Quantcast

Pine64+ does not boot, serial port is silent

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Pine64+ does not boot, serial port is silent

stolendata.net
Hi,

I just put miniroot60.fs of the ARM64 snapshot released two days go onto a
microSD card, copied the relevant dtb-files to the root
(sun50i-a64-pine64.dtb, sun50i-a64-pine64-plus.dtb), and I'm now trying to
get my Pine64+ 1GB board to boot but it's a no-go. There's nothing coming
off the serial port, not a single character.

It is the default UART0 being used, right? Is there something else I need
to do in order to boot from SD card?
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Pine64+ does not boot, serial port is silent

Jonathan Gray-11
On Sat, Feb 18, 2017 at 04:30:54PM +0100, stolen data wrote:

> Hi,
>
> I just put miniroot60.fs of the ARM64 snapshot released two days go onto a
> microSD card, copied the relevant dtb-files to the root
> (sun50i-a64-pine64.dtb, sun50i-a64-pine64-plus.dtb), and I'm now trying to
> get my Pine64+ 1GB board to boot but it's a no-go. There's nothing coming
> off the serial port, not a single character.
>
> It is the default UART0 being used, right? Is there something else I need
> to do in order to boot from SD card?

The miniroot does not contain the boot0/atf/u-boot for pine64.

You'll need to build or obtain pine64.img and dd at at the appropriate offset.

Hopefully the situation will be less of a mess when the u-boot spl can
replace boot0 and everything can be combined into a u-boot fit image.

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Pine64+ does not boot, serial port is silent

stolendata.net
Would you happen to know where to obtain a suitable image to use? I took a
wild stab at it and extracted from the firmware image found at
https://github.com/apritzel/pine64/tree/master/images and flashed that to
the SD card - it now boots, but it seems like the checksum for the
u-boot.bin supplied in the miniroot filesystem does not match what the
boot0 expects.

On Sat, Feb 18, 2017 at 5:06 PM, Jonathan Gray <[hidden email]> wrote:

> On Sat, Feb 18, 2017 at 04:30:54PM +0100, stolen data wrote:
> > Hi,
> >
> > I just put miniroot60.fs of the ARM64 snapshot released two days go onto
> a
> > microSD card, copied the relevant dtb-files to the root
> > (sun50i-a64-pine64.dtb, sun50i-a64-pine64-plus.dtb), and I'm now trying
> to
> > get my Pine64+ 1GB board to boot but it's a no-go. There's nothing coming
> > off the serial port, not a single character.
> >
> > It is the default UART0 being used, right? Is there something else I need
> > to do in order to boot from SD card?
>
> The miniroot does not contain the boot0/atf/u-boot for pine64.
>
> You'll need to build or obtain pine64.img and dd at at the appropriate
> offset.
>
> Hopefully the situation will be less of a mess when the u-boot spl can
> replace boot0 and everything can be combined into a u-boot fit image.
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Pine64+ does not boot, serial port is silent

Jonathan Gray-11
I've attached some ports that build what I'm told is a working image.

I am not aware of a license for boot0 that grants redistribution.

The pine64 does not read the u-boot.bin on the filesystem only
one that is part of the image at a raw offset.

On Sat, Feb 18, 2017 at 05:58:08PM +0100, stolen data wrote:

> Would you happen to know where to obtain a suitable image to use? I took a
> wild stab at it and extracted from the firmware image found at
> https://github.com/apritzel/pine64/tree/master/images and flashed that to
> the SD card - it now boots, but it seems like the checksum for the
> u-boot.bin supplied in the miniroot filesystem does not match what the
> boot0 expects.
>
> On Sat, Feb 18, 2017 at 5:06 PM, Jonathan Gray <[hidden email]> wrote:
>
> > On Sat, Feb 18, 2017 at 04:30:54PM +0100, stolen data wrote:
> > > Hi,
> > >
> > > I just put miniroot60.fs of the ARM64 snapshot released two days go onto
> > a
> > > microSD card, copied the relevant dtb-files to the root
> > > (sun50i-a64-pine64.dtb, sun50i-a64-pine64-plus.dtb), and I'm now trying
> > to
> > > get my Pine64+ 1GB board to boot but it's a no-go. There's nothing coming
> > > off the serial port, not a single character.
> > >
> > > It is the default UART0 being used, right? Is there something else I need
> > > to do in order to boot from SD card?
> >
> > The miniroot does not contain the boot0/atf/u-boot for pine64.
> >
> > You'll need to build or obtain pine64.img and dd at at the appropriate
> > offset.
> >
> > Hopefully the situation will be less of a mess when the u-boot spl can
> > replace boot0 and everything can be combined into a u-boot fit image.
> >

pine64-img.tgz (2K) Download Attachment
Loading...