Video card not recognized when changed motherboard

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Video card not recognized when changed motherboard

Federico Giannici
Is it expected that a video card is "seen" by X when used with a
motherboard and not "seen" when used with another motherboard (with
exactly the same OS)?

More details.
I had an "ASUS M2V" motherboard with an "ATI Radeon X300" video card.
Then I changed the video card with an "ATI Radeon HD 3450", no problem
at all.
Now I had to change the motherboard with an "ASUS M3A78 PRO". The new
video card works ok in text mode for the console, but it doesn't work
with X (I have no longer the log but it said something like it found no
video card in PCI...).
When I replace the new card with the old "ATI Radeon X300" then X works
perfectly.
The differences I can see is the the old card is seen in the pci1 bus
and the new one in pci2, but the cards were inserted in the same (and
only) PCI-E slot.
The complete dmesgs are at the end of this email.

All the changes were done with the same HD, so with exactly the same OS,
that is OpenBSD 4.5 amd64.

No X configuration, the default is used. I tried to create a
configuration but with no improvement.

Is this an expected behavior?
Can I do something to use the new video card with the new motherboard?

Thanks.


Old motherboard with new video card (working):

Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: OpenBSD 4.5 (GENERIC) #2052: Sat Feb 28
14:55:24 MST 2009
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd:
[hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: real mem = 2146107392 (2046MB)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: avail mem = 2072051712 (1976MB)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: mainbus0 at root
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.4 @
0xf0750 (54 entries)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: bios0: vendor American Megatrends Inc.
version "2101" date 02/21/2008
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: bios0: ASUSTeK Computer INC. M2V
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpi0 at bios0: rev 0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpi0: wakeup devices PCI0(S4) UAR1(S4)
PS2K(S4) PS2M(S4) USB1(S4) USB2(S4) USB3(S4) USB4(S4) EHCI(S4) P0PA(S4)
PCI1(S4) PCI2(S4) PCI3(S4) PCI4(S4) SLPB(S4)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT
compat
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cpu0: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3800+,
2400.06 MHz
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cpu0:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SSE3,CX16,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,3DNOW2,3DNOW
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB
64b/line 2-way D-cache, 512KB 64b/line 16-way L2 cache
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cpu0: ITLB 32 4KB entries fully
associative, 8 4MB entries fully associative
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cpu0: DTLB 32 4KB entries fully
associative, 8 4MB entries fully associative
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cpu0: apic clock running at 199MHz
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ioapic0 at mainbus0 apid 1 pa 0xfec00000,
version 3, 24 pins
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ioapic1 at mainbus0 apid 2 pa 0xfecc0000,
version 3, 24 pins
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt1 at acpi0: bus 1 (P0P1)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt2 at acpi0: bus 2 (NBPG)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt3 at acpi0: bus 6 (NBP0)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt4 at acpi0: bus 5 (NBP1)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt5 at acpi0: bus 4 (NBP2)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt6 at acpi0: bus 3 (NBP3)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt7 at acpi0: bus 128 (P0P9)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpiprt8 at acpi0: bus 7 (P0PA)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpicpu0 at acpi0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpibtn0 at acpi0: SLPB
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: acpibtn1 at acpi0: PWRB
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "VIA VT3351
Host" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb1 at pci0 dev 0 function 1 "VIA VT3351
Host" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb2 at pci0 dev 0 function 2 "VIA VT3351
Host" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb3 at pci0 dev 0 function 3 "VIA VT3351
Host" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb4 at pci0 dev 0 function 4 "VIA VT3351
Host" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: "VIA VT3351 IOAPIC" rev 0x00 at pci0 dev 0
function 5 not configured
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb5 at pci0 dev 0 function 6 "VIA VT3351
Host" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb6 at pci0 dev 0 function 7 "VIA VT3351
Host" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "VIA K8T890
PCI-PCI" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci1 at ppb0 bus 1
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ppb1 at pci0 dev 2 function 0 "VIA K8T890
PCI-PCI" rev 0x00: apic 2 int 3 (irq 11)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci2 at ppb1 bus 2
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: vga1 at pci2 dev 0 function 0 "ATI Radeon
HD 3450" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25,
vt100 emulation)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100
emulation)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: azalia0 at pci2 dev 0 function 1 "ATI
Radeon HD 34xx HD Audio" rev 0x00: apic 2 int 1 (irq 11)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: azalia0: codecs: ATI/0xaa01
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: audio0 at azalia0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ppb2 at pci0 dev 3 function 0 "VIA K8T890
PCI-PCI" rev 0x00: apic 2 int 7 (irq 11)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci3 at ppb2 bus 6
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pciide0 at pci3 dev 0 function 0 "Marvell
88SE6121 SATA" rev 0xb1: DMA (unsupported), channel 0 configured to
native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pciide0: using apic 2 int 4 (irq 11) for
native-PCI interrupt
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pciide0: channel 0 ignored (not responding;
disabled or no drives?)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pciide0: channel 1 ignored (not responding;
disabled or no drives?)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ppb3 at pci0 dev 3 function 1 "VIA K8T890
PCI-PCI" rev 0x00: apic 2 int 11 (irq 11)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci4 at ppb3 bus 5
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ppb4 at pci0 dev 3 function 2 "VIA K8T890
