apm stand-by crashes X server

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

apm stand-by crashes X server

David Coppa
Hi!

On my X41, issuing an apm stand-by (apm -S) makes X server crash (presumably
on resume).

This is on -current (snapshot dated 11/30/2009).

(II) PM Event received: User System Standby Request
(II) AIGLX: Suspending AIGLX clients for VT switch
assertion "pI830->batch_ptr != NULL" failed: file "i830_batchbuffer.h", line 78, function "intel_batch_emit_dword"
XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 80 requests (80 known processed) with 0 events remaining.
xterm:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) or KillClient on X server ":0.0"
XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 82 requests (74 known processed) with 0 events remaining.
XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 338 requests (338 known processed) with 0 events remaining.
xinit:  connection to X server lost.

Problem seems to have been fixed upstream, but finding the specific commit in
the freedesktop.org git repository can be a pita...

Suspend with "apm -z" works ok.

I've attached full X server log and dmesg.

ciao,
David


OpenBSD 4.6-current (GENERIC) #442: Sun Nov 29 23:02:05 MST 2009
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz ("GenuineIntel" 686-class) 1.60 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,TM,SBF,EST,TM2
real mem  = 2137485312 (2038MB)
avail mem = 2062401536 (1966MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 12/14/06, BIOS32 rev. 0 @ 0xfd750, SMBIOS rev. 2.33 @ 0xe0010 (59 entries)
bios0: vendor IBM version "74ET64WW (2.09 )" date 12/14/2006
bios0: IBM 2525E2G
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: battery life expectancy 100%
apm0: AC on, battery charge high
acpi at bios0 function 0x0 not configured
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xfd6e0/0x920
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfdec0/240 (13 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82371FB ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #5 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xf600! 0xcf800/0x1600 0xd1000/0x1000 0xdc000/0x4000! 0xe0000/0x10000
cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)
cpu0: Enhanced SpeedStep 1597 MHz: speeds: 1600, 1500, 1400, 1300, 1200, 1100, 1000, 900, 800, 600 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
mem address conflict 0x7f700000/0x80000
io address conflict 0x5800/0x8
io address conflict 0x5808/0x4
io address conflict 0x5810/0x8
io address conflict 0x580c/0x4
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82915GM Host" rev 0x03
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel 82915GM Video" rev 0x03
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
intagp0 at vga1
agp0 at intagp0: aperture at 0xc0000000, size 0x10000000
inteldrm0 at vga1: irq 11
drm0 at inteldrm0
"Intel 82915GM Video" rev 0x03 at pci0 dev 2 function 1 not configured
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801FB PCIE" rev 0x03: irq 11
pci1 at ppb0 bus 2
bge0 at pci1 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5751M" rev 0x11, BCM5750 B1 (0x4101): irq 11, address 00:16:d3:23:b7:8f
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5750 10/100/1000baseT PHY, rev. 0
uhci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: irq 11
uhci1 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: irq 11
uhci2 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: irq 11
uhci3 at pci0 dev 29 function 3 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: irq 11
ehci0 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801FB USB" rev 0x03: irq 11
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb1 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0xd3
pci2 at ppb1 bus 4
cbb0 at pci2 dev 0 function 0 "Ricoh 5C476 CardBus" rev 0x8d: irq 11
sdhc0 at pci2 dev 0 function 1 "Ricoh 5C822 SD/MMC" rev 0x13: irq 11
sdmmc0 at sdhc0
ral0 at pci2 dev 2 function 0 "Ralink RT2561" rev 0x00: irq 10, address 00:0d:f0:3e:6e:a0
ral0: MAC/BBP RT2561C, RF RT2527
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 5 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0xb0
pcmcia0 at cardslot0
auich0 at pci0 dev 30 function 2 "Intel 82801FB AC97" rev 0x03: irq 5, ICH6 AC97
ac97: codec id 0x41445374 (Analog Devices AD1981B)
ac97: codec features headphone, 20 bit DAC, No 3D Stereo
audio0 at auich0
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801FBM LPC" rev 0x03: PM disabled
pciide0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801FBM SATA" rev 0x03: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <HTC426060G9AT00>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 57231MB, 117210240 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801FB SMBus" rev 0x03: irq 11
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x51: 2GB DDR2 SDRAM non-parity PC2-5300CL5 SO-DIMM
usb1 at uhci0: USB revision 1.0
uhub1 at usb1 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb2 at uhci1: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci2: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci3: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
aps0 at isa0 port 0x1600/31
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
biomask ebdd netmask efdd ttymask ffdf
mtrr: Pentium Pro MTRR support
ubt0 at uhub3 port 1 "Actiontec Electronics product 0x2441" rev 1.10/5.46 addr 2
ugen0 at uhub3 port 2 "STMicroelectronics Biometric Coprocessor" rev 1.00/0.01 addr 3
vscsi0 at root
scsibus0 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
root on wd0a swap on wd0b dump on wd0b
xauth:  creating new authority file /root/.serverauth.14025
xauth: (stdin):1:  bad display name "x41.dacolab.dom:0" in "add" command

