apache-httpd-openbsd?

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

apache-httpd-openbsd?

Jeff Ross
Hi all,

Trying to install apache-httpd-openbsd in -current and it seems the
package is no longer available.  I cvs uped my src and ports and built
the system from source but when I try to install apache-httpd-openbsd
from ports I'm getting the "reading plist|Error: unknown fragment SHARED
at /usr/libdata/perl5/OpenBSD/Subst.pm line 109, <$fh> line 2." error.

As I saw suggested in a recent message to ports@ (1) I rebuilt pkg_add
from /usr/src/usr.sbin/pkg_add/ but that made no difference.

dmesg below

Thanks,

Jeff Ross

(1) http://marc.info/?l=openbsd-ports&m=146213655323699&w=2

OpenBSD 5.9-current (GENERIC.MP) #1: Mon May  9 13:08:53 MDT 2016
[hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC.MP
cpu0: Intel(R) Core(TM)2 CPU T5600 @ 1.83GHz ("GenuineIntel" 686-class)
1.84 GHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,NXE,LONG,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,LAHF,PERF,SENSOR
real mem  = 1040486400 (992MB)
avail mem = 1007853568 (961MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: date 07/29/05, SMBIOS rev. 2.4 @ 0xe0000 (38 entries)
bios0: vendor Apple Inc. version "MM21.88Z.009A.B00.0706281359" date
06/28/07
bios0: Apple Inc. Macmini2,1
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP HPET APIC MCFG ASF! SBST ECDT SSDT SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices PXS1(S4) PXS2(S4) USB1(S3) USB2(S3) USB3(S3)
USB4(S3) USB7(S3)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 8 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 166MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.2.2.2, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM)2 CPU T5600 @ 1.83GHz ("GenuineIntel" 686-class)
1.84 GHz
cpu1:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,NXE,LONG,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,LAHF,PERF,SENSOR
ioapic0 at mainbus0: apid 1 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-255
acpiec0 at acpi0
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus 1 (RP01)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (RP02)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (PCIB)
acpicpu0 at acpi0: !C2(500@1 mwait@0x10), C1(1000@1 mwait), PSS
acpicpu1 at acpi0: !C2(500@1 mwait@0x10), C1(1000@1 mwait), PSS
acpibtn0 at acpi0: PWRB
"APP0001" at acpi0 not configured
acpivideo0 at acpi0: GFX0
bios0: ROM list: 0xc0000/0xe600!
cpu0: Enhanced SpeedStep 1834 MHz: speeds: 1833, 1667, 1500, 1333, 1000 MHz
memory map conflict 0xe00f8000/0x1000
memory map conflict 0xfed1c000/0x4000
memory map conflict 0xfffb0000/0x30000
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82945GM Host" rev 0x03
inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel 82945GM Video" rev 0x03
drm0 at inteldrm0
intagp0 at inteldrm0
agp0 at intagp0: aperture at 0x40000000, size 0x10000000
inteldrm0: apic 1 int 16
error: [drm:pid0:drm_edid_block_valid] *ERROR* EDID checksum is invalid,
remainder is 30
Raw EDID:

00 ff ff ff ff ff ff 00  4c 2d 15 15 39 31 53 53
11 0f 01 03 6c 26 1e 78  2a 6f 86 a2 5a 4d 94 24
1a 4f 54 bf ef 80 81 81  71 4f 01 01 01 01 01 01
01 01 01 01 01 01 30 30  00 98 51 51 2a 40 30 30
13 00 78 2d 11 00 00 00  00 00 00 00 00 38 4b 4b
51 0e 00 0a 20 20 20 20  20 20 00 00 00 fc 00 53
79 6e 63 4d 61 73 74 74  72 0a 20 20 00 00 00 00
00 48 39 39 59 34 33 33  38 33 39 39 20 20 00 00
error: [drm:pid0:drm_edid_block_valid] *ERROR* EDID checksum is invalid,
remainder is 30
Raw EDID:

00 ff ff ff ff ff ff 00  4c 2d 15 15 39 31 53 53
11 0f 01 03 6c 26 1e 78  2a 6f 86 a2 5a 4d 94 24
1a 4f 54 bf ef 80 81 81  71 4f 01 01 01 01 01 01
01 01 01 01 01 01 30 30  00 98 51 51 2a 40 30 30
13 00 78 2d 11 00 00 00  00 00 00 00 00 38 4b 4b
51 0e 00 0a 20 20 20 20  20 20 00 00 00 fc 00 53
79 6e 63 4d 61 73 74 74  72 0a 20 20 00 00 00 00
00 48 39 39 59 34 33 33  38 33 39 39 20 20 00 00
error: [drm:pid0:drm_edid_block_valid] *ERROR* EDID checksum is invalid,
remainder is 30
Raw EDID:

00 ff ff ff ff ff ff 00  4c 2d 15 15 39 31 53 53
11 0f 01 03 6c 26 1e 78  2a 6f 86 a2 5a 4d 94 24
1a 4f 54 bf ef 80 81 81  71 4f 01 01 01 01 01 01
01 01 01 01 01 01 30 30  00 98 51 51 2a 40 30 30
13 00 78 2d 11 00 00 00  00 00 00 00 00 38 4b 4b
51 0e 00 0a 20 20 20 20  20 20 00 00 00 fc 00 53
79 6e 63 4d 61 73 74 74  72 0a 20 20 00 00 00 00
00 48 39 39 59 34 33 33  38 33 39 39 20 20 00 00
error: [drm:pid0:drm_edid_block_valid] *ERROR* EDID checksum is invalid,
remainder is 30
Raw EDID:

00 ff ff ff ff ff ff 00  4c 2d 15 15 39 31 53 53
11 0f 01 03 6c 26 1e 78  2a 6f 86 a2 5a 4d 94 24
1a 4f 54 bf ef 80 81 81  71 4f 01 01 01 01 01 01
01 01 01 01 01 01 30 30  00 98 51 51 2a 40 30 30
13 00 78 2d 11 00 00 00  00 00 00 00 00 38 4b 4b
51 0e 00 0a 20 20 20 20  20 20 00 00 00 fc 00 53
79 6e 63 4d 61 73 74 74  72 0a 20 20 00 00 00 00
00 48 39 39 59 34 33 33  38 33 39 39 20 20 00 00
drm:pid0:drm_do_get_edid *WARNING* VGA-1: EDID block 0 invalid.
error: [drm:pid0:drm_edid_block_valid] *ERROR* EDID checksum is invalid,
remainder is 30
Raw EDID:

00 ff ff ff ff ff ff 00  4c 2d 15 15 39 31 53 53
11 0f 01 03 6c 26 1e 78  2a 6f 86 a2 5a 4d 94 24
1a 4f 54 bf ef 80 81 81  71 4f 01 01 01 01 01 01
01 01 01 01 01 01 30 30  00 98 51 51 2a 40 30 30
13 00 78 2d 11 00 00 00  00 00 00 00 00 38 4b 4b
51 0e 00 0a 20 20 20 20  20 20 00 00 00 fc 00 53
79 6e 63 4d 61 73 74 74  72 0a 20 20 00 00 00 00
00 48 39 39 59 34 33 33  38 33 39 39 20 20 00 00
error: [drm:pid0:drm_edid_block_valid] *ERROR* EDID checksum is invalid,
remainder is 30
Raw EDID:

00 ff ff ff ff ff ff 00  4c 2d 15 15 39 31 53 53
11 0f 01 03 6c 26 1e 78  2a 6f 86 a2 5a 4d 94 24
1a 4f 54 bf ef 80 81 81  71 4f 01 01 01 01 01 01
01 01 01 01 01 01 30 30  00 98 51 51 2a 40 30 30
13 00 78 2d 11 00 00 00  00 00 00 00 00 38 4b 4b
51 0e 00 0a 20 20 20 20  20 20 00 00 00 fc 00 53
79 6e 63 4d 61 73 74 74  72 0a 20 20 00 00 00 00
00 48 39 39 59 34 33 33  38 33 39 39 20 20 00 00
error: [drm:pid0:drm_edid_block_valid] *ERROR* EDID checksum is invalid,
remainder is 30
Raw EDID:

00 ff ff ff ff ff ff 00  4c 2d 15 15 39 31 53 53
11 0f 01 03 6c 26 1e 78  2a 6f 86 a2 5a 4d 94 24
1a 4f 54 bf ef 80 81 81  71 4f 01 01 01 01 01 01
01 01 01 01 01 01 30 30  00 98 51 51 2a 40 30 30
13 00 78 2d 11 00 00 00  00 00 00 00 00 38 4b 4b
51 0e 00 0a 20 20 20 20  20 20 00 00 00 fc 00 53
79 6e 63 4d 61 73 74 74  72 0a 20 20 00 00 00 00
00 48 39 39 59 34 33 33  38 33 39 39 20 20 00 00
error: [drm:pid0:drm_edid_block_valid] *ERROR* EDID checksum is invalid,
remainder is 30
Raw EDID:

00 ff ff ff ff ff ff 00  4c 2d 15 15 39 31 53 53
11 0f 01 03 6c 26 1e 78  2a 6f 86 a2 5a 4d 94 24
1a 4f 54 bf ef 80 81 81  71 4f 01 01 01 01 01 01
01 01 01 01 01 01 30 30  00 98 51 51 2a 40 30 30
13 00 78 2d 11 00 00 00  00 00 00 00 00 38 4b 4b
51 0e 00 0a 20 20 20 20  20 20 00 00 00 fc 00 53
79 6e 63 4d 61 73 74 74  72 0a 20 20 00 00 00 00
00 48 39 39 59 34 33 33  38 33 39 39 20 20 00 00
drm:pid0:drm_do_get_edid *WARNING* DVI-D-1: EDID block 0 invalid.
inteldrm0: 1024x768
wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
vendor "Intel", unknown product 0x27a3 (class DASP subclass Time and
Frequency, rev 0x03) at pci0 dev 7 function 0 not configured
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 82801GB HD Audio" rev 0x02: msi
azalia0: codecs: Sigmatel STAC9220/1
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801GB PCIE" rev 0x02: apic 1 int 17
pci1 at ppb0 bus 1
mskc0 at pci1 dev 0 function 0 "Marvell Yukon 88E8053" rev 0x22, Yukon-2
EC rev. A3 (0x2): apic 1 int 16
msk0 at mskc0 port A: address 00:1f:f3:44:ee:6f
eephy0 at msk0 phy 0: 88E1111 Gigabit PHY, rev. 2
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 82801GB PCIE" rev 0x02: apic 1 int 16
pci2 at ppb1 bus 2
ath0 at pci2 dev 0 function 0 "Atheros AR5424" rev 0x01: apic 1 int 17
ath0: AR5424 10.3 phy 6.1 rf 10.2 eeprom 5.3, WOR5_ETSIC, address
00:1f:f3:fa:8d:3e
uhci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801GB USB" rev 0x02: apic 1 int 21
uhci1 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801GB USB" rev 0x02: apic 1 int 19
uhci2 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801GB USB" rev 0x02: apic 1 int 18
uhci3 at pci0 dev 29 function 3 "Intel 82801GB USB" rev 0x02: apic 1 int 16
ehci0 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801GB USB" rev 0x02: apic 1 int 21
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb2 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0xe2
pci3 at ppb2 bus 3
"AT&T/Lucent FW322 1394" rev 0x61 at pci3 dev 3 function 0 not configured
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801GBM LPC" rev 0x02: PM
disabled
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801GB IDE" rev 0x02: DMA,
channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
scsibus1 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <MATSHITA, CD-RW CW-8124, DACK> ATAPI
5/cdrom removable
cd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
pciide1 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801GBM SATA" rev 0x02: DMA,
channel 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
pciide1: using apic 1 int 19 for native-PCI interrupt
wd0 at pciide1 channel 0 drive 1: <Hitachi HTS542580K9SA00>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 76319MB, 156301488 sectors
wd0(pciide1:0:1): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 6
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801GB SMBus" rev 0x02: apic 1
int 19
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 512MB DDR2 SDRAM non-parity PC2-5300CL5 SO-DIMM
spdmem1 at iic0 addr 0x52: 512MB DDR2 SDRAM non-parity PC2-5300CL5 SO-DIMM
usb1 at uhci0: USB revision 1.0
uhub1 at usb1 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb2 at uhci1: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci2: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci3: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
asmc0 at isa0 port 0x300/32: rev 1.19f519, 137 keys
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
aue0 at uhub2 port 1 configuration 1 interface 0 "ADMtek USB To LAN
Converter" rev 1.10/1.01 addr 2
aue0: address 00:14:d1:1f:aa:2a
acphy0 at aue0 phy 1: AC_UNKNOWN 10/100 PHY, rev. 0
uhidev0 at uhub4 port 1 configuration 1 interface 0 "Apple Computer
HID-proxy" rev 2.00/19.65 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
ukbd0 at uhidev0: 8 variable keys, 6 key codes
wskbd0 at ukbd0 mux 1
wskbd0: connecting to wsdisplay0
uhidev1 at uhub4 port 1 configuration 1 interface 1 "Apple Computer
HID-proxy" rev 2.00/19.65 addr 2
uhidev1: iclass 3/1
ums0 at uhidev1: 5 buttons
wsmouse0 at ums0 mux 0
uhidev2 at uhub4 port 2 configuration 1 interface 0 "Apple Computer,
Inc. IR Receiver" rev 2.00/1.10 addr 3
uhidev2: iclass 3/0, 38 report ids
uhid0 at uhidev2 reportid 36: input=4, output=0, feature=0
uhid1 at uhidev2 reportid 37: input=4, output=0, feature=0
uhid2 at uhidev2 reportid 38: input=4, output=0, feature=0
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
root on wd0a (aa8b015493daef8a.a) swap on wd0b dump on wd0b

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apache-httpd-openbsd?

