815] (II) modeset(0): glamor initialized

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: inteldrm + skylake not working on a Dell Lattitude 3470

Mark Kettenis
Hi Todd,

We are working very hard on another drm code update.  Hopefully
that'll fix things.

Cheers,

Mark