digikam hangs on 6.3

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

digikam hangs on 6.3

Gabriel Guzman-2
Hello ports@,

I decided to try digikam out to see how it worked, but I'm unable to get
it to run.  The first-run wizard completes successfully, as well as the
"collection scan", but then the splash screen just sits there forever
saying "Reading database..."

A couple of weird things show up in the console when I run it:

gabe@nuc:~$ digikam  
digikam:/usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.2.0:
/usr/local/lib/libkhtml.so.50.2 : WARNING:
symbol(_ZTIN14WTFNoncopyable11NoncopyableE) size mismatch, relink your
program
digikam(94377)/phonon (KDE plugin): Can not create backend object from
factory for  "VLC" ,  "phonon_vlc" :
 "Could not find plugin 'VLC' for application 'digikam'"


 I've double checked, and I have phonon_vlc installed:

 gabe@nuc:~$ pkg_info -A |grep phonon
 phonon-4.8.3p6      multimedia layer for Qt4/KDE4
 phonon-gstreamer-icons-4.8.2p2-qt5 GStreamer-based Phonon backend icons
 phonon-qt5-4.9.1p0  multimedia layer for Qt4/KDE4
 phonon-qt5-gstreamer-4.8.2p6 GStreamer-based Phonon backend
 phonon-vlc-0.8.2p0  VLC-based Phonon backend

I've also increased the limits as suggested by the digikam install
message:

kern.shminfo.shmall=51200       # for kde apps
kern.shminfo.shmmni=1024        # for kde apps
kern.maxfiles=20000             # for kde apps


Not sure if maybe there are some hard requirements that I don't have
installed and aren't auto-installed by pkg_add or if I need to be in a
KDE environment to run digikam the first time.  Also, this is an upgrade from
6.2, but I had the same problem there.

Any thoughts?

Thanks,
gabe.