Daniel Jakots-3
On Mon, 9 May 2016 15:03:30 -0600, Jeff Ross <[hidden email]>
wrote:

> Trying to install apache-httpd-openbsd in -current

https://marc.info/?l=openbsd-ports-cvs&m=146186762111571&w=2

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apache-httpd-openbsd?

Stuart Henderson
In reply to this post by Jeff Ross
On 2016-05-09, Jeff Ross <[hidden email]> wrote:
> Trying to install apache-httpd-openbsd in -current and it seems the
> package is no longer available.

Correct.

Options:

- (preferred) migrate your configuration to a maintained http
server version.

- install 5.9 release.

- checkout an old version of the port (mkdir -p
/usr/ports/mystuff/www; cd /usr/ports/mystuff/www; cvs get -D \
2016/04/01 -d apache-httpd-openbsd ports/www/apache-httpd-openbsd)
and build it yourself; things will break again at some point though.

> I cvs uped my src and ports and built
> the system from source but when I try to install apache-httpd-openbsd
> from ports I'm getting the "reading plist|Error: unknown fragment SHARED
> at /usr/libdata/perl5/OpenBSD/Subst.pm line 109, <$fh> line 2." error.

that's not unexpected; the PFRAG.shared complexity has been removed
from ports now that vax is no longer a supported arch.

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apache-httpd-openbsd?

Jeff Ross
In reply to this post by Daniel Jakots-3
On 5/9/16 4:26 PM, Daniel Jakots wrote:

> On Mon, 9 May 2016 15:03:30 -0600, Jeff Ross <[hidden email]>
> wrote:
>
>> Trying to install apache-httpd-openbsd in -current
> https://marc.info/?l=openbsd-ports-cvs&m=146186762111571&w=2
>
Hmm--I went through all of the ports@ messages looking for a removal
announcement but didn't find one.

Thank you, Daniel!

Jeff

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apache-httpd-openbsd?

Jeff Ross
In reply to this post by Stuart Henderson
On 5/9/16 4:30 PM, Stuart Henderson wrote:

> On 2016-05-09, Jeff Ross <[hidden email]> wrote:
>> Trying to install apache-httpd-openbsd in -current and it seems the
>> package is no longer available.
> Correct.
>
> Options:
>
> - (preferred) migrate your configuration to a maintained http
> server version.

I need mod_rewrite so I guess I'm headed for apache2.

> - install 5.9 release.
>
> - checkout an old version of the port (mkdir -p
> /usr/ports/mystuff/www; cd /usr/ports/mystuff/www; cvs get -D \
> 2016/04/01 -d apache-httpd-openbsd ports/www/apache-httpd-openbsd)
> and build it yourself; things will break again at some point though.
>
>> I cvs uped my src and ports and built
>> the system from source but when I try to install apache-httpd-openbsd
>> from ports I'm getting the "reading plist|Error: unknown fragment SHARED
>> at /usr/libdata/perl5/OpenBSD/Subst.pm line 109, <$fh> line 2." error.
> that's not unexpected; the PFRAG.shared complexity has been removed
> from ports now that vax is no longer a supported arch.
>
Okay--I think this must be above my pay grade because I can't see how
vax is related, nor do I think I need to know ;-)

Thank you, Stuart, as always!

Jeff

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apache-httpd-openbsd?

Chris Bennett
In reply to this post by Stuart Henderson
I've had to think about it, but since everything I've written is in
mod_perl, I'm going to have to switch over to Apache 2.
Very little perl is written or tested for Apache 1 now, so I'm going to
change over to Apache 2.

Thanks for the heads up a while back. It gave me a chance to think
things over carefully.

Chris Bennett

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apache-httpd-openbsd?

Bogdan Andu
my 2 cents here...

May be not what u want but have u considered Task::Plack ?
or even better, u can easily modify your Perl scrips to use slowcgi + built-in httpd demon
if u can make use of OpenBSD machine, otherwise Task::Plack is a wondefull solution.

I would take this chance to get rid of Apache.

hope this helps,
Bogdan
 

    On Sunday, May 15, 2016 7:15 PM, Chris Bennett <[hidden email]> wrote:
 

 I've had to think about it, but since everything I've written is in
mod_perl, I'm going to have to switch over to Apache 2.
Very little perl is written or tested for Apache 1 now, so I'm going to
change over to Apache 2.

Thanks for the heads up a while back. It gave me a chance to think
things over carefully.

Chris Bennett