PCI-PCI" rev 0x00: apic 2 int 15 (irq 11)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci5 at ppb4 bus 4
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: age0 at pci5 dev 0 function 0 "Attansic
Technology L1" rev 0xb0: apic 2 int 12 (irq 11), address 00:17:31:60:dc:30
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: atphy0 at age0 phy 0: F1 10/100/1000 PHY,
rev. 5
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ppb5 at pci0 dev 3 function 3 "VIA K8T890
PCI-PCI" rev 0x00: apic 2 int 19 (irq 11)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci6 at ppb5 bus 3
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pciide1 at pci0 dev 15 function 0 "VIA
VT8237A SATA" rev 0x80: DMA
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pciide1: using apic 1 int 21 (irq 10) for
native-PCI interrupt
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd0 at pciide1 channel 0 drive 0: <WDC
WD2500AAKS-00F0A0>
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd0: 16-sector PIO, LBA48, 238475MB,
488397168 sectors
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd0(pciide1:0:0): using PIO mode 4,
Ultra-DMA mode 5
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd1 at pciide1 channel 1 drive 0:
<STM3500418AS>
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd1: 16-sector PIO, LBA48, 476940MB,
976773168 sectors
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd1(pciide1:1:0): using PIO mode 4,
Ultra-DMA mode 5
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pciide2 at pci0 dev 15 function 1 "VIA
VT82C571 IDE" rev 0x07: DMA, channel 0 configured to compatibility,
channel 1 configured to compatibility
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd2 at pciide2 channel 0 drive 0: <MAXTOR
STM3160215A>
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd2: 16-sector PIO, LBA48, 152627MB,
312581808 sectors
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wd2(pciide2:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: atapiscsi0 at pciide2 channel 1 drive 0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST,
DVD-ROM GDR8163B, 0L15> ATAPI 5/cdrom removable
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: cd0(pciide2:1:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhci0 at pci0 dev 16 function 0 "VIA
VT83C572 USB" rev 0xa0: apic 1 int 20 (irq 11)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhci1 at pci0 dev 16 function 1 "VIA
VT83C572 USB" rev 0xa0: apic 1 int 22 (irq 10)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhci2 at pci0 dev 16 function 2 "VIA
VT83C572 USB" rev 0xa0: apic 1 int 21 (irq 5)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhci3 at pci0 dev 16 function 3 "VIA
VT83C572 USB" rev 0xa0: apic 1 int 23 (irq 3)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ehci0 at pci0 dev 16 function 4 "VIA VT6202
USB" rev 0x86: apic 1 int 21 (irq 5)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: usb0 at ehci0: USB revision 2.0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhub0 at usb0 "VIA EHCI root hub" rev
2.00/1.00 addr 1
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: viapm0 at pci0 dev 17 function 0 "VIA
VT8237A ISA" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: iic0 at viapm0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: spdmem0 at iic0 addr 0x50: 1GB DDR2 SDRAM
non-parity PC2-5300CL5
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: spdmem1 at iic0 addr 0x51: 1GB DDR2 SDRAM
non-parity PC2-5300CL5
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb7 at pci0 dev 17 function 7 "VIA VT8251
VLINK" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ppb6 at pci0 dev 19 function 0 "VIA VT8237A
PCI-PCI" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci7 at ppb6 bus 128
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: azalia1 at pci7 dev 1 function 0 "VIA HD
Audio" rev 0x10: apic 1 int 17 (irq 10)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: azalia1: codecs: Realtek/0x0660
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: audio1 at azalia1
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: ppb7 at pci0 dev 19 function 1 "VIA VT8237A
PCI-PCI" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pci8 at ppb7 bus 7
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: skc0 at pci8 dev 7 function 0 "D-Link
Systems DGE-530T B1" rev 0x11, Yukon Lite (0x9): apic 1 int 17 (irq 10)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: sk0 at skc0 port A: address 00:19:5b:34:e9:59
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: eephy0 at sk0 phy 0: 88E1011 Gigabit PHY,
rev. 5
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb8 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64
0Fh HyperTransport" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb9 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64
0Fh Address Map" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pchb10 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64
0Fh DRAM Cfg" rev 0x00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: kate0 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64
0Fh Misc Cfg" rev 0x00: core rev DH-F2
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: usb1 at uhci0: USB revision 1.0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhub1 at usb1 "VIA UHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: usb2 at uhci1: USB revision 1.0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhub2 at usb2 "VIA UHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: usb3 at uhci2: USB revision 1.0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhub3 at usb3 "VIA UHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: usb4 at uhci3: USB revision 1.0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: uhub4 at usb4 "VIA UHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: isa0 at mainbus0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: isadma0 at isa0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a,
16 byte fifo
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pckbc0 at isa0 port 0x60/5
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pckbc0: using irq 1 for kbd slot
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using
wsdisplay0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pckbc0: using irq 12 for aux slot
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: wsmouse0 at pmsi0 mux 0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: pcppi0 at isa0 port 0x61
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: midi0 at pcppi0: <PC speaker>
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: spkr0 at pcppi0
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: it0 at isa0 port 0x2e/2: IT8712F rev 8, EC
port 0xd00
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: mtrr: Pentium Pro MTRR support
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: softraid0 at root
Sep 22 11:31:49 elrond /bsd: root on wd0a swap on wd0b dump on wd0b


