current an Intel 3400 USB

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

current an Intel 3400 USB

Holger Glaess
hi
i allready download the snapshot from 22.9.

i get this dmesg

# dmesg
OpenBSD 5.0-current (RAMDISK) #70: Thu Sep 22 12:02:43 MDT 2011
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK
real mem = 4285005824 (4086MB)
avail mem = 4161949696 (3969MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xfc860 (68 entries)
bios0: vendor American Megatrends Inc. version "080015" date 05/02/2011
acpi0 at bios0: rev 0
acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET SSDT
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU X3450 @ 2.67GHz, 2660.37 MHz
cpu0:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,G
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: apic clock running at 133MHz
cpu at mainbus0: not configured
cpu at mainbus0: not configured
cpu at mainbus0: not configured
ioapic0 at mainbus0: apid 7 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
ioapic0: misconfigured as apic 1, remapped to apid 7
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
acpiprt2 at acpi0: bus 5 (BR1E)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (BR20)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (BR21)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (BR22)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (BR23)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (BR24)
acpiprt8 at acpi0: bus -1 (BR25)
acpiprt9 at acpi0: bus -1 (BR26)
acpiprt10 at acpi0: bus -1 (BR27)
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core DMI" rev 0x11
ppb0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
pci1 at ppb0 bus 1
ppb1 at pci0 dev 4 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
pci2 at ppb1 bus 2
em0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:3a:c1:12
em1 at pci2 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:3a:c1:13
em2 at pci2 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:3a:c1:14
em3 at pci2 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:3a:c1:15
ppb2 at pci0 dev 5 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
pci3 at ppb2 bus 3
em4 at pci3 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:37:74:0a
em5 at pci3 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:37:74:0b
em6 at pci3 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:37:74:0c
em7 at pci3 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:37:74:0d
ppb3 at pci0 dev 6 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
pci4 at ppb3 bus 4
em8 at pci4 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:37:74:06
em9 at pci4 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:37:74:07
em10 at pci4 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:37:74:08
em11 at pci4 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
address 00:90:fb:37:74:09
"Intel Core Management" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 0 not configured
"Intel Core Scratch" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 1 not configured
"Intel Core Control" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 2 not configured
"Intel Core Misc" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 3 not configured
"Intel Core QPI Link" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 0 not configured
"Intel Core QPI Routing" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 1 not configured
"Intel 3400 USB" rev 0x05 at pci0 dev 29 function 0 not configured
ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa5
pci5 at ppb4 bus 5
pciide0 at pci5 dev 1 function 0 "ITExpress IT8213F" rev 0x00: DMA
(unsupported), channel 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to
native-PCI
pciide0: using apic 7 int 16 for native-PCI interrupt
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <TRANSCEND>
wd0: 1-sector PIO, LBA, 485MB, 994896 sectors
pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
vga1 at pci5 dev 2 function 0 "ASPEED Technology AST2000" rev 0x10
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
"Intel 3420 LPC" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 0 not configured
pciide1 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA, channel
0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
pciide1: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
wd1 at pciide1 channel 0 drive 0: <WDC WD2503ABYX-01WERA0>
wd1: 16-sector PIO, LBA48, 239429MB, 490350672 sectors
wd1(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
"Intel 3400 SMBus" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 3 not configured
pciide2 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA, channel
0 wired to native-PCI, channel 1 wired to native-PCI
pciide2: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
isa0 at mainbus0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
com0: console
com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
root on rd0a swap on rd0b dump on rd0b

basiclly current detect the 12 intel ethernet interfaces.

but why he not accept the usb controller ?

i saw an dmesg where he was running.

to install from my external cdrom.

holger

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: current an Intel 3400 USB

Tomas Bodzar-4
On Fri, Sep 23, 2011 at 11:01 AM, Holger Glaess <[hidden email]> wrote:
> hi
> i allready download the snapshot from 22.9.
>
> i get this dmesg

Is it dmesg from LiveCD, first boot after install or another one?

