ThinkPad X250 not resuming

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

ThinkPad X250 not resuming

Daniel Bolgheroni-6
Hi,

over the last years, OpenBSD worked so great on every ThinkPad I
had/have, that it almost feels I'm doing something very stupid when it
doesn't.

With a X250 I got my hands on recently, on a new installation, the
latest snapshot suspends OK, but trying to resume has no effect. The
power led keeps fading and I have to power cycle.

apmd is running with -A flag.

Anything I am missing?

Thank you.

dmesg:
OpenBSD 6.3 (GENERIC.MP) #107: Sat Mar 24 14:21:59 MDT 2018
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 8469942272 (8077MB)
avail mem = 8206176256 (7826MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.7 @ 0xccbfd000 (64 entries)
bios0: vendor LENOVO version "N10ET50W (1.29 )" date 02/26/2018
bios0: LENOVO 20CL006VBR
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SLIC ASF! HPET ECDT APIC MCFG SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT PCCT SSDT TCPA SSDT UEFI MSDM BATB FPDT UEFI BGRT DMAR
acpi0: wakeup devices LID_(S4) SLPB(S3) IGBE(S4) EXP2(S4) XHCI(S3) EHC1(S3)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiec0 at acpi0
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM) i7-5600U CPU @ 2.60GHz, 2494.53 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,HLE,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,RTM,RDSEED,ADX,SMAP,PT,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
acpihpet0: recalibrated TSC frequency 2594004639 Hz
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 99MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4.1.1.1, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM) i7-5600U CPU @ 2.60GHz, 2494.23 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,HLE,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,RTM,RDSEED,ADX,SMAP,PT,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu1: smt 1, core 0, package 0
cpu2 at mainbus0: apid 2 (application processor)
cpu2: Intel(R) Core(TM) i7-5600U CPU @ 2.60GHz, 2494.23 MHz
cpu2: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,HLE,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,RTM,RDSEED,ADX,SMAP,PT,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu2: smt 0, core 1, package 0
cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
cpu3: Intel(R) Core(TM) i7-5600U CPU @ 2.60GHz, 2494.23 MHz
cpu3: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,HLE,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,RTM,RDSEED,ADX,SMAP,PT,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
cpu3: smt 1, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 40 pins
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xf8000000, bus 0-63
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (PEG_)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP1)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP2)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (EXP3)
acpicpu0 at acpi0: C3(200@233 mwait.1@0x40), C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: C3(200@233 mwait.1@0x40), C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu2 at acpi0: C3(200@233 mwait.1@0x40), C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu3 at acpi0: C3(200@233 mwait.1@0x40), C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpipwrres0 at acpi0: PUBS, resource for XHCI, EHC1
acpipwrres1 at acpi0: NVP3, resource for PEG_
acpipwrres2 at acpi0: NVP2, resource for PEG_
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 128 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: SLPB
"LEN0071" at acpi0 not configured
"LEN0046" at acpi0 not configured
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "45N1773" serial  1004 type LION oem "SANYO"
acpibat1 at acpi0: BAT1 model "45N1775" serial   632 type LION oem "SANYO"
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpithinkpad0 at acpi0
"SMO1200" at acpi0 not configured
"PNP0C14" at acpi0 not configured
"PNP0C14" at acpi0 not configured
"PNP0C14" at acpi0 not configured
"INT340F" at acpi0 not configured
acpivideo0 at acpi0: VID_
acpivout at acpivideo0 not configured
acpivideo1 at acpi0: VID_
cpu0: Enhanced SpeedStep 2494 MHz: speeds: 2601, 2600, 2500, 2300, 2100, 2000, 1800, 1700, 1500, 1400, 1200, 1100, 900, 800, 600, 500 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 5G Host" rev 0x09
inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 5500" rev 0x09
drm0 at inteldrm0
inteldrm0: msi
inteldrm0: 1366x768, 32bpp
wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
azalia0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core 5G HD Audio" rev 0x09: msi
xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 9 Series xHCI" rev 0x03: msi
usb0 at xhci0: USB revision 3.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev 3.00/1.00 addr 1
"Intel 9 Series MEI" rev 0x03 at pci0 dev 22 function 0 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel I218-LM" rev 0x03: msi, address 68:f7:28:f9:ce:6a
azalia1 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 9 Series HD Audio" rev 0x03: msi
azalia1: codecs: Realtek ALC292
audio0 at azalia1
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 9 Series PCIE" rev 0xe3: msi
pci1 at ppb0 bus 2
rtsx0 at pci1 dev 0 function 0 "Realtek RTS5227 Card Reader" rev 0x01: msi
sdmmc0 at rtsx0: 4-bit, dma
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 9 Series PCIE" rev 0xe3: msi
pci2 at ppb1 bus 3
iwm0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel Dual Band Wireless AC 7265" rev 0x59, msi
ehci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 9 Series USB" rev 0x03: apic 2 int 23
usb1 at ehci0: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 9 Series LPC" rev 0x03
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 9 Series AHCI" rev 0x03: msi, AHCI 1.3
ahci0: port 0: 6.0Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, SAMSUNG MZ7TD256, DXT0> SCSI3 0/direct fixed naa.5002538500000000
sd0: 244198MB, 512 bytes/sector, 500118192 sectors, thin
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 9 Series SMBus" rev 0x03: apic 2 int 18
iic0 at ichiic0
pchtemp0 at pci0 dev 31 function 6 "Intel 9 Series Thermal" rev 0x03
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
wsmouse0 at pms0 mux 0
wsmouse1 at pms0 mux 0
pms0: Synaptics clickpad, firmware 8.1, 0x1e2b1 0x943300
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
vmm0 at mainbus0: VMX/EPT
efifb at mainbus0 not configured
uhub2 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.03 addr 2
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
sd1 at scsibus3 targ 1 lun 0: <OPENBSD, SR CRYPTO, 006> SCSI2 0/direct fixed
sd1: 244197MB, 512 bytes/sector, 500116577 sectors
root on sd1a (946ec19c4a454ae0.a) swap on sd1b dump on sd1b
iwm0: hw rev 0x210, fw ver 16.242414.0, address dc:53:60:0c:83:2a