(--) checkDevMem: using aperture driver /dev/xf86
(--) Using wscons driver on /dev/ttyC4 in pcvt compatibility mode (version 3.32)

X.Org X Server 1.6.5
Release Date: 2009-10-11
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: OpenBSD 4.6 i386
Current Operating System: OpenBSD x41.dacolab.dom 4.6 GENERIC#442 i386
Build Date: 29 November 2009  01:02:09AM
 
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Dec  3 11:57:18 2009
(--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:2592:1014:0582 Intel 82915GM Video rev 3, Mem @ 0xa0080000/524288, 0xc0000000/268435456, 0xa0000000/262144, I/O @ 0x00001800/8
(--) PCI: (0:0:2:1) 8086:2792:1014:0582 Intel 82915GM Video rev 3, Mem @ 0x00000000/524288
(==) Using default built-in configuration (21 lines)
(==) ServerLayout "Builtin Default Layout"
(**) |-->Screen "Builtin Default intel Screen 0" (0)
(**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
(**) |   |-->Device "Builtin Default intel Device 0"
(==) No monitor specified for screen "Builtin Default intel Screen 0".
        Using a default monitor configuration.
(**) |-->Screen "Builtin Default vesa Screen 0" (1)
(**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
(**) |   |-->Device "Builtin Default vesa Device 0"
(==) No monitor specified for screen "Builtin Default vesa Screen 0".
        Using a default monitor configuration.
(==) Not automatically adding devices
(==) Not automatically enabling devices
(==) FontPath set to:
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/OTF,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/,
        /usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/
(==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(==) |-->Input Device "<default pointer>"
(==) |-->Input Device "<default keyboard>"
(==) The core pointer device wasn't specified explicitly in the layout.
        Using the default mouse configuration.
(==) The core keyboard device wasn't specified explicitly in the layout.
        Using the default keyboard configuration.
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 1.0.0
(==) AIGLX enabled
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions//libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 1.1.0
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers//intel_drv.so
(II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 2.7.1
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers//vesa_drv.so
(II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 2.2.1
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input//mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 1.4.0
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input//kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 1.3.2
(II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
        i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 852GM/855GM, 865G, 915G,
        E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, IGD_GM, IGD_G, 965G, G35,
        965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
        Mobile Intel. GM45 Express Chipset,
        Intel Integrated Graphics Device, G45/G43, Q45/Q43, G41
(II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
(WW) Falling back to old probe method for vesa
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules//libvgahw.so
(II) Module vgahw: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 0.1.0
(II) intel(0): Creating default Display subsection in Screen section
        "Builtin Default intel Screen 0" for depth/fbbpp 24/32
(==) intel(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) intel(0): RGB weight 888
(==) intel(0): Default visual is TrueColor
(II) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) 915GM
(--) intel(0): Chipset: "915GM"
(--) intel(0): Linear framebuffer at 0xC0000000
(--) intel(0): IO registers at addr 0xA0080000
(WW) intel(0): libpciaccess reported 0 rom size, guessing 64kB
(==) intel(0): Using EXA for acceleration
(II) intel(0): 2 display pipes available.
(II) intel(0): Output VGA has no monitor section
(II) intel(0): Output LVDS has no monitor section
(II) intel(0): I2C bus "LVDSDDC_C" initialized.
(II) intel(0): Attempting to determine panel fixed mode.
(II) intel(0): I2C device "LVDSDDC_C:E-EDID segment register" registered at address 0x60.
(II) intel(0): I2C device "LVDSDDC_C:ddc2" registered at address 0xA0.
(II) intel(0): Output TV has no monitor section
(==) intel(0): Write-combining range (0xa0000,0x10000) was already clear
(II) intel(0): Resizable framebuffer: not available (1 3)
(II) intel(0): I2C bus "CRTDDC_A" initialized.
(II) intel(0): I2C bus "CRTDDC_A" removed.
(II) intel(0): Output VGA disconnected
(II) intel(0): Output LVDS connected
(II) intel(0): Output TV disconnected
(II) intel(0): Using exact sizes for initial modes
(II) intel(0): Output LVDS using initial mode 1024x768
(==) intel(0): Write-combining range (0xa0000,0x10000) was already clear
(II) intel(0): detected 256 kB GTT.
(II) intel(0): detected 7932 kB stolen memory.
(==) intel(0): video overlay key set to 0x101fe
(==) intel(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(++) intel(0): DPI set to (96, 96)
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules//libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules//libexa.so
(II) Module exa: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.5, module version = 2.4.0
(II) intel(0): Comparing regs from server start up to After PreInit
(WW) intel(0): Register 0x61200 (PP_STATUS) changed from 0xc0000008 to 0xd0000009
(WW) intel(0): PP_STATUS before: on, ready, sequencing idle
(WW) intel(0): PP_STATUS after: on, ready, sequencing on
(WW) intel(0): Register 0x70024 (PIPEASTAT) changed from 0x00000000 to 0x80000203
(WW) intel(0): PIPEASTAT before: status:
(WW) intel(0): PIPEASTAT after: status: FIFO_UNDERRUN VSYNC_INT_STATUS VBLANK_INT_STATUS OREG_UPDATE_STATUS