>
> # dmesg
> OpenBSD 5.0-current (RAMDISK) #70: Thu Sep 22 12:02:43 MDT 2011
> B  B [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK
> real mem = 4285005824 (4086MB)
> avail mem = 4161949696 (3969MB)
> mainbus0 at root
> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xfc860 (68 entries)
> bios0: vendor American Megatrends Inc. version "080015" date 05/02/2011
> acpi0 at bios0: rev 0
> acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
> acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET SSDT
> acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
> cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
> cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU X3450 @ 2.67GHz, 2660.37 MHz
> cpu0:
>
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUS
H,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,S
SSE3,CX16,xTPR,G

> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu0: apic clock running at 133MHz
> cpu at mainbus0: not configured
> cpu at mainbus0: not configured
> cpu at mainbus0: not configured
> ioapic0 at mainbus0: apid 7 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
> ioapic0: misconfigured as apic 1, remapped to apid 7
> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
> acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
> acpiprt2 at acpi0: bus 5 (BR1E)
> acpiprt3 at acpi0: bus -1 (BR20)
> acpiprt4 at acpi0: bus -1 (BR21)
> acpiprt5 at acpi0: bus -1 (BR22)
> acpiprt6 at acpi0: bus -1 (BR23)
> acpiprt7 at acpi0: bus -1 (BR24)
> acpiprt8 at acpi0: bus -1 (BR25)
> acpiprt9 at acpi0: bus -1 (BR26)
> acpiprt10 at acpi0: bus -1 (BR27)
> pci0 at mainbus0 bus 0
> pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core DMI" rev 0x11
> ppb0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
> pci1 at ppb0 bus 1
> ppb1 at pci0 dev 4 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
> pci2 at ppb1 bus 2
> em0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:3a:c1:12
> em1 at pci2 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:3a:c1:13
> em2 at pci2 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:3a:c1:14
> em3 at pci2 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:3a:c1:15
> ppb2 at pci0 dev 5 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
> pci3 at ppb2 bus 3
> em4 at pci3 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:0a
> em5 at pci3 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:0b
> em6 at pci3 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:0c
> em7 at pci3 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:0d
> ppb3 at pci0 dev 6 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
> pci4 at ppb3 bus 4
> em8 at pci4 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:06
> em9 at pci4 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:07
> em10 at pci4 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:08
> em11 at pci4 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:09
> "Intel Core Management" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 0 not configured
> "Intel Core Scratch" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 1 not configured
> "Intel Core Control" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 2 not configured
> "Intel Core Misc" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 3 not configured
> "Intel Core QPI Link" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 0 not configured
> "Intel Core QPI Routing" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 1 not configured
> "Intel 3400 USB" rev 0x05 at pci0 dev 29 function 0 not configured
> ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa5
> pci5 at ppb4 bus 5
> pciide0 at pci5 dev 1 function 0 "ITExpress IT8213F" rev 0x00: DMA
> (unsupported), channel 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to
> native-PCI
> pciide0: using apic 7 int 16 for native-PCI interrupt
> wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <TRANSCEND>
> wd0: 1-sector PIO, LBA, 485MB, 994896 sectors
> pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
> vga1 at pci5 dev 2 function 0 "ASPEED Technology AST2000" rev 0x10
> wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
> "Intel 3420 LPC" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 0 not configured
> pciide1 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA, channel
> 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
> pciide1: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
> wd1 at pciide1 channel 0 drive 0: <WDC WD2503ABYX-01WERA0>
> wd1: 16-sector PIO, LBA48, 239429MB, 490350672 sectors
> wd1(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
> "Intel 3400 SMBus" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 3 not configured
> pciide2 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA, channel
> 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to native-PCI
> pciide2: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
> isa0 at mainbus0
> com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
> com0: console
> com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
> pckbc0 at isa0 port 0x60/5
> pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
> pckbc0: using irq 1 for kbd slot
> wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
> root on rd0a swap on rd0b dump on rd0b
>
> basiclly current detect the 12 intel ethernet interfaces.
>
> but why he not accept the usb controller ?

send pcidump -v and usbdevs -v too

>
> i saw an dmesg where he was running.
>
> to install from my external cdrom.
>
> holger

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: current an Intel 3400 USB

Holger Glaess
> On Fri, Sep 23, 2011 at 11:01 AM, Holger Glaess <[hidden email]>
> wrote:
>> hi
>> i allready download the snapshot from 22.9.
>>
>> i get this dmesg
>
> Is it dmesg from LiveCD, first boot after install or another one?
>
i create an boot cd form the snapshot and boot the box with it.