gabe@nuc:~$ dmesg
OpenBSD 6.3 (GENERIC.MP) #107: Sat Mar 24 14:21:59 MDT 2018
[hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 17088114688 (16296MB)
avail mem = 16563159040 (15795MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.8 @ 0xec130 (84 entries)
bios0: vendor Intel Corp. version "WYLPT10H.86A.0021.2013.1017.1606"
date 10/17/2013
bios0: Intel Corporation D54250WYK
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP APIC FPDT LPIT SSDT SSDT MCFG HPET SSDT SSDT
DMAR CSRT
acpi0: wakeup devices PXSX(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) PXSX(S4)
PXSX(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) GLAN(S4) EHC1(S4) EHC2(S4) XHC_(S4)
HDEF(S4) PEG0(S4) PEGP(S4) PWRB(S3)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM) i5-4250U CPU @ 1.30GHz, 2295.08 MHz
cpu0:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
acpitimer0: recalibrated TSC frequency 1895619390 Hz
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 99MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4.1.1.1, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM) i5-4250U CPU @ 1.30GHz, 2294.69 MHz
cpu1:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu1: smt 0, core 1, package 0
cpu2 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu2: Intel(R) Core(TM) i5-4250U CPU @ 1.30GHz, 2294.69 MHz
cpu2:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu2: smt 1, core 0, package 0
cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
cpu3: Intel(R) Core(TM) i5-4250U CPU @ 1.30GHz, 2294.69 MHz
cpu3:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu3: smt 1, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 40 pins
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xf8000000, bus 0-63
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpihpet0: recalibrated TSC frequency 1895584428 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (PEG0)
acpiec0 at acpi0: not present
acpicpu0 at acpi0: C2(500@67 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: C2(500@67 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu2 at acpi0: C2(500@67 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu3 at acpi0: C2(500@67 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpipwrres0 at acpi0: FN00, resource for FAN0
acpipwrres1 at acpi0: FN01, resource for FAN1
acpipwrres2 at acpi0: FN02, resource for FAN2
acpipwrres3 at acpi0: FN03, resource for FAN3
acpipwrres4 at acpi0: FN04, resource for FAN4
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 105 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 105 degC
"INT3F0D" at acpi0 not configured
"NTN0530" at acpi0 not configured
acpibtn0 at acpi0: PWRB
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
"PNP0C0B" at acpi0 not configured
acpivideo0 at acpi0: GFX0
acpivout0 at acpivideo0: DD1F
cpu0: Enhanced SpeedStep 2295 MHz: speeds: 1901, 1900, 1800, 1700, 1600, 1500, 1400, 1300, 1200, 1100, 1000, 900, 800, 779 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 4G Host" rev 0x09
inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 5000" rev 0x09
drm0 at inteldrm0
inteldrm0: msi
inteldrm0: 2560x1440, 32bpp
wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
azalia0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core 4G HD Audio" rev 0x09: msi
azalia0: No codecs found
xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 8 Series xHCI" rev 0x04: msi
usb0 at xhci0: USB revision 3.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev 3.00/1.00 addr 1
"Intel 8 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function 0 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel I218-V" rev 0x04: msi, address c0:3f:d5:62:28:cd
azalia1 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 8 Series HD Audio" rev 0x04: msi
azalia1: codecs: Realtek/0x0283
audio0 at azalia1
ehci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 8 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 23
usb1 at ehci0: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 8 Series LPC" rev 0x04
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 8 Series AHCI" rev 0x04: msi, AHCI 1.3
ahci0: port 3: 6.0Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 3 lun 0: <ATA, Crucial_CT240M50, MU03> SCSI3 0/direct fixed naa.500a0751094f2f7d
sd0: 228936MB, 512 bytes/sector, 468862128 sectors, thin
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 8 Series SMBus" rev 0x04: apic 2 int 18
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 8GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
spdmem1 at iic0 addr 0x52: 8GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
wbsio0 at isa0 port 0x4e/2: NCT6776F rev 0x33
lm1 at wbsio0 port 0xa00/8: NCT6776F
vmm0 at mainbus0: VMX/EPT
error: [drm:pid0:ivybridge_set_fifo_underrun_reporting] *ERROR* uncleared fifo underrun on pipe A
error: [drm:pid0:intel_cpu_fifo_underrun_irq_handler] *ERROR* CPU pipe A FIFO underrun
uhidev0 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 0 "Metadot - Das Keyboard Das Keyboard Model S" rev 1.10/1.00 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
ukbd0 at uhidev0: 8 variable keys, 6 key codes
wskbd0 at ukbd0: console keyboard, using wsdisplay0
uhidev1 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 1 "Metadot - Das Keyboard Das Keyboard Model S" rev 1.10/1.00 addr 2
uhidev1: iclass 3/0, 3 report ids
uhid0 at uhidev1 reportid 2: input=1, output=0, feature=0
uhid1 at uhidev1 reportid 3: input=3, output=0, feature=0
uhub2 at uhub0 port 3 configuration 1 interface 0 "NEC hub" rev 2.00/1.00 addr 3
fd0 at fdc0 drive 0: density unknown
uhidev2 at uhub2 port 2 configuration 1 interface 0 "Logitech USB Optical Mouse" rev 2.00/63.00 addr 4
uhidev2: iclass 3/1
ums0 at uhidev2: 3 buttons, Z dir
wsmouse0 at ums0 mux 0
uhub3 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.04 addr 2
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (6938ad82731e8a13.a) swap on sd0b dump on sd0b
fd1 at fdc0 drive 1: density unknown
error: [drm:pid99846:ivybridge_set_fifo_underrun_reporting] *ERROR* uncleared fifo underrun on pipe A
error: [drm:pid99846:intel_cpu_fifo_underrun_irq_handler] *ERROR* CPU pipe A FIFO underrun

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: digikam hangs on 6.3

Rafael Sadowski
Hi Gabriel,

I'm not gonna fix it or deal with it. There is a ready to import
digikam KDE5 port:

https://marc.info/?l=openbsd-ports&m=152417178424432&w=2

You are welcome to test it.

Best regards,

Rafael Sadowski

On Tue Apr 03, 2018 at 11:27:29PM -0400, Gabriel Guzman wrote:

