bgpd: nexthops down "no carrier", interface is up

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

bgpd: nexthops down "no carrier", interface is up

Stuart Henderson
This is on a 6.0-release box which has been up for a while.
BGP sessions are up, but nexthops are unusable because bgpd thinks
the interface is down. Can anyone think of more information to
gather before I restart things?

$ ifconfig em1 | head -6
em1: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
        lladdr 00:12:c0:08:39:ef
        index 2 priority 0 llprio 3
        groups: phys egress outside
        media: Ethernet autoselect (1000baseT full-duplex,rxpause,txpause)
        status: active

$ top | grep bgp
18527 _bgpd      2    0   11M   10M sleep     poll     67.9H  0.93% bgpd: session engine
12590 _bgpd      2    0  478M  487M sleep     poll    672:34  0.00% bgpd: route decision engine
57139 root       2    0   42M   51M sleep     poll     85:29  0.00% /usr/sbin/bgpd -v

  Nexthop         Route              Prio Gateway         Iface
  ...             ...                   4 connected       em1 (UP, no carrier)

$ bgpctl sh int
Interface      Nexthop state  Flags          Link state
pfsync0        ok             UP             unknown
carp276        ok             UP             CARP, master
carp275        ok             UP             CARP, master
carp271        ok             UP             CARP, master
vlan730        ok             UP             Ethernet, active, 1000 MBit/s
vlan278        ok             UP             Ethernet, active
vlan276        ok             UP             Ethernet, active
vlan275        ok             UP             Ethernet, active
vlan274        invalid                       Ethernet, no carrier
vlan271        ok             UP             Ethernet, active
vlan2244       ok             UP             Ethernet, active
trunk0         ok             UP             Ethernet, active
pflog0         ok             UP             unknown
lo1            ok             UP             unknown
bnx1           ok             UP             Ethernet, active, 1000 MBit/s
bnx0           ok             UP             active, 1000 MBit/s
lo0            ok             UP             unknown
enc0           invalid                       active
em5            ok             UP             Ethernet, active, 1000 MBit/s
em4            ok             UP             Ethernet, active, 1000 MBit/s
em3            invalid        UP             Ethernet, no carrier
em2            ok             UP             Ethernet, active, 100 MBit/s
em1            invalid        UP             Ethernet, no carrier
em0            ok             UP             active, 1000 MBit/s