after the install ... question i break to shell

at the moment there is no usb device active anymore.

but i have also access by serial remote connect that i can do somthing.

holger

>>
>> # dmesg
>> OpenBSD 5.0-current (RAMDISK) #70: Thu Sep 22 12:02:43 MDT 2011
>> B  B [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK
>> real mem = 4285005824 (4086MB)
>> avail mem = 4161949696 (3969MB)
>> mainbus0 at root
>> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xfc860 (68 entries)
>> bios0: vendor American Megatrends Inc. version "080015" date 05/02/2011
>> acpi0 at bios0: rev 0
>> acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
>> acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET SSDT
>> acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
>> cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
>> cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU X3450 @ 2.67GHz, 2660.37 MHz
>> cpu0:
>> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,G
>> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
>> cpu0: apic clock running at 133MHz
>> cpu at mainbus0: not configured
>> cpu at mainbus0: not configured
>> cpu at mainbus0: not configured
>> ioapic0 at mainbus0: apid 7 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
>> ioapic0: misconfigured as apic 1, remapped to apid 7
>> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
>> acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
>> acpiprt2 at acpi0: bus 5 (BR1E)
>> acpiprt3 at acpi0: bus -1 (BR20)
>> acpiprt4 at acpi0: bus -1 (BR21)
>> acpiprt5 at acpi0: bus -1 (BR22)
>> acpiprt6 at acpi0: bus -1 (BR23)
>> acpiprt7 at acpi0: bus -1 (BR24)
>> acpiprt8 at acpi0: bus -1 (BR25)
>> acpiprt9 at acpi0: bus -1 (BR26)
>> acpiprt10 at acpi0: bus -1 (BR27)
>> pci0 at mainbus0 bus 0
>> pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core DMI" rev 0x11
>> ppb0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>> pci1 at ppb0 bus 1
>> ppb1 at pci0 dev 4 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>> pci2 at ppb1 bus 2
>> em0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:3a:c1:12
>> em1 at pci2 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:3a:c1:13
>> em2 at pci2 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:3a:c1:14
>> em3 at pci2 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:3a:c1:15
>> ppb2 at pci0 dev 5 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>> pci3 at ppb2 bus 3
>> em4 at pci3 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:0a
>> em5 at pci3 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:0b
>> em6 at pci3 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:0c
>> em7 at pci3 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:0d
>> ppb3 at pci0 dev 6 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>> pci4 at ppb3 bus 4
>> em8 at pci4 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:06
>> em9 at pci4 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:07
>> em10 at pci4 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:08
>> em11 at pci4 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:09
>> "Intel Core Management" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 0 not configured
>> "Intel Core Scratch" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 1 not configured
>> "Intel Core Control" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 2 not configured
>> "Intel Core Misc" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 3 not configured
>> "Intel Core QPI Link" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 0 not configured
>> "Intel Core QPI Routing" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 1 not
>> configured
>> "Intel 3400 USB" rev 0x05 at pci0 dev 29 function 0 not configured
>> ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa5
>> pci5 at ppb4 bus 5
>> pciide0 at pci5 dev 1 function 0 "ITExpress IT8213F" rev 0x00: DMA
>> (unsupported), channel 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to
>> native-PCI
>> pciide0: using apic 7 int 16 for native-PCI interrupt
>> wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <TRANSCEND>
>> wd0: 1-sector PIO, LBA, 485MB, 994896 sectors
>> pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
>> vga1 at pci5 dev 2 function 0 "ASPEED Technology AST2000" rev 0x10
>> wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
>> "Intel 3420 LPC" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 0 not configured
>> pciide1 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA,
>> channel
>> 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
>> pciide1: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
>> wd1 at pciide1 channel 0 drive 0: <WDC WD2503ABYX-01WERA0>
>> wd1: 16-sector PIO, LBA48, 239429MB, 490350672 sectors
>> wd1(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
>> "Intel 3400 SMBus" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 3 not configured
>> pciide2 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA,
>> channel
>> 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to native-PCI
>> pciide2: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
>> isa0 at mainbus0
>> com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
>> com0: console
>> com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
>> pckbc0 at isa0 port 0x60/5
>> pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
>> pckbc0: using irq 1 for kbd slot
>> wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
>> root on rd0a swap on rd0b dump on rd0b
>>
>> basiclly current detect the 12 intel ethernet interfaces.
>>
>> but why he not accept the usb controller ?
>
> send pcidump -v and usbdevs -v too
>
>>
>> i saw an dmesg where he was running.
>>
>> to install from my external cdrom.
>>
>> holger