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/drivers//vesa_drv.so
(==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) intel(0): Kernel reported 491520 total, 0 used
(WW) intel(0): DRI2 requires UXA
(II) [drm] DRM interface version 1.2
(II) [drm] DRM open master succeeded.
(II) intel(0): [drm] Using the DRM lock SAREA also for drawables.
(II) intel(0): [drm] framebuffer mapped by ddx driver
(II) intel(0): [drm] added 1 reserved context for kernel
(II) intel(0): X context handle = 0x1
(II) intel(0): [drm] installed DRM signal handler
(**) intel(0): Framebuffer compression enabled
(**) intel(0): Tiling enabled
(==) intel(0): VideoRam: 262144 KB
(II) intel(0): Attempting memory allocation with tiled buffers.
(II) intel(0): Tiled allocation successful.
(II) intel(0): [drm] Registers = 0x40002000
(II) intel(0): [drm] ring buffer = 0x40082000
(II) intel(0): [drm] mapped front buffer at 0xc1000000, handle = 0x400a2000
(II) intel(0): [drm] mapped back buffer at 0xc2000000, handle = 0x404a2000
(II) intel(0): [drm] mapped depth buffer at 0xc2400000, handle = 0x408a2000
(II) intel(0): [drm] mapped classic textures at 0xc2800000, handle = 0x40ca2000
(II) intel(0): [drm] Initialized kernel agp heap manager, 33554432
(II) intel(0): [dri] visual configs initialized
(==) intel(0): Write-combining range (0xa0000,0x10000) was already clear
(II) EXA(0): Offscreen pixmap area of 12582912 bytes
(II) EXA(0): Driver registered support for the following operations:
(II)         Solid
(II)         Copy
(II)         Composite (RENDER acceleration)
(==) intel(0): Backing store disabled
(==) intel(0): Silken mouse enabled
(II) intel(0): Initializing HW Cursor
(II) intel(0): [DRI] installation complete
(II) intel(0): Fixed memory allocation layout:
(II) intel(0): 0x00000000-0x0001ffff: ring buffer (128 kB)
(II) intel(0): 0x00020000-0x0061ffff: compressed frame buffer (6144 kB, 0x000000007f820000 physical
)
(II) intel(0): 0x00620000-0x00620fff: compressed ll buffer (4 kB, 0x000000007fe20000 physical
)
(II) intel(0): 0x00621000-0x0062afff: HW cursors (40 kB, 0x000000007fe21000 physical
)
(II) intel(0): 0x0062b000-0x00e2afff: fake bufmgr (8192 kB)
(II) intel(0): 0x007bf000:            end of stolen memory
(II) intel(0): 0x00e2b000-0x00e2bfff: overlay registers (4 kB, 0x0000000005157000 physical
)
(II) intel(0): 0x01000000-0x013fffff: front buffer (4096 kB) X tiled
(II) intel(0): 0x01400000-0x01ffffff: exa offscreen (12288 kB)
(II) intel(0): 0x02000000-0x023fffff: back buffer (4096 kB) X tiled
(II) intel(0): 0x02400000-0x027fffff: depth buffer (4096 kB) X tiled
(II) intel(0): 0x02800000-0x047fffff: classic textures (32768 kB)
(II) intel(0): 0x10000000:            end of aperture
(II) intel(0): using SSC reference clock of 100 MHz
(II) intel(0): Selecting standard 18 bit TMDS pixel format.
(II) intel(0): Output configuration:
(II) intel(0):   Pipe A is off
(II) intel(0):   Display plane A is now disabled and connected to pipe A.
(II) intel(0):   Pipe B is on
(II) intel(0):   Display plane B is now enabled and connected to pipe B.
(II) intel(0):   Output VGA is connected to pipe none
(II) intel(0):   Output LVDS is connected to pipe B
(II) intel(0):   Output TV is connected to pipe none
(II) intel(0): [drm] dma control initialized, using IRQ 11
(II) intel(0): RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled message.
(II) intel(0): DPMS enabled
(==) intel(0): Intel XvMC decoder disabled
(II) intel(0): Set up textured video
(II) intel(0): Set up overlay video
(II) intel(0): direct rendering: XF86DRI Enabled
(--) RandR disabled
(II) AIGLX: Screen 0 is not DRI2 capable
(II) AIGLX: enabled GLX_SGI_make_current_read
(II) AIGLX: enabled GLX_MESA_copy_sub_buffer
(II) AIGLX: enabled GLX_SGI_swap_control and GLX_MESA_swap_control
(II) AIGLX: enabled GLX_texture_from_pixmap with driver support
(II) AIGLX: Loaded and initialized /usr/X11R6/lib/modules/dri/i915_dri.so
(II) GLX: Initialized DRI GL provider for screen 0
(II) intel(0): Setting screen physical size to 270 x 203
(WW) <default pointer>: No Device specified, looking for one...
(II) <default pointer>: found Device "/dev/wsmouse"
(**) <default pointer>: Protocol: WSMouse
(**) <default pointer>: always reports core events
(==) <default pointer>: Emulate3Buttons, Emulate3Timeout: 50
(**) <default pointer>: ZAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) <default pointer>: Buttons: 9
(II) XINPUT: Adding extended input device "<default pointer>" (type: MOUSE)
(**) <default pointer>: (accel) keeping acceleration scheme 1
(**) <default pointer>: (accel) filter chain progression: 2.00
(**) <default pointer>: (accel) filter stage 0: 20.00 ms
(**) <default pointer>: (accel) set acceleration profile 0
(**) <default keyboard>: always reports core events
(**) <default keyboard>: Protocol: standard
(--) <default keyboard>: using wscons layout us
(**) <default keyboard>: XkbRules: "xorg"
(**) <default keyboard>: XkbModel: "pc105"
(**) <default keyboard>: XkbLayout: "us"
(**) <default keyboard>: CustomKeycodes disabled
(II) XINPUT: Adding extended input device "<default keyboard>" (type: KEYBOARD)
(II) PM Event received: User System Standby Request
(II) AIGLX: Suspending AIGLX clients for VT switch
assertion "pI830->batch_ptr != NULL" failed: file "i830_batchbuffer.h", line 78, function "intel_batch_emit_dword"
XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 80 requests (80 known processed) with 0 events remaining.
xterm:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) or KillClient on X server ":0.0"
XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 82 requests (74 known processed) with 0 events remaining.
XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 338 requests (338 known processed) with 0 events remaining.
xinit:  connection to X server lost.
xauth: (argv):1:  bad display name "x41.dacolab.dom:0" in "remove" command