New motherboard with new video card (not working):

Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: OpenBSD 4.5 (GENERIC) #2052: Sat Feb 28
14:55:24 MST 2009
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd:
[hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: real mem = 1877671936 (1790MB)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: avail mem = 1810264064 (1726MB)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: mainbus0 at root
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.5 @
0x9f400 (71 entries)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: bios0: vendor American Megatrends Inc.
version "1203" date 06/29/2009
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: bios0: ASUSTeK Computer INC. M3A78 PRO
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpi0 at bios0: rev 0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpi0: wakeup devices PCE2(S4) PCE3(S4)
PCE4(S4) PCE5(S4) PCE6(S4) PCE7(S4) PCE9(S4) PCEA(S4) SBAZ(S4) PS2K(S3)
PS2M(S3) UAR1(S4) P0PC(S4) UHC1(S4) UHC2(S4) UHC3(S4) USB4(S4) UHC5(S4)
UHC6(S4) UHC7(S4) PWRB(S3)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 32 bits
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT
compat
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu0: AMD Phenom(tm) 8750 Triple-Core
Processor, 2406.54 MHz
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu0:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT,SSE3,MWAIT,CX16,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,3DNOW2,3DNOW
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB
64b/line 2-way D-cache, 512KB 64b/line 16-way L2 cache
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu0: ITLB 32 4KB entries fully
associative, 16 4MB entries fully associative
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu0: DTLB 48 4KB entries fully
associative, 48 4MB entries fully associative
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu0: apic clock running at 200MHz
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu at mainbus0: not configured
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cpu at mainbus0: not configured
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ioapic0 at mainbus0 apid 3 pa 0xfec00000,
version 21, 24 pins
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpihpet0 at acpi0: 14318180 Hz
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpiprt1 at acpi0: bus 1 (P0P1)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpiprt2 at acpi0: bus 2 (PCE2)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpiprt3 at acpi0: bus -1 (PCE3)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpiprt4 at acpi0: bus -1 (PCE4)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpiprt5 at acpi0: bus -1 (PCE5)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpiprt6 at acpi0: bus 3 (PCE6)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpiprt7 at acpi0: bus 4 (P0PC)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpicpu0 at acpi0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: acpibtn0 at acpi0: PWRB
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "AMD RS780
Host" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "AMD RS780
PCIE" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pci1 at ppb0 bus 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: "ATI Radeon HD 3200" rev 0x00 at pci1 dev 5
function 0 not configured
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: azalia0 at pci1 dev 5 function 1 "ATI RS780
HD Audio" rev 0x00: apic 3 int 19 (irq 11)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: azalia0: codecs: ATI/0x791a
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: audio0 at azalia0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ppb1 at pci0 dev 2 function 0 "AMD RS780
PCIE" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pci2 at ppb1 bus 2
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: vga1 at pci2 dev 0 function 0 "ATI Radeon
HD 3450" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25,
vt100 emulation)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100
emulation)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: azalia1 at pci2 dev 0 function 1 "ATI
Radeon HD 34xx HD Audio" rev 0x00: apic 3 int 19 (irq 11)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: azalia1: codecs: ATI/0xaa01
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: audio1 at azalia1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ppb2 at pci0 dev 6 function 0 "AMD RS780
PCIE" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pci3 at ppb2 bus 3
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: re0 at pci3 dev 0 function 0 "Realtek 8168"
rev 0x02: RTL8168C/8111C (0x3c00), apic 3 int 18 (irq 10), address
00:22:15:95:c0:73
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S PHY,
rev. 2
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ahci0 at pci0 dev 17 function 0 "ATI SBx00
SATA" rev 0x00: apic 3 int 22 (irq 11), AHCI 1.1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: scsibus0 at ahci0: 32 targets
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <ATA, WDC
WD2500AAKS-0, 12.0> SCSI3 0/direct fixed
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: sd0: 238475MB, 512 bytes/sec, 488397168 sec
total
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: sd1 at scsibus0 targ 3 lun 0: <ATA,
