Web Browsers crashing

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Web Browsers crashing

RichardET
I have found that all browsers, either firefox31, or midori, or epiphany,
crash immediately under OpenBSD 5.6 with the sparc64 architecture.

They all seem to work fine with my amd64 installation.  I have even tried
to compile the ports myself, which always successfully compile, but always
the same run time behaviour. It seems that a particular c++ library is not
 linking properly.  Any suggestions?

Richard Thornton

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Web Browsers crashing

trondd
On Dec 21, 2014 10:11 AM, "Richard E. Thornton" <[hidden email]>
wrote:
>It seems that a particular c++ library is not
>  linking properly.  Any suggestions?
>
> Richard Thornton
>

Why do you think this? Can you provide an error message or stack trace?

Also what are your ulimits or login.conf settings?

Tim.

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Web Browsers crashing

spacepope
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
In reply to this post by RichardET
I am running 5.6 with the sparc64 architecture and have the exact same problem. Every graphical browser crashes upon load resulting in either a segmentation fault or bus error. My ulimits are 2048M or higher and the login.conf reflects this so I don't think memory limits is the issue here...other programs such as GIMP and vlc work flawlessly.

The c++ library in question seems to be libstdc++ which gives off a size mismatch error. I'm not sure if this library is the cause of the crashing however.

I should add that w3m works like a charm with no problems.

My dmesg is below.

console is keyboard/display
Copyright (c) 1982, 1986, 1989, 1991, 1993
        The Regents of the University of California.  All rights reserved.
Copyright (c) 1995-2014 OpenBSD. All rights reserved.  http://www.OpenBSD.org