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: current an Intel 3400 USB

Tomas Bodzar-4
On Fri, Sep 23, 2011 at 11:50 AM, Holger Glaess <[hidden email]> wrote:

>> On Fri, Sep 23, 2011 at 11:01 AM, Holger Glaess <[hidden email]>
>> wrote:
>>> hi
>>> i allready download the snapshot from 22.9.
>>>
>>> i get this dmesg
>>
>> Is it dmesg from LiveCD, first boot after install or another one?
>>
> i create an boot cd form the snapshot and boot the box with it.
>
> after the install ... question i break to shell
>
> at the moment there is no usb device active anymore.
>
> but i have also access by serial remote connect that i can do somthing.

Because RAMDISK doesn't have all the drivers available to be able to
fit to medium used.

>
> holger
>
>>>
>>> # dmesg
>>> OpenBSD 5.0-current (RAMDISK) #70: Thu Sep 22 12:02:43 MDT 2011
>>> B  B [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK
>>> real mem = 4285005824 (4086MB)
>>> avail mem = 4161949696 (3969MB)
>>> mainbus0 at root
>>> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xfc860 (68 entries)
>>> bios0: vendor American Megatrends Inc. version "080015" date 05/02/2011
>>> acpi0 at bios0: rev 0
>>> acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
>>> acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET SSDT
>>> acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
>>> cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
>>> cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU X3450 @ 2.67GHz, 2660.37 MHz
>>> cpu0:
>>>
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUS
H,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,S
SSE3,CX16,xTPR,G

>>> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
>>> cpu0: apic clock running at 133MHz
>>> cpu at mainbus0: not configured
>>> cpu at mainbus0: not configured
>>> cpu at mainbus0: not configured
>>> ioapic0 at mainbus0: apid 7 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
>>> ioapic0: misconfigured as apic 1, remapped to apid 7
>>> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
>>> acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
>>> acpiprt2 at acpi0: bus 5 (BR1E)
>>> acpiprt3 at acpi0: bus -1 (BR20)
>>> acpiprt4 at acpi0: bus -1 (BR21)
>>> acpiprt5 at acpi0: bus -1 (BR22)
>>> acpiprt6 at acpi0: bus -1 (BR23)
>>> acpiprt7 at acpi0: bus -1 (BR24)
>>> acpiprt8 at acpi0: bus -1 (BR25)
>>> acpiprt9 at acpi0: bus -1 (BR26)
>>> acpiprt10 at acpi0: bus -1 (BR27)
>>> pci0 at mainbus0 bus 0
>>> pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core DMI" rev 0x11
>>> ppb0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>>> pci1 at ppb0 bus 1
>>> ppb1 at pci0 dev 4 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>>> pci2 at ppb1 bus 2
>>> em0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:3a:c1:12
>>> em1 at pci2 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:3a:c1:13
>>> em2 at pci2 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:3a:c1:14
>>> em3 at pci2 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:3a:c1:15
>>> ppb2 at pci0 dev 5 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>>> pci3 at ppb2 bus 3
>>> em4 at pci3 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:37:74:0a
>>> em5 at pci3 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:37:74:0b