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apm stand-by crashes X server

Owain Ainsworth-2
On Thu, Dec 03, 2009 at 11:18:27AM +0100, David Coppa wrote:

>
> Hi!
>
> On my X41, issuing an apm stand-by (apm -S) makes X server crash (presumably
> on resume).
>
> This is on -current (snapshot dated 11/30/2009).
>
> (II) PM Event received: User System Standby Request
> (II) AIGLX: Suspending AIGLX clients for VT switch
> assertion "pI830->batch_ptr != NULL" failed: file "i830_batchbuffer.h", line 78, function "intel_batch_emit_dword"
> XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
>       after 80 requests (80 known processed) with 0 events remaining.
> xterm:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) or KillClient on X server ":0.0"
> XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
>       after 82 requests (74 known processed) with 0 events remaining.
> XIO:  fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
>       after 338 requests (338 known processed) with 0 events remaining.
> xinit:  connection to X server lost.
>
> Problem seems to have been fixed upstream, but finding the specific commit in
> the freedesktop.org git repository can be a pita...
>
> Suspend with "apm -z" works ok.
>
> I've attached full X server log and dmesg.

I'm looking into this.


-0-
--
UNIX was half a billion (500000000) seconds old on
Tue Nov  5 00:53:20 1985 GMT (measuring since the time(2) epoch).
                -- Andy Tannenbaum

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apm stand-by crashes X server

David Coppa
On Thu, Dec 10, 2009 at 4:32 PM, Owain Ainsworth <[hidden email]> wrote:

> I'm looking into this.

Hi Owain,

fyi, upgrading xf86-video-intel to 2.8.1 (and consequentially libdrm
to 2.4.11) fixed the crash problem. However, this brings in another
problem of display corruption after resume: root window becames
purple/lily and pixmaps are garbled. But this may be the result of my
weak coding skills.

cheers
David