OpenBSD 6.0 (GENERIC.MP) #2319: Tue Jul 26 13:00:43 MDT 2016
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 4268331008 (4070MB)
avail mem = 4134498304 (3942MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xbf79c000 (62 entries)
bios0: vendor Dell Inc. version "1.1.4" date 10/30/2009
bios0: Dell Inc. PowerEdge R210
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP APIC SPCR HPET DMAR MCFG WD__ SLIC ERST HEST BERT EINJ TCPA SSDT
acpi0: wakeup devices PCI0(S5) USBA(S0) USBB(S0)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU X3430 @ 2.40GHz, 2394.37 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,POPCNT,NXE,LONG,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 8 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 132MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.1, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu1: Intel(R) Xeon(R) CPU X3430 @ 2.40GHz, 2393.99 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,POPCNT,NXE,LONG,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu1: smt 0, core 1, package 0
cpu2 at mainbus0: apid 4 (application processor)
cpu2: Intel(R) Xeon(R) CPU X3430 @ 2.40GHz, 2393.99 MHz
cpu2: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,POPCNT,NXE,LONG,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR
cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu2: smt 0, core 2, package 0
cpu3 at mainbus0: apid 6 (application processor)
cpu3: Intel(R) Xeon(R) CPU X3430 @ 2.40GHz, 2393.99 MHz
cpu3: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,POPCNT,NXE,LONG,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR
cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu3: smt 0, core 3, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 0 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-255
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus 1 (LYD0)
acpiprt2 at acpi0: bus -1 (LYD2)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (HVD0)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (HVD2)
acpiprt5 at acpi0: bus 4 (PEX0)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (PEX4)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (PEX5)
acpiprt8 at acpi0: bus 5 (COMP)
acpicpu0 at acpi0: !C3(350@96 mwait.1@0x20), !C2(500@64 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1)
acpicpu1 at acpi0: !C3(350@96 mwait.1@0x20), !C2(500@64 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1)
acpicpu2 at acpi0: !C3(350@96 mwait.1@0x20), !C2(500@64 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1)
acpicpu3 at acpi0: !C3(350@96 mwait.1@0x20), !C2(500@64 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1)
"PNP0C33" at acpi0 not configured
"ACPI000D" at acpi0 not configured
"PNP0501" at acpi0 not configured
"PNP0501" at acpi0 not configured
"IPI0001" at acpi0 not configured
ipmi at mainbus0 not configured
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core DMI" rev 0x11
ppb0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11: msi
pci1 at ppb0 bus 1
ppb1 at pci1 dev 0 function 0 "Intel 41210 PCIE-PCIX" rev 0x09
pci2 at ppb1 bus 2
em0 at pci2 dev 4 function 0 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 17, address 00:12:c0:08:39:ee
em1 at pci2 dev 4 function 1 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 17, address 00:12:c0:08:39:ef
ppb2 at pci1 dev 0 function 2 "Intel 41210 PCIE-PCIX" rev 0x09
pci3 at ppb2 bus 3
em2 at pci3 dev 4 function 0 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 17, address 00:12:c0:08:39:ec
em3 at pci3 dev 4 function 1 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 17, address 00:12:c0:08:39:ed
em4 at pci3 dev 5 function 0 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 18, address 00:12:c0:08:39:ea
em5 at pci3 dev 5 function 1 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 18, address 00:12:c0:08:39:eb
"Intel Core Management" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 0 not configured
"Intel Core Scratch" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 1 not configured
"Intel Core Control" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 2 not configured
"Intel Core Misc" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 3 not configured
"Intel Core QPI Link" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 0 not configured
"Intel Core QPI Routing" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 1 not configured
ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 3400 USB" rev 0x05: apic 0 int 22
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb3 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 3400 PCIE" rev 0x05
pci4 at ppb3 bus 4
bnx0 at pci4 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5716" rev 0x20: apic 0 int 16
bnx1 at pci4 dev 0 function 1 "Broadcom BCM5716" rev 0x20: apic 0 int 17
ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 3400 USB" rev 0x05: apic 0 int 22
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa5
pci5 at ppb4 bus 5
vga1 at pci5 dev 3 function 0 "Matrox MGA G200eW" rev 0x0a
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 3420 LPC" rev 0x05
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 3400 AHCI" rev 0x05: msi, AHCI 1.3
ahci0: port 0: 3.0Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, M4-CT064M4SSD2, 040H> SCSI3 0/direct fixed naa.500a0751031eb4a7
sd0: 61057MB, 512 bytes/sector, 125045424 sectors, thin
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
com0: console
com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
uhub2 at uhub0 port 1 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
uhub3 at uhub1 port 1 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
uhub4 at uhub3 port 5 "Standard Microsystems product 0x2514" rev 2.00/0.00 addr 3
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: bgpd: nexthops down "no carrier", interface is up

Stuart Henderson
On 2017/05/17 10:52, Stuart Henderson wrote:
> This is on a 6.0-release box which has been up for a while.
> BGP sessions are up, but nexthops are unusable because bgpd thinks
> the interface is down. Can anyone think of more information to
> gather before I restart things?

Had to clear it.. If anyone else runs into it - ifconfig down+up worked
and was low impact (sessions over that interface stayed up).

