add msi megabook S270

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

add msi megabook S270

Matthieu Herrb
* url:
<http://www.msi.com.tw/program/products/notebook/nb/pro_nb_detail.php?UID=608>
* OpenBSD-3.9 beta works both in i386 and amd64 modes
* need at least BIOS 6.70 to fix an interrupt rooting problem. Download
it from
<http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID=608&kind=11>
* APM doesn't work
* X.Org 6.9.0 work on the LCD panel at 1280x800 out of the box (without
a configuration file). External VGA works if the monitor is connected
before starting X.
* Builtin wireless (ral(4)) works
* Sound works on external jack only
* Firewire and SD Card reader not supported

* dmesg (i386 mode):
OpenBSD 3.9-beta (GENERIC) #591: Thu Jan 19 12:32:39 MST 2006
     [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: AMD Turion(tm) 64 Mobile Technology MT-37 ("AuthenticAMD"
686-class, 1024KB L2 cache) 1.99 GHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SSE3
cpu0: AMD Powernow: TS FID VID TTP TM STC
cpu0: AMD PowerNow! K8 available states (25600,51100,57400,63800)
real mem  = 468557824 (457576K)
avail mem = 420372480 (410520K)
using 4278 buffers containing 23531520 bytes (22980K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 11/01/05, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0010
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, no battery
apm0: flags 30102 dobusy 0 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x10000
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xf5400/208 (11 entries)
pcibios0: no compatible PCI ICU found: ICU vendor 0x1002 product 0x4377
pcibios0: Warning, unable to fix up PCI interrupt routing
pcibios0: PCI bus #3 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xe000 0xce000/0x1000
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "ATI RS480 Host" rev 0x10
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "ATI RS480 PCIE" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 5 function 0 "ATI Radeon XPRESS 200M" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ohci0 at pci0 dev 19 function 0 "ATI IXP400 USB" rev 0x00: irq 11,
version 1.0, legacy support
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: ATI OHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
ohci1 at pci0 dev 19 function 1 "ATI IXP400 USB" rev 0x00: irq 11,
version 1.0, legacy support
usb1 at ohci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: ATI OHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 4 ports with 4 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 19 function 2 "ATI IXP400 USB2" rev 0x00: irq 11
usb2 at ehci0: USB revision 2.0
uhub2 at usb2
uhub2: ATI EHCI root hub, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub2: 8 ports with 8 removable, self powered
piixpm0 at pci0 dev 20 function 0 "ATI IXP400 SMBus" rev 0x10: SMI
iic0 at piixpm0
pciide0 at pci0 dev 20 function 1 "ATI IXP400 IDE" rev 0x00: DMA,
channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <TOSHIBA MK8032GAX>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 76319MB, 156301488 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <PHILIPS, DVD+-RW SDVD8441, PX41> SCSI0
5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 2
pcib0 at pci0 dev 20 function 3 "ATI IXP400 ISA" rev 0x00
ppb1 at pci0 dev 20 function 4 "ATI IXP400 PCI" rev 0x00
pci2 at ppb1 bus 2
rl0 at pci2 dev 3 function 0 "Realtek 8139" rev 0x10: irq 5, address
00:13:d3:af:7c:f2
rlphy0 at rl0 phy 0: RTL internal phy
cbb0 at pci2 dev 5 function 0 vendor "O2 Micro", unknown product 0x7134
rev 0x21: irq 11
vendor "O2 Micro", unknown product 0x7120 (class system unknown subclass
0x05, rev 0x01) at pci2 dev 5 function 2 not configured
vendor "O2 Micro", unknown product 0x7130 (class bridge subclass
miscellaneous, rev 0x01) at pci2 dev 5 function 3 not configured
vendor "O2 Micro", unknown product 0x00f7 (class serial bus subclass
Firewire, rev 0x02) at pci2 dev 5 function 4 not configured
ral0 at pci2 dev 9 function 0 "Ralink RT2560" rev 0x01: irq 7, address
00:13:d3:5d:8a:07
ral0: MAC/BBP RT2560 (rev 0x04), RF RT2525
cbb0: bad Vcc request. sock_ctrl 0x700, sock_status 0x720
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 3 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0x40
pcmcia0 at cardslot0
auixp0 at pci0 dev 20 function 5 "ATI IXP400 AC97" rev 0x01: irq 10
auixp0: soft resetting aclink
"ATI IXP400 Modem" rev 0x01 at pci0 dev 20 function 6 not configured
pchb1 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 HyperTransport" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 Address Map" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 DRAM Cfg" rev 0x00
pchb4 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 Misc Cfg" rev 0x00
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pmsi0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
biomask eb5d netmask ebfd ttymask fbff
pctr: user-level cycle counter enabled
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
ac97: codec id 0x414c4760 (Avance Logic ALC655)
audio0 at auixp0
--
Matthieu Herrb