>>> em6 at pci3 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:37:74:0c
>>> em7 at pci3 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:37:74:0d
>>> ppb3 at pci0 dev 6 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>>> pci4 at ppb3 bus 4
>>> em8 at pci4 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:37:74:06
>>> em9 at pci4 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:37:74:07
>>> em10 at pci4 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:37:74:08
>>> em11 at pci4 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>>> address 00:90:fb:37:74:09
>>> "Intel Core Management" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 0 not configured
>>> "Intel Core Scratch" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 1 not configured
>>> "Intel Core Control" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 2 not configured
>>> "Intel Core Misc" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 3 not configured
>>> "Intel Core QPI Link" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 0 not configured
>>> "Intel Core QPI Routing" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 1 not
>>> configured
>>> "Intel 3400 USB" rev 0x05 at pci0 dev 29 function 0 not configured
>>> ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa5
>>> pci5 at ppb4 bus 5
>>> pciide0 at pci5 dev 1 function 0 "ITExpress IT8213F" rev 0x00: DMA
>>> (unsupported), channel 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to
>>> native-PCI
>>> pciide0: using apic 7 int 16 for native-PCI interrupt
>>> wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <TRANSCEND>
>>> wd0: 1-sector PIO, LBA, 485MB, 994896 sectors
>>> pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
>>> vga1 at pci5 dev 2 function 0 "ASPEED Technology AST2000" rev 0x10
>>> wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
>>> "Intel 3420 LPC" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 0 not configured
>>> pciide1 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA,
>>> channel
>>> 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
>>> pciide1: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
>>> wd1 at pciide1 channel 0 drive 0: <WDC WD2503ABYX-01WERA0>
>>> wd1: 16-sector PIO, LBA48, 239429MB, 490350672 sectors
>>> wd1(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
>>> "Intel 3400 SMBus" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 3 not configured
>>> pciide2 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA,
>>> channel
>>> 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to native-PCI
>>> pciide2: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
>>> isa0 at mainbus0
>>> com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
>>> com0: console
>>> com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
>>> pckbc0 at isa0 port 0x60/5
>>> pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
>>> pckbc0: using irq 1 for kbd slot
>>> wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
>>> root on rd0a swap on rd0b dump on rd0b
>>>
>>> basiclly current detect the 12 intel ethernet interfaces.
>>>
>>> but why he not accept the usb controller ?
>>
>> send pcidump -v and usbdevs -v too
>>
>>>
>>> i saw an dmesg where he was running.
>>>
>>> to install from my external cdrom.
>>>
>>> holger

