Re: system/5063: OpenBGP kroute problem

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: system/5063: OpenBGP kroute problem

Claudio Jeker-3
The following reply was made to PR system/5063; it has been noted by GNATS.

From: Claudio Jeker <[hidden email]>
To: [hidden email]
Cc: [hidden email]
Subject: Re: system/5063: OpenBGP kroute problem
Date: Tue, 4 Apr 2006 11:45:32 +0200

 On Fri, Mar 24, 2006 at 06:08:42PM +0300, [hidden email] wrote:
 > >Number:         5063
 > >Category:       system
 > >Synopsis:       OpenBGP kroute problem
 > >Description:
 > OpenBGP kroute.c problem with add and remove tun link0 routing
 > >How-To-Repeat:
 > Step1. ifconfig tun10001 inet 10.0.0.1 netmask 255.255.255.0 link0 up
 > Step2. bgpctl show fib connect
 > Step3. run bgpd
 > Step4. ifconfig tun0 inet 10.0.5.1 netmask 255.255.255.0 link0 up
 > Step5. bgpctl show fib connect
 > *C    10.0.0.0/24          link#51
 > *C    10.0.5.0/24          link#53 - Normal link index
 > *C    fe80::%tun10001/64   link#51
 > *C    fe80::%tun0/64       link#0  - Error link index
 > *C    ff02::%tun10001/32   link#51
 
 I could verfiy this. This is a netinet6 bug. The RTM_ADD sent while adding
 the link local fe80::%tun0 link does not have the correct interface set.
 It seems to be a issue inside netinet6/in6.c:in6_update_ifa() which is
 called by netinet6/in6_ifattach.c:in6_ifattach_linklocal().
 I currently do not have the time to fully debug the problem.
 
 Btw. I created and destroyed multiple tun(4) interfaces but never got a
 bgpd crash. Could you send me your bgpd.conf file (I guess in my config
 something is missinging).
 --
 :wq Claudio