chromium crashes on latest version

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
fro
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

chromium crashes on latest version

fro
Synopsis:      chromium crashes when loading certain websites or resizes window while sites are loaded
Category:      user
Environment:
        System      : OpenBSD 6.6
        Details     : OpenBSD 6.6-current (GENERIC.MP) #40: Sun Mar  8 20:17:34 MDT 2020
                         [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
        Architecture: OpenBSD.amd64
        Machine     : amd64
Description:
        After upgrading to latest snapshot and packages chromium (chromium-80.0.3987.132p0) crashes when I loaded cnn.com and some other sites. When I load twitter.com (not logged in, usually on various people's twitter pages) and resize (double clicking on top bar to maximize) it also crashes.
How-To-Repeat:
        Load cnn.com or twitter.com and resize chromium window (maximize)
Fix:
        Nothing I've tried yet!
dmesg:
OpenBSD 6.6-current (GENERIC.MP) #40: Sun Mar  8 20:17:34 MDT 2020
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 8254586880 (7872MB)
avail mem = 7991812096 (7621MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.7 @ 0xdae9c000 (68 entries)
bios0: vendor LENOVO version "G2ETB7WW (2.77 )" date 09/24/2019
bios0: LENOVO 2324A57
acpi0 at bios0: ACPI 5.0
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SLIC TCPA SSDT SSDT SSDT HPET APIC MCFG ECDT FPDT ASF! UEFI UEFI POAT SSDT SSDT DMAR UEFI DBG2
acpi0: wakeup devices LID_(S4) SLPB(S3) IGBE(S4) EXP3(S4) XHCI(S3) EHC1(S3) EHC2(S3) HDEF(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM) i5-3320M CPU @ 2.60GHz, 2594.56 MHz, 06-3a-09
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,
DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,RDTSCP,LONG,LAHF,PERF,ITSC,FSGSBASE,SMEP,ERMS,MD_CLEAR,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 99MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.1.2, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,
DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,RDTSCP,LONG,LAHF,PERF,ITSC,FSGSBASE,SMEP,ERMS,MD_CLEAR,IBRS,IBPB,STIBP,L1DF,SSBD,SENSOR,ARAT,XSAVEOPT,MELTDOWN
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu1: smt 0, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
acpimcfg0 at acpi0
acpimcfg0: addr 0xf8000000, bus 0-63
acpiec0 at acpi0
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (PEG_)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP1)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP2)
acpiprt4 at acpi0: bus 4 (EXP3)
acpicpu0 at acpi0: C2(350@80 mwait.1@0x20), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: C2(350@80 mwait.1@0x20), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpipwrres0 at acpi0: PUBS, resource for XHCI, EHC1, EHC2
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 103 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: SLPB
acpipci0 at acpi0 PCI0: 0x00000000 0x00000011 0x00000001
acpicmos0 at acpi0
tpm0 at acpi0: TPM_ addr 0xfed40000/0x5000, device 0x0000104a rev 0x4e
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "45N1023" serial 16566 type LION oem "SANYO"
acpiac0 at acpi0: AC unit online
"LEN0078" at acpi0 not configured
acpithinkpad0 at acpi0: version 1.0
"PNP0C14" at acpi0 not configured
"PNP0C14" at acpi0 not configured
"PNP0C14" at acpi0 not configured
acpidock0 at acpi0: GDCK not docked (0)
acpivideo0 at acpi0: VID_
acpivout0 at acpivideo0: LCD0
acpivideo1 at acpi0: VID_
cpu0: using VERW MDS workaround (except on vmm entry)
cpu0: Enhanced SpeedStep 2594 MHz: speeds: 2601, 2600, 2500, 2400, 2300, 2200, 2100, 2000, 1900, 1800, 1700, 1600, 1500, 1400, 1300, 1200 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 3G Host" rev 0x09
inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 4000" rev 0x09
drm0 at inteldrm0
inteldrm0: msi
xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 7 Series xHCI" rev 0x04: msi, xHCI 1.0
usb0 at xhci0: USB revision 3.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev 3.00/1.00 addr 1
"Intel 7 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function 0 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel 82579LM" rev 0x04: msi, address 3c:97:0e:1f:de:53
ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 7 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 16
usb1 at ehci0: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 7 Series HD Audio" rev 0x04: msi
azalia0: codecs: Realtek ALC269, Intel/0x2806, using Realtek ALC269
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 7 Series PCIE" rev 0xc4: msi
pci1 at ppb0 bus 2
sdhc0 at pci1 dev 0 function 0 "Ricoh 5U822 SD/MMC" rev 0x07: apic 2 int 16
sdhc0: SDHC 3.0, 50 MHz base clock
sdmmc0 at sdhc0: 4-bit, sd high-speed, mmc high-speed, dma
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 7 Series PCIE" rev 0xc4: msi
pci2 at ppb1 bus 3
iwn0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel Centrino Advanced-N 6205" rev 0x34: msi, MIMO 2T2R, MoW, address 60:67:20:2b:c0:42
ppb2 at pci0 dev 28 function 2 "Intel 7 Series PCIE" rev 0xc4: msi
pci3 at ppb2 bus 4
ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 7 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 23
usb2 at ehci1: USB revision 2.0
uhub2 at usb2 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel QM77 LPC" rev 0x04
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 7 Series AHCI" rev 0x04: msi, AHCI 1.3
ahci0: port 0: 6.0Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, INTEL SSDSC2BW24, LE1i> naa.5001517bb29920c3
sd0: 228936MB, 512 bytes/sector, 468862128 sectors, thin
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 7 Series SMBus" rev 0x04: apic 2 int 18
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 4GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
spdmem1 at iic0 addr 0x51: 4GB DDR3 SDRAM PC3-12800 SO-DIMM
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard
pms0 at pckbc0 (aux slot)
wsmouse0 at pms0 mux 0
wsmouse1 at pms0 mux 0
pms0: Synaptics clickpad, firmware 8.1, 0x1e2b1 0x940300
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
vmm0 at mainbus0: VMX/EPT
uhub3 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
uhub4 at uhub2 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (d74606e2eae890d0.a) swap on sd0b dump on sd0b
inteldrm0: 1366x768, 32bpp
wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation), using wskbd0
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
usbdevs:
Controller /dev/usb0:
addr 01: 8086:0000 Intel, xHCI root hub
         super speed, self powered, config 1, rev 1.00
         driver: uhub0
Controller /dev/usb1:
addr 01: 8086:0000 Intel, EHCI root hub
         high speed, self powered, config 1, rev 1.00
         driver: uhub1
addr 02: 8087:0024 Intel, Rate Matching Hub
         high speed, self powered, config 1, rev 0.00
         driver: uhub3
Controller /dev/usb2:
addr 01: 8086:0000 Intel, EHCI root hub
         high speed, self powered, config 1, rev 1.00
         driver: uhub2
addr 02: 8087:0024 Intel, Rate Matching Hub
         high speed, self powered, config 1, rev 0.00
         driver: uhub4
 