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: current an Intel 3400 USB

Jonathan Gray
In reply to this post by Holger Glaess
RAMDISK is a minimal kernel to fit on a floppy, if you
try bsd.rd or a cd image you'll have RAMDISK_CD which
will include the driver for ehci (USB 2.0 host controller).

The support for 82580 Ethernet is a recent change,
can you let me know how it works for you?

Your disk io will be slow as pciide does not support the
ite 8213 yet.

On Fri, Sep 23, 2011 at 11:01:13AM +0200, Holger Glaess wrote:

> hi
> i allready download the snapshot from 22.9.
>
> i get this dmesg
>
> # dmesg
> OpenBSD 5.0-current (RAMDISK) #70: Thu Sep 22 12:02:43 MDT 2011
>     [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK
> real mem = 4285005824 (4086MB)
> avail mem = 4161949696 (3969MB)
> mainbus0 at root
> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xfc860 (68 entries)
> bios0: vendor American Megatrends Inc. version "080015" date 05/02/2011
> acpi0 at bios0: rev 0
> acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
> acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET SSDT
> acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
> cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
> cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU X3450 @ 2.67GHz, 2660.37 MHz
> cpu0:
> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,G
> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu0: apic clock running at 133MHz
> cpu at mainbus0: not configured
> cpu at mainbus0: not configured
> cpu at mainbus0: not configured
> ioapic0 at mainbus0: apid 7 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
> ioapic0: misconfigured as apic 1, remapped to apid 7
> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
> acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
> acpiprt2 at acpi0: bus 5 (BR1E)
> acpiprt3 at acpi0: bus -1 (BR20)
> acpiprt4 at acpi0: bus -1 (BR21)
> acpiprt5 at acpi0: bus -1 (BR22)
> acpiprt6 at acpi0: bus -1 (BR23)
> acpiprt7 at acpi0: bus -1 (BR24)
> acpiprt8 at acpi0: bus -1 (BR25)
> acpiprt9 at acpi0: bus -1 (BR26)
> acpiprt10 at acpi0: bus -1 (BR27)
> pci0 at mainbus0 bus 0
> pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core DMI" rev 0x11
> ppb0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
> pci1 at ppb0 bus 1
> ppb1 at pci0 dev 4 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
> pci2 at ppb1 bus 2
> em0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:3a:c1:12
> em1 at pci2 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:3a:c1:13
> em2 at pci2 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:3a:c1:14
> em3 at pci2 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:3a:c1:15
> ppb2 at pci0 dev 5 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
> pci3 at ppb2 bus 3
> em4 at pci3 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:0a
> em5 at pci3 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:0b
> em6 at pci3 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:0c
> em7 at pci3 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:0d
> ppb3 at pci0 dev 6 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
> pci4 at ppb3 bus 4
> em8 at pci4 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:06
> em9 at pci4 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:07
> em10 at pci4 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:08
> em11 at pci4 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
> address 00:90:fb:37:74:09
> "Intel Core Management" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 0 not configured
> "Intel Core Scratch" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 1 not configured
> "Intel Core Control" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 2 not configured
> "Intel Core Misc" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 3 not configured
> "Intel Core QPI Link" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 0 not configured
> "Intel Core QPI Routing" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 1 not configured
> "Intel 3400 USB" rev 0x05 at pci0 dev 29 function 0 not configured
> ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa5
> pci5 at ppb4 bus 5
> pciide0 at pci5 dev 1 function 0 "ITExpress IT8213F" rev 0x00: DMA
> (unsupported), channel 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to
> native-PCI
> pciide0: using apic 7 int 16 for native-PCI interrupt
> wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <TRANSCEND>
> wd0: 1-sector PIO, LBA, 485MB, 994896 sectors
> pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
> vga1 at pci5 dev 2 function 0 "ASPEED Technology AST2000" rev 0x10
> wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
> "Intel 3420 LPC" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 0 not configured
> pciide1 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA, channel
> 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
> pciide1: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
> wd1 at pciide1 channel 0 drive 0: <WDC WD2503ABYX-01WERA0>
> wd1: 16-sector PIO, LBA48, 239429MB, 490350672 sectors
> wd1(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
> "Intel 3400 SMBus" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 3 not configured
> pciide2 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA, channel
> 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to native-PCI
> pciide2: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
> isa0 at mainbus0
> com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
> com0: console
> com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
> pckbc0 at isa0 port 0x60/5
> pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
> pckbc0: using irq 1 for kbd slot
> wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
> root on rd0a swap on rd0b dump on rd0b
>
> basiclly current detect the 12 intel ethernet interfaces.
>
> but why he not accept the usb controller ?
>
> i saw an dmesg where he was running.
>
> to install from my external cdrom.
>
> holger

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: current an Intel 3400 USB

Holger Glaess
> RAMDISK is a minimal kernel to fit on a floppy, if you
> try bsd.rd or a cd image you'll have RAMDISK_CD which
> will include the driver for ehci (USB 2.0 host controller).

ok my mistake , i use the floppy image as boot image for my cd.

so i try again the install50.iso and all devices are available.



>
> The support for 82580 Ethernet is a recent change,
> can you let me know how it works for you?

of cause , but i start the real testing of this box in 3 weeks
after my vacation on Bali.

if you like to know more information about the computer take a look
at

http://www.portwell.com/products/detail.asp?CUSTCHAR1=CAR-4003



>
> Your disk io will be slow as pciide does not support the
> ite 8213 yet.

should be not really a problem the box become work as firewall.