STM3500418AS, CC35> SCSI3 0/direct fixed
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: sd1: 476940MB, 512 bytes/sec, 976773168 sec
total
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ohci0 at pci0 dev 18 function 0 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 16 (irq 7), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ohci1 at pci0 dev 18 function 1 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 16 (irq 7), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ehci0 at pci0 dev 18 function 2 "ATI SB700
USB2" rev 0x00: apic 3 int 17 (irq 10)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: usb0 at ehci0: USB revision 2.0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: uhub0 at usb0 "ATI EHCI root hub" rev
2.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ohci2 at pci0 dev 19 function 0 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ohci3 at pci0 dev 19 function 1 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ehci1 at pci0 dev 19 function 2 "ATI SB700
USB2" rev 0x00: apic 3 int 19 (irq 11)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: usb1 at ehci1: USB revision 2.0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: uhub1 at usb1 "ATI EHCI root hub" rev
2.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: piixpm0 at pci0 dev 20 function 0 "ATI
SBx00 SMBus" rev 0x3a: SMI
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: iic0 at piixpm0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: spdmem0 at iic0 addr 0x50: 1GB DDR2 SDRAM
non-parity PC2-6400CL5
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: spdmem1 at iic0 addr 0x51: 1GB DDR2 SDRAM
non-parity PC2-6400CL5
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pciide0 at pci0 dev 20 function 1 "ATI
SB700 IDE" rev 0x00: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel
1 configured to compatibility
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: scsibus1 at atapiscsi0: 2 targets
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST,
DVD-ROM GDR8163B, 0L15> ATAPI 5/cdrom removable
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: cd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA
mode 2, Ultra-DMA mode 2
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: azalia2 at pci0 dev 20 function 2 "ATI
SBx00 HD Audio" rev 0x00: apic 3 int 16 (irq 7)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: azalia2: codecs: Realtek ALC888
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: audio2 at azalia2
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pcib0 at pci0 dev 20 function 3 "ATI SB700
ISA" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ppb3 at pci0 dev 20 function 4 "ATI SB600
PCI" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pci4 at ppb3 bus 4
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: ohci4 at pci0 dev 20 function 5 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pchb1 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64
10h HyperTransport" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pchb2 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64
10h Address Map" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pchb3 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64
10h DRAM Cfg" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: km0 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64
10h Misc Cfg" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pchb4 at pci0 dev 24 function 4 "AMD AMD64
10h Link Cfg" rev 0x00
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: usb2 at ohci0: USB revision 1.0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: uhub2 at usb2 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: usb3 at ohci1: USB revision 1.0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: uhub3 at usb3 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: usb4 at ohci2: USB revision 1.0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: uhub4 at usb4 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: usb5 at ohci3: USB revision 1.0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: uhub5 at usb5 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: isa0 at pcib0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: isadma0 at isa0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a,
16 byte fifo
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pckbc0 at isa0 port 0x60/5
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pckbc0: using irq 1 for kbd slot
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using
wsdisplay0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: pcppi0 at isa0 port 0x61
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: midi0 at pcppi0: <PC speaker>
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: spkr0 at pcppi0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: it0 at isa0 port 0x2e/2: IT8716F rev 3, EC
port 0xe80
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: usb6 at ohci4: USB revision 1.0
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: uhub6 at usb6 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: mtrr: Pentium Pro MTRR support
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: softraid0 at root
Sep 22 19:21:05 elrond /bsd: root on sd0a swap on sd0b dump on sd0b