Here is also the output from the .core file:

% gdb                                                                          
GNU gdb 6.3
Copyright 2004 Free Software Foundation, Inc.
GDB is free software, covered by the GNU General Public License, and you are
welcome to change it and/or distribute copies of it under certain conditions.
Type "show copying" to see the conditions.
There is absolutely no warranty for GDB.  Type "show warranty" for details.
This GDB was configured as "amd64-unknown-openbsd6.6".
(gdb) core chrome.core
Core was generated by `chrome'.
Program terminated with signal 11, Segmentation fault.
#0  0x0000165b6ab4eb34 in ?? ()
(gdb) bt full
#0  0x0000165b6ab4eb34 in ?? ()
No symbol table info available.
#1  0x0000000200000020 in ?? ()
No symbol table info available.
#2  0x0000000100000001 in ?? ()
No symbol table info available.
#3  0x0000000000000000 in ?? ()
No symbol table info available.

Here also are settings from login.conf:

staff:\
        :datasize-cur=4096M:\
        :datasize-max=infinity:\
        :maxproc-max=1024:\
        :maxproc-cur=512:\
        :open-files-cur=4096:\
        :open-files-max=8192:\
        :stacksize-cur=32M:\
        :ignorenologin:\
        :requirehome@:\
        :tc=default:

I don't really know what I'm doing with gdb beyond what I've pasted here. Things I've tried to "fix" the problem are: disabling all extensions/addons in chrome, uninstalling and reinstalling, and going back to default settings. I also usually have vm.malloc_conf=S but removing that makes no difference either.