OpenBSD 5.6 (GENERIC.MP) #194: Fri Aug  8 04:32:24 MDT 2014
    deraadt@sparc64.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/sparc64/compile/GENERIC.MP
real mem = 4294967296 (4096MB)
avail mem = 4211916800 (4016MB)
warning: no entropy supplied by boot loader
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root: Sun Blade 2500 (Silver)
cpu0 at mainbus0: SUNW,UltraSPARC-IIIi (rev 3.4) @ 1600 MHz
cpu0: physical 32K instruction (32 b/l), 64K data (32 b/l), 1024K external (64 b/l)
cpu1 at mainbus0: SUNW,UltraSPARC-IIIi (rev 3.4) @ 1600 MHz
cpu1: physical 32K instruction (32 b/l), 64K data (32 b/l), 1024K external (64 b/l)
"memory-controller" at mainbus0 not configured
"memory-controller" at mainbus0 not configured
schizo0 at mainbus0: "Tomatillo", version 4, ign 700, bus A 0 to 0
schizo0: dvma map c0000000-dfffffff
pci0 at schizo0
bge0 at pci0 dev 3 function 0 "Broadcom BCM5703" rev 0x00, BCM5702/5703 A2 (0x1002): ivec 0x71c, address 00:14:4f:47:77:f2
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5703 10/100/1000baseT PHY, rev. 2
"ppm" at mainbus0 not configured
schizo1 at mainbus0: "Tomatillo", version 4, ign 740, bus B 0 to 0
schizo1: dvma map c0000000-dfffffff
pci1 at schizo1
mpi0 at pci1 dev 4 function 0 "Symbios Logic 53c1030" rev 0x07: ivec 0x769
mpi0: 0, firmware 1.3.11.1
scsibus1 at mpi0: 16 targets, initiator 7
sym0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <SEAGATE, ST373307LSUN72G, 0507> SCSI3 0/direct fixed serial.SEAGATE_ST373307LSUN72G_3HZ9R6ZP00007523W1JD
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <SEAGATE, ST373307LSUN72G, 0507> SCSI3 0/direct fixed serial.SEAGATE_ST373307LSUN72G_3HZ9R6ZP00007523W1JD
sd0: 70007MB, 512 bytes/sector, 143374738 sectors
mpi0: target 0 Sync at 160MHz width 16bit offset 63 QAS 1 DT 1 IU 1
mpi1 at pci1 dev 4 function 1 "Symbios Logic 53c1030" rev 0x07: ivec 0x768
mpi1: 0, firmware 1.3.11.1
scsibus2 at mpi1: 16 targets, initiator 7
athn0 at pci1 dev 2 function 0 "Atheros AR9280" rev 0x01: ivec 0x744
athn0: AR9280 rev 2 (2T2R), ROM rev 22, address e8:de:27:b0:f1:d2
schizo2 at mainbus0: "Tomatillo", version 4, ign 780, bus A 0 to 1
schizo2: dvma map c0000000-dfffffff
pci2 at schizo2
ebus0 at pci2 dev 7 function 0 "Acer Labs M1533 ISA" rev 0x00
"flashprom" at ebus0 addr 0-fffff not configured
rtc0 at ebus0 addr 70-71: m5823
pcfiic0 at ebus0 addr 320-321 ivec 0x2e
iic0 at pcfiic0
"SUNW,i2c-imax" at iic0 addr 0x9 not configured
"pca9556" at iic0 addr 0x18 not configured
"SUNW,i2c-auxfan1" at iic0 addr 0x29 not configured
admtt0 at iic0 addr 0x2c
admtt1 at iic0 addr 0x2e
"fm3560" at iic0 addr 0x37 not configured
"fm3560" at iic0 addr 0x4e not configured
spdmem0 at iic0 addr 0x5d: 1GB DDR SDRAM registered ECC PC2300CL2.5
spdmem1 at iic0 addr 0x5e: 1GB DDR SDRAM registered ECC PC2300CL2.5
spdmem2 at iic0 addr 0x65: 1GB DDR SDRAM registered ECC PC2300CL2.5
spdmem3 at iic0 addr 0x66: 1GB DDR SDRAM registered ECC PC2300CL2.5
"ics951601" at iic0 addr 0x69 not configured
power0 at ebus0 addr 800-82f ivec 0x20
com0 at ebus0 addr 3f8-3ff ivec 0x2c: ns16550a, 16 byte fifo
com1 at ebus0 addr 2e8-2ef ivec 0x2c: ns16550a, 16 byte fifo
"dma" at ebus0 addr 0-ffff not configured
alipm0 at pci2 dev 6 function 0 "Acer Labs M7101 Power" rev 0x00: 223KHz clock
iic1 at alipm0
"scm001" at alipm0 addr 0x20 skipped due to alipm0 bugs
autri0 at pci2 dev 8 function 0 "Acer Labs M5451 Audio" rev 0x02: ivec 0x7a4
ac97: codec id 0x41445348 (Analog Devices AD1881A)
ac97: codec features headphone, Analog Devices Phat Stereo
audio0 at autri0
midi0 at autri0: <4DWAVE MIDI UART>
ohci0 at pci2 dev 10 function 0 "Acer Labs M5237 USB" rev 0x03: ivec 0x7a7, version 1.0, legacy support
ohci1 at pci2 dev 11 function 0 "Acer Labs M5237 USB" rev 0x03: ivec 0x7a6, version 1.0, legacy support
pciide0 at pci2 dev 13 function 0 "Acer Labs M5229 UDMA IDE" rev 0xc4: DMA, channel 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