New motherboard with old video card (working):

Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: OpenBSD 4.5 (GENERIC) #2052: Sat Feb 28
14:55:24 MST 2009
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd:
[hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: real mem = 2146107392 (2046MB)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: avail mem = 2072051712 (1976MB)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: mainbus0 at root
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.5 @
0x9f400 (71 entries)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: bios0: vendor American Megatrends Inc.
version "1203" date 06/29/2009
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: bios0: ASUSTeK Computer INC. M3A78 PRO
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpi0 at bios0: rev 0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG OEMB HPET
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpi0: wakeup devices PCE2(S4) PCE3(S4)
PCE4(S4) PCE5(S4) PCE6(S4) PCE7(S4) PCE9(S4) PCEA(S4) SBAZ(S4) PS2K(S3)
PS2M(S3) UAR1(S4) P0PC(S4) UHC1(S4) UHC2(S4) UHC3(S4) USB4(S4) UHC5(S4)
UHC6(S4) UHC7(S4) PWRB(S3)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 32 bits
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT
compat
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu0: AMD Phenom(tm) 8750 Triple-Core
Processor, 2406.53 MHz
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu0:
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT,SSE3,MWAIT,CX16,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,3DNOW2,3DNOW
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB
64b/line 2-way D-cache, 512KB 64b/line 16-way L2 cache
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu0: ITLB 32 4KB entries fully
associative, 16 4MB entries fully associative
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu0: DTLB 48 4KB entries fully
associative, 48 4MB entries fully associative
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu0: apic clock running at 200MHz
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu at mainbus0: not configured
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cpu at mainbus0: not configured
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ioapic0 at mainbus0 apid 3 pa 0xfec00000,
version 21, 24 pins
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpihpet0 at acpi0: 14318180 Hz
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpiprt1 at acpi0: bus -1 (P0P1)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpiprt2 at acpi0: bus 1 (PCE2)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpiprt3 at acpi0: bus -1 (PCE3)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpiprt4 at acpi0: bus -1 (PCE4)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpiprt5 at acpi0: bus -1 (PCE5)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpiprt6 at acpi0: bus 2 (PCE6)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpiprt7 at acpi0: bus 3 (P0PC)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpicpu0 at acpi0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: acpibtn0 at acpi0: PWRB
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "AMD RS780
Host" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ppb0 at pci0 dev 2 function 0 "AMD RS780
PCIE" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pci1 at ppb0 bus 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Radeon
X300" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25,
vt100 emulation)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100
emulation)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: radeondrm0 at vga1: apic 3 int 18 (irq 10)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: drm0 at radeondrm0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: "ATI Radeon X300 Sec" rev 0x00 at pci1 dev
0 function 1 not configured
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ppb1 at pci0 dev 6 function 0 "AMD RS780
PCIE" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pci2 at ppb1 bus 2
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: re0 at pci2 dev 0 function 0 "Realtek 8168"
rev 0x02: RTL8168C/8111C (0x3c00), apic 3 int 18 (irq 10), address
00:22:15:95:c0:73
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S PHY,
rev. 2
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ahci0 at pci0 dev 17 function 0 "ATI SBx00
SATA" rev 0x00: apic 3 int 22 (irq 11), AHCI 1.1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: scsibus0 at ahci0: 32 targets
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <ATA, WDC
WD2500AAKS-0, 12.0> SCSI3 0/direct fixed
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: sd0: 238475MB, 512 bytes/sec, 488397168 sec
total
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: sd1 at scsibus0 targ 3 lun 0: <ATA,
STM3500418AS, CC35> SCSI3 0/direct fixed
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: sd1: 476940MB, 512 bytes/sec, 976773168 sec
total
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ohci0 at pci0 dev 18 function 0 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 16 (irq 7), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ohci1 at pci0 dev 18 function 1 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 16 (irq 7), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ehci0 at pci0 dev 18 function 2 "ATI SB700
