OpenBSD Strange Problem

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

OpenBSD Strange Problem

peterwkc
Hello all respect network administrator, i have set up a openbsd gateway but
the wireless connection(gateway) is not detected by client but before this
is ok. Can see it widnows but now cannot. I don't know what wrong with it.
I sure my configuration is ok because i didn't edit it.
Another problem now is when oot up to process starting network, previously i
did not need to enter ctrl + C to proceeed to DHCP request for rl0 but now i
need that. I alos don't know what wrong.
Third problem is from openbsd canno ping to LAN client ip but client can
ping to openbsd.
I try router add 176.16.10.11(destination) 176.16.10.1(gateway) return file
exists. If this routing is exists, then should be no problem but who come
cannot ping from openbsd to client.

My Version of openbsd is 4.1

I hope you can help me out. becuase my hair has drop until no more hair.


If you all need extra information or configuration, please let me know.


A billion thanks for your help

--
Linux

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: OpenBSD Strange Problem

richard.daemon (Bugzilla)
On Wed, Feb 27, 2008 at 9:51 PM, Wong Peter <[hidden email]> wrote:

> Hello all respect network administrator, i have set up a openbsd gateway but
>  the wireless connection(gateway) is not detected by client but before this
>  is ok. Can see it widnows but now cannot. I don't know what wrong with it.
>  I sure my configuration is ok because i didn't edit it.
>  Another problem now is when oot up to process starting network, previously i
>  did not need to enter ctrl + C to proceeed to DHCP request for rl0 but now i
>  need that. I alos don't know what wrong.
>  Third problem is from openbsd canno ping to LAN client ip but client can
>  ping to openbsd.
>  I try router add 176.16.10.11(destination) 176.16.10.1(gateway) return file
>  exists. If this routing is exists, then should be no problem but who come
>  cannot ping from openbsd to client.
>
>  My Version of openbsd is 4.1
>
>  I hope you can help me out. becuase my hair has drop until no more hair.
>
>
>  If you all need extra information or configuration, please let me know.
>
>
>  A billion thanks for your help
>
>  --
>  Linux
>
>

Sounds like something with your pf.conf. Try allowing everything
in/out just to test and be sure pf is enabled...