pciide0: using ivec 0x798 for native-PCI interrupt
pciide0: channel 0 disabled (no drives)
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus3 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus3 targ 0 lun 0: <JLMS, XJ-HD166S, D3S4> ATAPI 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
ppb0 at pci2 dev 4 function 0 "TI PCI2250" rev 0x02
pci3 at ppb0 bus 1
ohci2 at pci3 dev 8 function 0 "NEC USB" rev 0x43: ivec 0x794, version 1.0
ohci3 at pci3 dev 8 function 1 "NEC USB" rev 0x43: ivec 0x795, version 1.0
ehci0 at pci3 dev 8 function 2 "NEC USB" rev 0x04: ivec 0x796
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "NEC EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
"TI TSB43AB23 FireWire" rev 0x00 at pci3 dev 11 function 0 not configured
usb1 at ohci2: USB revision 1.0
uhub1 at usb1 "NEC OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb2 at ohci3: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "NEC OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at ohci0: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Acer Labs OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at ohci1: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Acer Labs OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
"ppm" at mainbus0 not configured
schizo3 at mainbus0: "Tomatillo", version 4, ign 7c0, bus B 0 to 0
schizo3: dvma map c0000000-dfffffff
pci4 at schizo3
radeondrm0 at pci4 dev 2 function 0 "ATI Radeon VE" rev 0x00
drm0 at radeondrm0
radeondrm0: ivec 0x7c8
"i2c" at mainbus0 not configured
uhidev0 at uhub4 port 1 configuration 1 interface 0 "vendor 0x0b38 product 0x0010" rev 1.10/1.02 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
ukbd0 at uhidev0: 8 variable keys, 6 key codes
wskbd0 at ukbd0: console keyboard
uhidev1 at uhub4 port 1 configuration 1 interface 1 "vendor 0x0b38 product 0x0010" rev 1.10/1.02 addr 2
uhidev1: iclass 3/0, 2 report ids
uhid0 at uhidev1 reportid 1: input=2, output=0, feature=0
uhid1 at uhidev1 reportid 2: input=1, output=0, feature=0
uhidev2 at uhub4 port 2 configuration 1 interface 0 "Microsoft Microsoft\M-. Comfort Mouse 4500" rev 2.00/0.83 addr 3
uhidev2: iclass 3/1, 28 report ids
ums0 at uhidev2 reportid 16: 5 buttons, Z dir
wsmouse0 at ums0 mux 0
uhid2 at uhidev2 reportid 18: input=0, output=0, feature=1
uhid3 at uhidev2 reportid 19: input=1, output=0, feature=0
uhid4 at uhidev2 reportid 22: input=4, output=0, feature=0
uhid5 at uhidev2 reportid 23: input=0, output=0, feature=1
uhid6 at uhidev2 reportid 24: input=0, output=0, feature=1
uhid7 at uhidev2 reportid 28: input=1, output=0, feature=0
vscsi0 at root
scsibus4 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus5 at softraid0: 256 targets
bootpath: /pci@1d,700000/scsi@4,0/disk@0,0
root on sd0a (0eb7049e073c748c.a) swap on sd0b dump on sd0b
WARNING: / was not properly unmounted
drm: initializing kernel modesetting (RV100 0x1002:0x5159 0x1002:0x0908).
BIOS signature incorrect 0 0
drm: Using generic clock info
radeondrm0: VRAM: 128M 0x0000000008000000 - 0x000000000FFFFFFF (64M used)
radeondrm0: GTT: 512M 0x0000000010000000 - 0x000000002FFFFFFF
drm: PCI GART of 512M enabled (table at 0x00000000C0002000).
drm: Connector Table: 1 (generic)
drm: No TMDS info found in BIOS
drm: No TV DAC info found in BIOS
radeondrm0: 1280x1024
wsdisplay0 at radeondrm0 mux 1: console (std, sun emulation), using wskbd0
umass0 at uhub0 port 3 configuration 1 interface 0 "SanDisk Cruzer Glide" rev 2.00/1.26 addr 2
umass0: using SCSI over Bulk-Only
scsibus6 at umass0: 2 targets, initiator 0
sd1 at scsibus6 targ 1 lun 0: <SanDisk, Cruzer Glide, 1.26> SCSI4 0/direct fixed serial.07815575930321120121
sd1: 30532MB, 512 bytes/sector, 62530624 sectors
syncing disks...
console is keyboard/display
Copyright (c) 1982, 1986, 1989, 1991, 1993
        The Regents of the University of California.  All rights reserved.
Copyright (c) 1995-2014 OpenBSD. All rights reserved.  http://www.OpenBSD.org