--
db

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ThinkPad X250 not resuming

Mike Larkin
On Thu, Mar 29, 2018 at 01:49:24AM -0300, Daniel Bolgheroni wrote:

> Hi,
>
> over the last years, OpenBSD worked so great on every ThinkPad I
> had/have, that it almost feels I'm doing something very stupid when it
> doesn't.
>
> With a X250 I got my hands on recently, on a new installation, the
> latest snapshot suspends OK, but trying to resume has no effect. The
> power led keeps fading and I have to power cycle.
>
> apmd is running with -A flag.
>
> Anything I am missing?
>
> Thank you.
>
> dmesg:
> OpenBSD 6.3 (GENERIC.MP) #107: Sat Mar 24 14:21:59 MDT 2018
>     [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
> real mem = 8469942272 (8077MB)
> avail mem = 8206176256 (7826MB)
> mpath0 at root
> scsibus0 at mpath0: 256 targets
> mainbus0 at root
> bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.7 @ 0xccbfd000 (64 entries)
> bios0: vendor LENOVO version "N10ET50W (1.29 )" date 02/26/2018
> bios0: LENOVO 20CL006VBR
> acpi0 at bios0: rev 2
> acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
> acpi0: tables DSDT FACP SLIC ASF! HPET ECDT APIC MCFG SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT SSDT PCCT SSDT TCPA SSDT UEFI MSDM BATB FPDT UEFI BGRT DMAR
> acpi0: wakeup devices LID_(S4) SLPB(S3) IGBE(S4) EXP2(S4) XHCI(S3) EHC1(S3)
> acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
> acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
> acpiec0 at acpi0
> acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
> cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
> cpu0: Intel(R) Core(TM) i7-5600U CPU @ 2.60GHz, 2494.53 MHz
> cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,HLE,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,RTM,RDSEED,ADX,SMAP,PT,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
> cpu0: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> acpihpet0: recalibrated TSC frequency 2594004639 Hz
> cpu0: smt 0, core 0, package 0
> mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
> cpu0: apic clock running at 99MHz
> cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.2.4.1.1.1, IBE
> cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
> cpu1: Intel(R) Core(TM) i7-5600U CPU @ 2.60GHz, 2494.23 MHz
> cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,HLE,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,RTM,RDSEED,ADX,SMAP,PT,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
> cpu1: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu1: smt 1, core 0, package 0
> cpu2 at mainbus0: apid 2 (application processor)
> cpu2: Intel(R) Core(TM) i7-5600U CPU @ 2.60GHz, 2494.23 MHz
> cpu2: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,HLE,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,RTM,RDSEED,ADX,SMAP,PT,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
> cpu2: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu2: smt 0, core 1, package 0
> cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
> cpu3: Intel(R) Core(TM) i7-5600U CPU @ 2.60GHz, 2494.23 MHz
> cpu3: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,SDBG,FMA3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,MOVBE,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,F16C,RDRAND,NXE,PAGE1GB,RDTSCP,LONG,LAHF,ABM,3DNOWP,PERF,ITSC,FSGSBASE,BMI1,HLE,AVX2,SMEP,BMI2,ERMS,INVPCID,RTM,RDSEED,ADX,SMAP,PT,IBRS,IBPB,STIBP,SENSOR,ARAT,MELTDOWN
> cpu3: 256KB 64b/line 8-way L2 cache
> cpu3: smt 1, core 1, package 0
> ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 40 pins
> acpimcfg0 at acpi0 addr 0xf8000000, bus 0-63
> acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
> acpiprt1 at acpi0: bus -1 (PEG_)
> acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP1)
> acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP2)
> acpiprt4 at acpi0: bus -1 (EXP3)
> acpicpu0 at acpi0: C3(200@233 mwait.1@0x40), C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu1 at acpi0: C3(200@233 mwait.1@0x40), C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu2 at acpi0: C3(200@233 mwait.1@0x40), C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpicpu3 at acpi0: C3(200@233 mwait.1@0x40), C2(200@148 mwait.1@0x33), C1(1000@1 mwait.1), PSS
> acpipwrres0 at acpi0: PUBS, resource for XHCI, EHC1