USB2" rev 0x00: apic 3 int 17 (irq 10)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: usb0 at ehci0: USB revision 2.0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: uhub0 at usb0 "ATI EHCI root hub" rev
2.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ohci2 at pci0 dev 19 function 0 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ohci3 at pci0 dev 19 function 1 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ehci1 at pci0 dev 19 function 2 "ATI SB700
USB2" rev 0x00: apic 3 int 19 (irq 11)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: usb1 at ehci1: USB revision 2.0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: uhub1 at usb1 "ATI EHCI root hub" rev
2.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: piixpm0 at pci0 dev 20 function 0 "ATI
SBx00 SMBus" rev 0x3a: SMI
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: iic0 at piixpm0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: spdmem0 at iic0 addr 0x50: 1GB DDR2 SDRAM
non-parity PC2-6400CL5
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: spdmem1 at iic0 addr 0x51: 1GB DDR2 SDRAM
non-parity PC2-6400CL5
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pciide0 at pci0 dev 20 function 1 "ATI
SB700 IDE" rev 0x00: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel
1 configured to compatibility
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <MAXTOR
STM3160215A>
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: wd0: 16-sector PIO, LBA48, 152627MB,
312581808 sectors
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: scsibus1 at atapiscsi0: 2 targets
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST,
DVD-ROM GDR8163B, 0L15> ATAPI 5/cdrom removable
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA
mode 2, Ultra-DMA mode 5
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: cd0(pciide0:0:1): using PIO mode 4, DMA
mode 2, Ultra-DMA mode 2
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: azalia0 at pci0 dev 20 function 2 "ATI
SBx00 HD Audio" rev 0x00: apic 3 int 16 (irq 7)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: azalia0: codecs: Realtek ALC888
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: audio0 at azalia0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pcib0 at pci0 dev 20 function 3 "ATI SB700
ISA" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ppb2 at pci0 dev 20 function 4 "ATI SB600
PCI" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pci3 at ppb2 bus 3
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: ohci4 at pci0 dev 20 function 5 "ATI SB700
USB" rev 0x00: apic 3 int 18 (irq 10), version 1.0, legacy support
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pchb1 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64
10h HyperTransport" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pchb2 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64
10h Address Map" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pchb3 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64
10h DRAM Cfg" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: km0 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64
10h Misc Cfg" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pchb4 at pci0 dev 24 function 4 "AMD AMD64
10h Link Cfg" rev 0x00
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: usb2 at ohci0: USB revision 1.0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: uhub2 at usb2 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: usb3 at ohci1: USB revision 1.0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: uhub3 at usb3 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: usb4 at ohci2: USB revision 1.0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: uhub4 at usb4 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: usb5 at ohci3: USB revision 1.0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: uhub5 at usb5 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: isa0 at pcib0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: isadma0 at isa0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a,
16 byte fifo
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pckbc0 at isa0 port 0x60/5
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pckbc0: using irq 1 for kbd slot
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using
wsdisplay0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pms0 at pckbc0 (aux slot)
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pckbc0: using irq 12 for aux slot
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: wsmouse0 at pms0 mux 0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: pcppi0 at isa0 port 0x61
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: midi0 at pcppi0: <PC speaker>
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: spkr0 at pcppi0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: it0 at isa0 port 0x2e/2: IT8716F rev 3, EC
port 0xe80
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: usb6 at ohci4: USB revision 1.0
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: uhub6 at usb6 "ATI OHCI root hub" rev
1.00/1.00 addr 1
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: mtrr: Pentium Pro MTRR support
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: softraid0 at root
Sep 22 19:59:27 elrond /bsd: root on sd0a swap on sd0b dump on sd0b