OpenBSD 5.6 (GENERIC.MP) #194: Fri Aug  8 04:32:24 MDT 2014
    deraadt@sparc64.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/sparc64/compile/GENERIC.MP
real mem = 4294967296 (4096MB)
avail mem = 4211916800 (4016MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root: Sun Blade 2500 (Silver)
cpu0 at mainbus0: SUNW,UltraSPARC-IIIi (rev 3.4) @ 1600 MHz
cpu0: physical 32K instruction (32 b/l), 64K data (32 b/l), 1024K external (64 b/l)
cpu1 at mainbus0: SUNW,UltraSPARC-IIIi (rev 3.4) @ 1600 MHz
cpu1: physical 32K instruction (32 b/l), 64K data (32 b/l), 1024K external (64 b/l)
"memory-controller" at mainbus0 not configured
"memory-controller" at mainbus0 not configured
schizo0 at mainbus0: "Tomatillo", version 4, ign 700, bus A 0 to 0
schizo0: dvma map c0000000-dfffffff
pci0 at schizo0
bge0 at pci0 dev 3 function 0 "Broadcom BCM5703" rev 0x00, BCM5702/5703 A2 (0x1002): ivec 0x71c, address 00:14:4f:47:77:f2
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5703 10/100/1000baseT PHY, rev. 2
"ppm" at mainbus0 not configured
schizo1 at mainbus0: "Tomatillo", version 4, ign 740, bus B 0 to 0
schizo1: dvma map c0000000-dfffffff
pci1 at schizo1
mpi0 at pci1 dev 4 function 0 "Symbios Logic 53c1030" rev 0x07: ivec 0x769
mpi0: 0, firmware 1.3.11.1
scsibus1 at mpi0: 16 targets, initiator 7
sym0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <SEAGATE, ST373307LSUN72G, 0507> SCSI3 0/direct fixed serial.SEAGATE_ST373307LSUN72G_3HZ9R6ZP00007523W1JD
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <SEAGATE, ST373307LSUN72G, 0507> SCSI3 0/direct fixed serial.SEAGATE_ST373307LSUN72G_3HZ9R6ZP00007523W1JD
sd0: 70007MB, 512 bytes/sector, 143374738 sectors
mpi0: target 0 Sync at 160MHz width 16bit offset 63 QAS 1 DT 1 IU 1
mpi1 at pci1 dev 4 function 1 "Symbios Logic 53c1030" rev 0x07: ivec 0x768
mpi1: 0, firmware 1.3.11.1
scsibus2 at mpi1: 16 targets, initiator 7
athn0 at pci1 dev 2 function 0 "Atheros AR9280" rev 0x01: ivec 0x744
athn0: AR9280 rev 2 (2T2R), ROM rev 22, address e8:de:27:b0:f1:d2
schizo2 at mainbus0: "Tomatillo", version 4, ign 780, bus A 0 to 1
schizo2: dvma map c0000000-dfffffff
pci2 at schizo2
ebus0 at pci2 dev 7 function 0 "Acer Labs M1533 ISA" rev 0x00
"flashprom" at ebus0 addr 0-fffff not configured
rtc0 at ebus0 addr 70-71: m5823
pcfiic0 at ebus0 addr 320-321 ivec 0x2e
iic0 at pcfiic0
"SUNW,i2c-imax" at iic0 addr 0x9 not configured
"pca9556" at iic0 addr 0x18 not configured
"SUNW,i2c-auxfan1" at iic0 addr 0x29 not configured
admtt0 at iic0 addr 0x2c
admtt1 at iic0 addr 0x2e
"fm3560" at iic0 addr 0x37 not configured
"fm3560" at iic0 addr 0x4e not configured
spdmem0 at iic0 addr 0x5d: 1GB DDR SDRAM registered ECC PC2300CL2.5
spdmem1 at iic0 addr 0x5e: 1GB DDR SDRAM registered ECC PC2300CL2.5
spdmem2 at iic0 addr 0x65: 1GB DDR SDRAM registered ECC PC2300CL2.5
spdmem3 at iic0 addr 0x66: 1GB DDR SDRAM registered ECC PC2300CL2.5
"ics951601" at iic0 addr 0x69 not configured
power0 at ebus0 addr 800-82f ivec 0x20
com0 at ebus0 addr 3f8-3ff ivec 0x2c: ns16550a, 16 byte fifo
com1 at ebus0 addr 2e8-2ef ivec 0x2c: ns16550a, 16 byte fifo
"dma" at ebus0 addr 0-ffff not configured
alipm0 at pci2 dev 6 function 0 "Acer Labs M7101 Power" rev 0x00: 223KHz clock
iic1 at alipm0
"scm001" at alipm0 addr 0x20 skipped due to alipm0 bugs
autri0 at pci2 dev 8 function 0 "Acer Labs M5451 Audio" rev 0x02: ivec 0x7a4
ac97: codec id 0x41445348 (Analog Devices AD1881A)
ac97: codec features headphone, Analog Devices Phat Stereo
audio0 at autri0
midi0 at autri0: <4DWAVE MIDI UART>
ohci0 at pci2 dev 10 function 0 "Acer Labs M5237 USB" rev 0x03: ivec 0x7a7, version 1.0, legacy support
ohci1 at pci2 dev 11 function 0 "Acer Labs M5237 USB" rev 0x03: ivec 0x7a6, version 1.0, legacy support