> Hello ports@,
>
> I decided to try digikam out to see how it worked, but I'm unable to get
> it to run.  The first-run wizard completes successfully, as well as the
> "collection scan", but then the splash screen just sits there forever
> saying "Reading database..."
>
> A couple of weird things show up in the console when I run it:
>
> gabe@nuc:~$ digikam  
> digikam:/usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.2.0:
> /usr/local/lib/libkhtml.so.50.2 : WARNING:
> symbol(_ZTIN14WTFNoncopyable11NoncopyableE) size mismatch, relink your
> program
> digikam(94377)/phonon (KDE plugin): Can not create backend object from
> factory for  "VLC" ,  "phonon_vlc" :
>  "Could not find plugin 'VLC' for application 'digikam'"
>
>
>  I've double checked, and I have phonon_vlc installed:
>
>  gabe@nuc:~$ pkg_info -A |grep phonon
>  phonon-4.8.3p6      multimedia layer for Qt4/KDE4
>  phonon-gstreamer-icons-4.8.2p2-qt5 GStreamer-based Phonon backend icons
>  phonon-qt5-4.9.1p0  multimedia layer for Qt4/KDE4
>  phonon-qt5-gstreamer-4.8.2p6 GStreamer-based Phonon backend
>  phonon-vlc-0.8.2p0  VLC-based Phonon backend
>
> I've also increased the limits as suggested by the digikam install
> message:
>
> kern.shminfo.shmall=51200       # for kde apps
> kern.shminfo.shmmni=1024        # for kde apps
> kern.maxfiles=20000             # for kde apps
>
>
> Not sure if maybe there are some hard requirements that I don't have
> installed and aren't auto-installed by pkg_add or if I need to be in a
> KDE environment to run digikam the first time.  Also, this is an upgrade from
> 6.2, but I had the same problem there.
>
> Any thoughts?
>
> Thanks,
> gabe.
>
> gabe@nuc:~$ dmesg
> OpenBSD 6.3 (GENERIC.MP) #107: Sat Mar 24 14:21:59 MDT 2018
> [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
> real mem = 17088114688 (16296MB)
> avail mem = 16563159040 (15795MB)
> mpath0 at root
> scsibus0 at mpath0: 256 targets
> mainbus0 at root
> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.8 @ 0xec130 (84 entries)
> bios0: vendor Intel Corp. version "WYLPT10H.86A.0021.2013.1017.1606"
> date 10/17/2013
> bios0: Intel Corporation D54250WYK
> acpi0 at bios0: rev 2
> acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
> acpi0: tables DSDT FACP APIC FPDT LPIT SSDT SSDT MCFG HPET SSDT SSDT
> DMAR CSRT
> acpi0: wakeup devices PXSX(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) PXSX(S4)
> PXSX(S4) PXSX(S4) PXSX(S4) GLAN(S4) EHC1(S4) EHC2(S4) XHC_(S4)
> HDEF(S4) PEG0(S4) PEGP(S4) PWRB(S3)
> acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
> acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
> cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
> cpu0: Intel(R) Core(TM) i5-4250U CPU @ 1.30GHz, 2295.08 MHz
> cpu0:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> acpitimer0: recalibrated TSC frequency 1895619390 Hz
> cpu0: smt 0, core 0, package 0
> mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
> cpu0: apic clock running at 99MHz
> cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4.1.1.1, IBE
> cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
> cpu1: Intel(R) Core(TM) i5-4250U CPU @ 1.30GHz, 2294.69 MHz
> cpu1:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
> cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu1: smt 0, core 1, package 0
> cpu2 at mainbus0: apid 1 (application processor)
> cpu2: Intel(R) Core(TM) i5-4250U CPU @ 1.30GHz, 2294.69 MHz
> cpu2:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
> cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu2: smt 1, core 0, package 0
> cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
> cpu3: Intel(R) Core(TM) i5-4250U CPU @ 1.30GHz, 2294.69 MHz
> cpu3:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
> cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu3: smt 1, core 1, package 0
> ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 40 pins
> acpimcfg0 at acpi0 addr 0xf8000000, bus 0-63
> acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
> acpihpet0: recalibrated TSC frequency 1895584428 Hz
> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
> acpiprt1 at acpi0: bus -1 (PEG0)
> acpiec0 at acpi0: not present
> acpicpu0 at acpi0: C2(500@67 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu1 at acpi0: C2(500@67 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu2 at acpi0: C2(500@67 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu3 at acpi0: C2(500@67 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpipwrres0 at acpi0: FN00, resource for FAN0