holger



> On Fri, Sep 23, 2011 at 11:01:13AM +0200, Holger Glaess wrote:
>> hi
>> i allready download the snapshot from 22.9.
>>
>> i get this dmesg
>>
>> # dmesg
>> OpenBSD 5.0-current (RAMDISK) #70: Thu Sep 22 12:02:43 MDT 2011
>>     [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK
>> real mem = 4285005824 (4086MB)
>> avail mem = 4161949696 (3969MB)
>> mainbus0 at root
>> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xfc860 (68 entries)
>> bios0: vendor American Megatrends Inc. version "080015" date 05/02/2011
>> acpi0 at bios0: rev 0
>> acpi0: sleep states S0 S1 S3 S4 S5
>> acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET SSDT
>> acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
>> cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
>> cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU X3450 @ 2.67GHz, 2660.37 MHz
>> cpu0:
>> FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,G
>> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
>> cpu0: apic clock running at 133MHz
>> cpu at mainbus0: not configured
>> cpu at mainbus0: not configured
>> cpu at mainbus0: not configured
>> ioapic0 at mainbus0: apid 7 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
>> ioapic0: misconfigured as apic 1, remapped to apid 7
>> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
>> acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
>> acpiprt2 at acpi0: bus 5 (BR1E)
>> acpiprt3 at acpi0: bus -1 (BR20)
>> acpiprt4 at acpi0: bus -1 (BR21)
>> acpiprt5 at acpi0: bus -1 (BR22)
>> acpiprt6 at acpi0: bus -1 (BR23)
>> acpiprt7 at acpi0: bus -1 (BR24)
>> acpiprt8 at acpi0: bus -1 (BR25)
>> acpiprt9 at acpi0: bus -1 (BR26)
>> acpiprt10 at acpi0: bus -1 (BR27)
>> pci0 at mainbus0 bus 0
>> pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core DMI" rev 0x11
>> ppb0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>> pci1 at ppb0 bus 1
>> ppb1 at pci0 dev 4 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>> pci2 at ppb1 bus 2
>> em0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:3a:c1:12
>> em1 at pci2 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:3a:c1:13
>> em2 at pci2 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:3a:c1:14
>> em3 at pci2 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:3a:c1:15
>> ppb2 at pci0 dev 5 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>> pci3 at ppb2 bus 3
>> em4 at pci3 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:0a
>> em5 at pci3 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:0b
>> em6 at pci3 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:0c
>> em7 at pci3 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:0d
>> ppb3 at pci0 dev 6 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11
>> pci4 at ppb3 bus 4
>> em8 at pci4 dev 0 function 0 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:06
>> em9 at pci4 dev 0 function 1 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:07
>> em10 at pci4 dev 0 function 2 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:08
>> em11 at pci4 dev 0 function 3 "Intel I340-T4 (82580)" rev 0x01: msi,
>> address 00:90:fb:37:74:09
>> "Intel Core Management" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 0 not configured
>> "Intel Core Scratch" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 1 not configured
>> "Intel Core Control" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 2 not configured
>> "Intel Core Misc" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 3 not configured
>> "Intel Core QPI Link" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 0 not configured
>> "Intel Core QPI Routing" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 1 not
>> configured
>> "Intel 3400 USB" rev 0x05 at pci0 dev 29 function 0 not configured
>> ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa5
>> pci5 at ppb4 bus 5
>> pciide0 at pci5 dev 1 function 0 "ITExpress IT8213F" rev 0x00: DMA
>> (unsupported), channel 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to
>> native-PCI
>> pciide0: using apic 7 int 16 for native-PCI interrupt
>> wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <TRANSCEND>
>> wd0: 1-sector PIO, LBA, 485MB, 994896 sectors
>> pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
>> vga1 at pci5 dev 2 function 0 "ASPEED Technology AST2000" rev 0x10
>> wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
>> "Intel 3420 LPC" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 0 not configured
>> pciide1 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA,
>> channel
>> 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
>> pciide1: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
>> wd1 at pciide1 channel 0 drive 0: <WDC WD2503ABYX-01WERA0>
>> wd1: 16-sector PIO, LBA48, 239429MB, 490350672 sectors
>> wd1(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
>> "Intel 3400 SMBus" rev 0x05 at pci0 dev 31 function 3 not configured
>> pciide2 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 3400 SATA" rev 0x05: DMA,
>> channel
>> 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to native-PCI
>> pciide2: using apic 7 int 19 for native-PCI interrupt
>> isa0 at mainbus0
>> com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
>> com0: console
>> com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
>> pckbc0 at isa0 port 0x60/5
>> pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
>> pckbc0: using irq 1 for kbd slot
>> wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
>> root on rd0a swap on rd0b dump on rd0b
>>
>> basiclly current detect the 12 intel ethernet interfaces.
>>
>> but why he not accept the usb controller ?
>>
>> i saw an dmesg where he was running.
>>
>> to install from my external cdrom.
>>
>> holger