pciide0 at pci2 dev 13 function 0 "Acer Labs M5229 UDMA IDE" rev 0xc4: DMA, channel 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
pciide0: using ivec 0x798 for native-PCI interrupt
pciide0: channel 0 disabled (no drives)
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus3 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus3 targ 0 lun 0: <JLMS, XJ-HD166S, D3S4> ATAPI 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
ppb0 at pci2 dev 4 function 0 "TI PCI2250" rev 0x02
pci3 at ppb0 bus 1
ohci2 at pci3 dev 8 function 0 "NEC USB" rev 0x43: ivec 0x794, version 1.0
ohci3 at pci3 dev 8 function 1 "NEC USB" rev 0x43: ivec 0x795, version 1.0
ehci0 at pci3 dev 8 function 2 "NEC USB" rev 0x04: ivec 0x796
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "NEC EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
"TI TSB43AB23 FireWire" rev 0x00 at pci3 dev 11 function 0 not configured
usb1 at ohci2: USB revision 1.0
uhub1 at usb1 "NEC OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb2 at ohci3: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "NEC OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at ohci0: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Acer Labs OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at ohci1: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Acer Labs OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
"ppm" at mainbus0 not configured
schizo3 at mainbus0: "Tomatillo", version 4, ign 7c0, bus B 0 to 0
schizo3: dvma map c0000000-dfffffff
pci4 at schizo3
radeondrm0 at pci4 dev 2 function 0 "ATI Radeon VE" rev 0x00
drm0 at radeondrm0
radeondrm0: ivec 0x7c8
"i2c" at mainbus0 not configured
umass0 at uhub0 port 3 configuration 1 interface 0 "SanDisk Cruzer Glide" rev 2.00/1.26 addr 2
umass0: using SCSI over Bulk-Only
scsibus4 at umass0: 2 targets, initiator 0
sd1 at scsibus4 targ 1 lun 0: <SanDisk, Cruzer Glide, 1.26> SCSI4 0/direct fixed serial.07815575930321120121
sd1: 30532MB, 512 bytes/sector, 62530624 sectors
uhidev0 at uhub4 port 1 configuration 1 interface 0 "vendor 0x0b38 product 0x0010" rev 1.10/1.02 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
ukbd0 at uhidev0: 8 variable keys, 6 key codes
wskbd0 at ukbd0: console keyboard
uhidev1 at uhub4 port 1 configuration 1 interface 1 "vendor 0x0b38 product 0x0010" rev 1.10/1.02 addr 2
uhidev1: iclass 3/0, 2 report ids
uhid0 at uhidev1 reportid 1: input=2, output=0, feature=0
uhid1 at uhidev1 reportid 2: input=1, output=0, feature=0
uhidev2 at uhub4 port 2 configuration 1 interface 0 "Microsoft Microsoft\M-. Comfort Mouse 4500" rev 2.00/0.83 addr 3
uhidev2: iclass 3/1, 28 report ids
ums0 at uhidev2 reportid 16: 5 buttons, Z dir
wsmouse0 at ums0 mux 0
uhid2 at uhidev2 reportid 18: input=0, output=0, feature=1
uhid3 at uhidev2 reportid 19: input=1, output=0, feature=0
uhid4 at uhidev2 reportid 22: input=4, output=0, feature=0
uhid5 at uhidev2 reportid 23: input=0, output=0, feature=1
uhid6 at uhidev2 reportid 24: input=0, output=0, feature=1
uhid7 at uhidev2 reportid 28: input=1, output=0, feature=0
vscsi0 at root
scsibus5 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus6 at softraid0: 256 targets
bootpath: /pci@1d,700000/scsi@4,0/disk@0,0
root on sd0a (0eb7049e073c748c.a) swap on sd0b dump on sd0b
drm: initializing kernel modesetting (RV100 0x1002:0x5159 0x1002:0x0908).
BIOS signature incorrect 0 0
drm: Using generic clock info
radeondrm0: VRAM: 128M 0x0000000008000000 - 0x000000000FFFFFFF (64M used)
radeondrm0: GTT: 512M 0x0000000010000000 - 0x000000002FFFFFFF
drm: PCI GART of 512M enabled (table at 0x00000000C0002000).
drm: Connector Table: 1 (generic)
drm: No TMDS info found in BIOS
drm: No TV DAC info found in BIOS
radeondrm0: 1280x1024
wsdisplay0 at radeondrm0 mux 1: console (std, sun emulation), using wskbd0