> acpipwrres1 at acpi0: NVP3, resource for PEG_
> acpipwrres2 at acpi0: NVP2, resource for PEG_
> acpitz0 at acpi0: critical temperature is 128 degC
> acpibtn0 at acpi0: LID_
> acpibtn1 at acpi0: SLPB
> "LEN0071" at acpi0 not configured
> "LEN0046" at acpi0 not configured
> acpibat0 at acpi0: BAT0 model "45N1773" serial  1004 type LION oem "SANYO"
> acpibat1 at acpi0: BAT1 model "45N1775" serial   632 type LION oem "SANYO"
> acpiac0 at acpi0: AC unit online
> acpithinkpad0 at acpi0
> "SMO1200" at acpi0 not configured
> "PNP0C14" at acpi0 not configured
> "PNP0C14" at acpi0 not configured
> "PNP0C14" at acpi0 not configured
> "INT340F" at acpi0 not configured
> acpivideo0 at acpi0: VID_
> acpivout at acpivideo0 not configured
> acpivideo1 at acpi0: VID_
> cpu0: Enhanced SpeedStep 2494 MHz: speeds: 2601, 2600, 2500, 2300, 2100, 2000, 1800, 1700, 1500, 1400, 1200, 1100, 900, 800, 600, 500 MHz
> pci0 at mainbus0 bus 0
> pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 5G Host" rev 0x09
> inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 5500" rev 0x09
> drm0 at inteldrm0
> inteldrm0: msi
> inteldrm0: 1366x768, 32bpp
> wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
> wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
> azalia0 at pci0 dev 3 function 0 "Intel Core 5G HD Audio" rev 0x09: msi
> xhci0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 9 Series xHCI" rev 0x03: msi
> usb0 at xhci0: USB revision 3.0
> uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel xHCI root hub" rev 3.00/1.00 addr 1
> "Intel 9 Series MEI" rev 0x03 at pci0 dev 22 function 0 not configured
> em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel I218-LM" rev 0x03: msi, address 68:f7:28:f9:ce:6a
> azalia1 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 9 Series HD Audio" rev 0x03: msi
> azalia1: codecs: Realtek ALC292
> audio0 at azalia1
> ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 9 Series PCIE" rev 0xe3: msi
> pci1 at ppb0 bus 2
> rtsx0 at pci1 dev 0 function 0 "Realtek RTS5227 Card Reader" rev 0x01: msi
> sdmmc0 at rtsx0: 4-bit, dma
> ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 9 Series PCIE" rev 0xe3: msi
> pci2 at ppb1 bus 3
> iwm0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel Dual Band Wireless AC 7265" rev 0x59, msi
> ehci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 9 Series USB" rev 0x03: apic 2 int 23
> usb1 at ehci0: USB revision 2.0
> uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
> pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 9 Series LPC" rev 0x03
> ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 9 Series AHCI" rev 0x03: msi, AHCI 1.3
> ahci0: port 0: 6.0Gb/s
> scsibus1 at ahci0: 32 targets
> sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, SAMSUNG MZ7TD256, DXT0> SCSI3 0/direct fixed naa.5002538500000000
> sd0: 244198MB, 512 bytes/sector, 500118192 sectors, thin
> ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 9 Series SMBus" rev 0x03: apic 2 int 18
> iic0 at ichiic0
> pchtemp0 at pci0 dev 31 function 6 "Intel 9 Series Thermal" rev 0x03
> isa0 at pcib0
> isadma0 at isa0
> pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
> pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
> wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
> pms0 at pckbc0 (aux slot)
> wsmouse0 at pms0 mux 0
> wsmouse1 at pms0 mux 0
> pms0: Synaptics clickpad, firmware 8.1, 0x1e2b1 0x943300
> pcppi0 at isa0 port 0x61
> spkr0 at pcppi0
> vmm0 at mainbus0: VMX/EPT
> efifb at mainbus0 not configured
> uhub2 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching Hub" rev 2.00/0.03 addr 2
> vscsi0 at root
> scsibus2 at vscsi0: 256 targets
> softraid0 at root
> scsibus3 at softraid0: 256 targets
> sd1 at scsibus3 targ 1 lun 0: <OPENBSD, SR CRYPTO, 006> SCSI2 0/direct fixed
> sd1: 244197MB, 512 bytes/sector, 500116577 sectors
> root on sd1a (946ec19c4a454ae0.a) swap on sd1b dump on sd1b
> iwm0: hw rev 0x210, fw ver 16.242414.0, address dc:53:60:0c:83:2a
>
> --
> db
>

Turn off the TPM in the bios and try again.

-ml

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ThinkPad X250 not resuming

Daniel Bolgheroni-6
On Thu, Mar 29, 2018 at 05:56:05AM +0000, Mike Larkin wrote:
> Turn off the TPM in the bios and try again.

Working now.

Thank you.

--
db