> $ ifconfig em1 | head -6
> em1: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
>         lladdr 00:12:c0:08:39:ef
>         index 2 priority 0 llprio 3
>         groups: phys egress outside
>         media: Ethernet autoselect (1000baseT full-duplex,rxpause,txpause)
>         status: active
>
> $ top | grep bgp
> 18527 _bgpd      2    0   11M   10M sleep     poll     67.9H  0.93% bgpd: session engine
> 12590 _bgpd      2    0  478M  487M sleep     poll    672:34  0.00% bgpd: route decision engine
> 57139 root       2    0   42M   51M sleep     poll     85:29  0.00% /usr/sbin/bgpd -v
>
>   Nexthop         Route              Prio Gateway         Iface
>   ...             ...                   4 connected       em1 (UP, no carrier)
>
> $ bgpctl sh int
> Interface      Nexthop state  Flags          Link state
> pfsync0        ok             UP             unknown
> carp276        ok             UP             CARP, master
> carp275        ok             UP             CARP, master
> carp271        ok             UP             CARP, master
> vlan730        ok             UP             Ethernet, active, 1000 MBit/s
> vlan278        ok             UP             Ethernet, active
> vlan276        ok             UP             Ethernet, active
> vlan275        ok             UP             Ethernet, active
> vlan274        invalid                       Ethernet, no carrier
> vlan271        ok             UP             Ethernet, active
> vlan2244       ok             UP             Ethernet, active
> trunk0         ok             UP             Ethernet, active
> pflog0         ok             UP             unknown
> lo1            ok             UP             unknown
> bnx1           ok             UP             Ethernet, active, 1000 MBit/s
> bnx0           ok             UP             active, 1000 MBit/s
> lo0            ok             UP             unknown
> enc0           invalid                       active
> em5            ok             UP             Ethernet, active, 1000 MBit/s
> em4            ok             UP             Ethernet, active, 1000 MBit/s
> em3            invalid        UP             Ethernet, no carrier
> em2            ok             UP             Ethernet, active, 100 MBit/s
> em1            invalid        UP             Ethernet, no carrier
> em0            ok             UP             active, 1000 MBit/s
>
> OpenBSD 6.0 (GENERIC.MP) #2319: Tue Jul 26 13:00:43 MDT 2016
>     [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
> real mem = 4268331008 (4070MB)
> avail mem = 4134498304 (3942MB)
> mpath0 at root
> scsibus0 at mpath0: 256 targets
> mainbus0 at root
> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xbf79c000 (62 entries)
> bios0: vendor Dell Inc. version "1.1.4" date 10/30/2009
> bios0: Dell Inc. PowerEdge R210
> acpi0 at bios0: rev 2
> acpi0: sleep states S0 S4 S5
> acpi0: tables DSDT FACP APIC SPCR HPET DMAR MCFG WD__ SLIC ERST HEST BERT EINJ TCPA SSDT
> acpi0: wakeup devices PCI0(S5) USBA(S0) USBB(S0)
> acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
> acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
> cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
> cpu0: Intel(R) Xeon(R) CPU X3430 @ 2.40GHz, 2394.37 MHz
> cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,POPCNT,NXE,LONG,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR
> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu0: smt 0, core 0, package 0
> mtrr: Pentium Pro MTRR support, 8 var ranges, 88 fixed ranges
> cpu0: apic clock running at 132MHz
> cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.1, IBE
> cpu1 at mainbus0: apid 2 (application processor)
> cpu1: Intel(R) Xeon(R) CPU X3430 @ 2.40GHz, 2393.99 MHz
> cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,POPCNT,NXE,LONG,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR
> cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu1: smt 0, core 1, package 0
> cpu2 at mainbus0: apid 4 (application processor)
> cpu2: Intel(R) Xeon(R) CPU X3430 @ 2.40GHz, 2393.99 MHz
> cpu2: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,POPCNT,NXE,LONG,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR
> cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu2: smt 0, core 2, package 0
> cpu3 at mainbus0: apid 6 (application processor)
> cpu3: Intel(R) Xeon(R) CPU X3430 @ 2.40GHz, 2393.99 MHz
> cpu3: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,SSE4.2,POPCNT,NXE,LONG,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR
> cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu3: smt 0, core 3, package 0
> ioapic0 at mainbus0: apid 0 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
> acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
> acpimcfg0 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-255
> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
> acpiprt1 at acpi0: bus 1 (LYD0)
> acpiprt2 at acpi0: bus -1 (LYD2)
> acpiprt3 at acpi0: bus -1 (HVD0)
> acpiprt4 at acpi0: bus -1 (HVD2)
> acpiprt5 at acpi0: bus 4 (PEX0)
> acpiprt6 at acpi0: bus -1 (PEX4)
> acpiprt7 at acpi0: bus -1 (PEX5)
> acpiprt8 at acpi0: bus 5 (COMP)
> acpicpu0 at acpi0: !C3(350@96 mwait.1@0x20), !C2(500@64 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1)
> acpicpu1 at acpi0: !C3(350@96 mwait.1@0x20), !C2(500@64 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1)
> acpicpu2 at acpi0: !C3(350@96 mwait.1@0x20), !C2(500@64 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1)
> acpicpu3 at acpi0: !C3(350@96 mwait.1@0x20), !C2(500@64 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1)
> "PNP0C33" at acpi0 not configured
> "ACPI000D" at acpi0 not configured
> "PNP0501" at acpi0 not configured
> "PNP0501" at acpi0 not configured
> "IPI0001" at acpi0 not configured
> ipmi at mainbus0 not configured
> pci0 at mainbus0 bus 0
> pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core DMI" rev 0x11
> ppb0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core PCIE" rev 0x11: msi
> pci1 at ppb0 bus 1
> ppb1 at pci1 dev 0 function 0 "Intel 41210 PCIE-PCIX" rev 0x09
> pci2 at ppb1 bus 2
> em0 at pci2 dev 4 function 0 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 17, address 00:12:c0:08:39:ee
> em1 at pci2 dev 4 function 1 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 17, address 00:12:c0:08:39:ef
> ppb2 at pci1 dev 0 function 2 "Intel 41210 PCIE-PCIX" rev 0x09
> pci3 at ppb2 bus 3
> em2 at pci3 dev 4 function 0 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 17, address 00:12:c0:08:39:ec
> em3 at pci3 dev 4 function 1 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 17, address 00:12:c0:08:39:ed
> em4 at pci3 dev 5 function 0 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 18, address 00:12:c0:08:39:ea
> em5 at pci3 dev 5 function 1 "Intel 82546EB" rev 0x03: apic 0 int 18, address 00:12:c0:08:39:eb
> "Intel Core Management" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 0 not configured
> "Intel Core Scratch" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 1 not configured
> "Intel Core Control" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 2 not configured
> "Intel Core Misc" rev 0x11 at pci0 dev 8 function 3 not configured
> "Intel Core QPI Link" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 0 not configured
> "Intel Core QPI Routing" rev 0x11 at pci0 dev 16 function 1 not configured
> ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 3400 USB" rev 0x05: apic 0 int 22
> usb0 at ehci0: USB revision 2.0
> uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
> ppb3 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 3400 PCIE" rev 0x05
> pci4 at ppb3 bus 4
> bnx0 at pci4 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5716" rev 0x20: apic 0 int 16
> bnx1 at pci4 dev 0 function 1 "Broadcom BCM5716" rev 0x20: apic 0 int 17
> ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 3400 USB" rev 0x05: apic 0 int 22
> usb1 at ehci1: USB revision 2.0
> uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
> ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa5
> pci5 at ppb4 bus 5
> vga1 at pci5 dev 3 function 0 "Matrox MGA G200eW" rev 0x0a
> wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
> wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
> pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 3420 LPC" rev 0x05
> ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 3400 AHCI" rev 0x05: msi, AHCI 1.3
> ahci0: port 0: 3.0Gb/s
> scsibus1 at ahci0: 32 targets
> sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, M4-CT064M4SSD2, 040H> SCSI3 0/direct fixed naa.500a0751031eb4a7
> sd0: 61057MB, 512 bytes/sector, 125045424 sectors, thin
> isa0 at pcib0
> isadma0 at isa0
> com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
> com0: console
> com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
> pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
> pcppi0 at isa0 port 0x61
> spkr0 at pcppi0
> uhub2 at uhub0 port 1 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
> uhub3 at uhub1 port 1 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.00 addr 2
> uhub4 at uhub3 port 5 "Standard Microsystems product 0x2514" rev 2.00/0.00 addr 3
> vscsi0 at root
> scsibus2 at vscsi0: 256 targets
> softraid0 at root
> scsibus3 at softraid0: 256 targets
>
>