> acpipwrres1 at acpi0: FN01, resource for FAN1
> acpipwrres2 at acpi0: FN02, resource for FAN2
> acpipwrres3 at acpi0: FN03, resource for FAN3
> acpipwrres4 at acpi0: FN04, resource for FAN4
> acpitz0 at acpi0: critical temperature is 105 degC
> acpitz1 at acpi0: critical temperature is 105 degC
> "INT3F0D" at acpi0 not configured
> "NTN0530" at acpi0 not configured
> acpibtn0 at acpi0: PWRB
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> "PNP0C0B" at acpi0 not configured
> acpivideo0 at acpi0: GFX0
> acpivout0 at acpivideo0: DD1F
> cpu0: Enhanced SpeedStep 2295 MHz: speeds: 1901, 1900, 1800, 1700, 1600, 1500, 1400, 1300, 1200, 1100, 1000, 900, 800, 779 MHz
> pci0 at mainbus0 bus 0
> pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 4G Host" rev 0x09
> inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 5000" rev 0x09
> drm0 at inteldrm0
> inteldrm0: msi
> inteldrm0: 2560x1440, 32bpp
> wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
> wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
> azalia0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core 4G HD Audio" rev 0x09: msi
> azalia0: No codecs found
> xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 8 Series xHCI" rev 0x04: msi
> usb0 at xhci0: USB revision 3.0
> uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev 3.00/1.00 addr 1
> "Intel 8 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function 0 not configured
> em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel I218-V" rev 0x04: msi, address c0:3f:d5:62:28:cd
> azalia1 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 8 Series HD Audio" rev 0x04: msi
> azalia1: codecs: Realtek/0x0283
> audio0 at azalia1
> ehci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 8 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 23
> usb1 at ehci0: USB revision 2.0
> uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
> pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 8 Series LPC" rev 0x04
> ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 8 Series AHCI" rev 0x04: msi, AHCI 1.3
> ahci0: port 3: 6.0Gb/s
> scsibus1 at ahci0: 32 targets
> sd0 at scsibus1 targ 3 lun 0: <ATA, Crucial_CT240M50, MU03> SCSI3 0/direct fixed naa.500a0751094f2f7d
> sd0: 228936MB, 512 bytes/sector, 468862128 sectors, thin
> ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 8 Series SMBus" rev 0x04: apic 2 int 18
> iic0 at ichiic0
> spdmem0 at iic0 addr 0x50: 8GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
> spdmem1 at iic0 addr 0x52: 8GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
> isa0 at pcib0
> isadma0 at isa0
> fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
> com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
> pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
> pcppi0 at isa0 port 0x61
> spkr0 at pcppi0
> lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
> wbsio0 at isa0 port 0x4e/2: NCT6776F rev 0x33
> lm1 at wbsio0 port 0xa00/8: NCT6776F
> vmm0 at mainbus0: VMX/EPT
> error: [drm:pid0:ivybridge_set_fifo_underrun_reporting] *ERROR* uncleared fifo underrun on pipe A
> error: [drm:pid0:intel_cpu_fifo_underrun_irq_handler] *ERROR* CPU pipe A FIFO underrun
> uhidev0 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 0 "Metadot - Das Keyboard Das Keyboard Model S" rev 1.10/1.00 addr 2
> uhidev0: iclass 3/1
> ukbd0 at uhidev0: 8 variable keys, 6 key codes
> wskbd0 at ukbd0: console keyboard, using wsdisplay0
> uhidev1 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 1 "Metadot - Das Keyboard Das Keyboard Model S" rev 1.10/1.00 addr 2
> uhidev1: iclass 3/0, 3 report ids
> uhid0 at uhidev1 reportid 2: input=1, output=0, feature=0
> uhid1 at uhidev1 reportid 3: input=3, output=0, feature=0
> uhub2 at uhub0 port 3 configuration 1 interface 0 "NEC hub" rev 2.00/1.00 addr 3
> fd0 at fdc0 drive 0: density unknown
> uhidev2 at uhub2 port 2 configuration 1 interface 0 "Logitech USB Optical Mouse" rev 2.00/63.00 addr 4
> uhidev2: iclass 3/1
> ums0 at uhidev2: 3 buttons, Z dir
> wsmouse0 at ums0 mux 0
> uhub3 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.04 addr 2
> vscsi0 at root
> scsibus2 at vscsi0: 256 targets
> softraid0 at root
> scsibus3 at softraid0: 256 targets
> root on sd0a (6938ad82731e8a13.a) swap on sd0b dump on sd0b
> fd1 at fdc0 drive 1: density unknown
> error: [drm:pid99846:ivybridge_set_fifo_underrun_reporting] *ERROR* uncleared fifo underrun on pipe A
> error: [drm:pid99846:intel_cpu_fifo_underrun_irq_handler] *ERROR* CPU pipe A FIFO underrun
>