--
___________________________________________________
     __
    |-                      [hidden email]
    |ederico Giannici      http://www.neomedia.it
___________________________________________________

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Video card not recognized when changed motherboard

Matthieu Herrb-5
On Wed, Sep 23, 2009 at 12:18 PM, Federico Giannici
<[hidden email]> wrote:

> Is it expected that a video card is "seen" by X when used with a motherboard
> and not "seen" when used with another motherboard (with exactly the same
> OS)?
>
> More details.
> I had an "ASUS M2V" motherboard with an "ATI Radeon X300" video card.
> Then I changed the video card with an "ATI Radeon HD 3450", no problem at
> all.
> Now I had to change the motherboard with an "ASUS M3A78 PRO". The new video
> card works ok in text mode for the console, but it doesn't work with X (I
> have no longer the log but it said something like it found no video card in
> PCI...).
> When I replace the new card with the old "ATI Radeon X300" then X works
> perfectly.
> The differences I can see is the the old card is seen in the pci1 bus and
> the new one in pci2, but the cards were inserted in the same (and only)
> PCI-E slot.
> The complete dmesgs are at the end of this email.
>
> All the changes were done with the same HD, so with exactly the same OS,
> that is OpenBSD 4.5 amd64.
>
> No X configuration, the default is used. I tried to create a configuration
> but with no improvement.
>
> Is this an expected behavior?

Bugs are never expected, but are uncommon either...

> Can I do something to use the new video card with the new motherboard?


Try running a recent snapshot. There where some bug fixes regarding
pci bridges since 4.5 iirc.

Also, the Xorg.0.log and the output of pcidump -v for the new video
card could give some of us better clues, especially if the card still
doen't work in X with -current.
--
Matthieu Herrb