OT: youtube video play in chromium - does play mode matters?

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

OT: youtube video play in chromium - does play mode matters?

Mihai Popescu-3
Hello,

It is a little bit off topic, but this was discussed here in the past
and I think it's nice to keep it here: some people complained about
video playing in browsers. I have the same problems: too slow, sound
stops, etc. I talk mostly about youtube and chromium. I use to play it
in 240p resolution to match my hardware. Everithing greater brings
trouble.

Today I watched a video from gmail inbox, i think it was somehow
embedded in the email. The video run almost perfectly in _720p_! I
clicked the email thumbnail while I was logged on on gmail account.

Can some guru explain this, please? I'm thinking maybe there is a way
to fix playback outside email account.

Thank you.

OpenBSD 5.8 (GENERIC.MP) #1235: Mon Aug 10 06:54:34 MDT 2015
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 8029429760 (7657MB)
avail mem = 7782187008 (7421MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xeebc0 (57 entries)
bios0: vendor LENOVO version "9VKT33AUS" date 09/11/2013
bios0: LENOVO 1990RZ2
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP APIC TCPA MCFG SLIC MCFG HPET SSDT
acpi0: wakeup devices PCE2(S4) PCE3(S4) PCE4(S4) PCE5(S4) PCE6(S4)
PCE7(S4) PCE9(S4) PCEA(S4) PCEB(S4) PCEC(S4) SBAZ(S4) PS2K(S3)
PS2M(S3) P0PC(S4) PE20(S4) PE21(S4) [...]
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 32 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: AMD Athlon(tm) II X2 B26 Processor, 3192.39 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT,SSE3,MWAIT,CX16,POPCNT,NXE,MMXX,FFXSR,PAGE1GB,LONG,3DNOW2,3DNOW,LAHF,CMPLEG,SVM,EAPICSP,AMCR8,ABM,SSE4A,MASSE,3DNOWP,OSVW,IBS,SKINIT,
NODEID,ITSC
cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB 64b/line 2-way D-cache, 1MB
64b/line 16-way L2 cache
cpu0: ITLB 32 4KB entries fully associative, 16 4MB entries fully associative
cpu0: DTLB 48 4KB entries fully associative, 48 4MB entries fully associative
cpu0: AMD erratum 721 detected and fixed
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 8 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 199MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: AMD Athlon(tm) II X2 B26 Processor, 3192.03 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT,SSE3,MWAIT,CX16,POPCNT,NXE,MMXX,FFXSR,PAGE1GB,LONG,3DNOW2,3DNOW,LAHF,CMPLEG,SVM,EAPICSP,AMCR8,ABM,SSE4A,MASSE,3DNOWP,OSVW,IBS,SKINIT,NODEID,ITSC
cpu1: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB 64b/line 2-way D-cache, 1MB
64b/line 16-way L2 cache
cpu1: ITLB 32 4KB entries fully associative, 16 4MB entries fully associative
cpu1: DTLB 48 4KB entries fully associative, 48 4MB entries fully associative
cpu1: AMD erratum 721 detected and fixed
cpu1: smt 0, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 3 pa 0xfec00000, version 21, 24 pins
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-255
acpimcfg1 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-255
acpihpet0 at acpi0: 14318180 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus 1 (P0P1)
acpiprt2 at acpi0: bus -1 (PCE2)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (PCE3)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (PCE4)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (PCE5)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (PCE6)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (PCE7)
acpiprt8 at acpi0: bus -1 (PCE9)
acpiprt9 at acpi0: bus -1 (PCEA)
acpiprt10 at acpi0: bus 2 (P0PC)
acpiprt11 at acpi0: bus 3 (PE20)
acpiprt12 at acpi0: bus -1 (PE21)
acpiprt13 at acpi0: bus -1 (PE22)
acpiprt14 at acpi0: bus 4 (PE23)
acpicpu0 at acpi0: C1(@1 halt!), PSS
acpicpu1 at acpi0: C1(@1 halt!), PSS
acpibtn0 at acpi0: PWRB
cpu0: 3192 MHz: speeds: 3200 2500 1900 800 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "AMD RS880 Host" rev 0x00
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 unknown vendor 0x17aa product 0x9602 rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
radeondrm0 at pci1 dev 5 function 0 "ATI Radeon HD 4250" rev 0x00
drm0 at radeondrm0
radeondrm0: apic 3 int 18
ahci0 at pci0 dev 17 function 0 "ATI SBx00 SATA" rev 0x00: apic 3 int
19, AHCI 1.2
ahci0: port 0: 3.0Gb/s
ahci0: port 1: 1.5Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, WDC WD3200AAKS-0, 40.0> SCSI3
0/direct fixed naa.50014ee1018094dc
sd0: 305245MB, 512 bytes/sector, 625142448 sectors
cd0 at scsibus1 targ 1 lun 0: <PLDS, DVD-RW DH16ABSH, YL32> ATAPI
5/cdrom removable
ohci0 at pci0 dev 18 function 0 "ATI SB700 USB" rev 0x00: apic 3 int
18, version 1.0, legacy support
ehci0 at pci0 dev 18 function 2 "ATI SB700 USB2" rev 0x00: apic 3 int 17
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "ATI EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ohci1 at pci0 dev 19 function 0 "ATI SB700 USB" rev 0x00: apic 3 int
18, version 1.0, legacy support
ehci1 at pci0 dev 19 function 2 "ATI SB700 USB2" rev 0x00: apic 3 int 17
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "ATI EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
piixpm0 at pci0 dev 20 function 0 "ATI SBx00 SMBus" rev 0x42: polling
iic0 at piixpm0
spdmem0 at iic0 addr 0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-10600
spdmem1 at iic0 addr 0x53: 4GB DDR3 SDRAM PC3-10600
azalia0 at pci0 dev 20 function 2 "ATI SBx00 HD Audio" rev 0x40: apic 3 int 16
azalia0: codecs: Realtek ALC662
audio0 at azalia0
pcib0 at pci0 dev 20 function 3 "ATI SB700 ISA" rev 0x40
ppb1 at pci0 dev 20 function 4 "ATI SB600 PCI" rev 0x40
pci2 at ppb1 bus 2
ohci2 at pci0 dev 20 function 5 "ATI SB700 USB" rev 0x00: apic 3 int
18, version 1.0, legacy support
ppb2 at pci0 dev 21 function 0 "ATI SB800 PCIE" rev 0x00
pci3 at ppb2 bus 3
ppb3 at pci0 dev 21 function 3 "ATI SB800 PCIE" rev 0x00
pci4 at ppb3 bus 4
bge0 at pci4 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5761" rev 0x10, BCM5761 A1
(0x5761100): msi, address c8:9c:dc:b2:8f:1d
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5761 10/100/1000baseT PHY, rev. 0
ohci3 at pci0 dev 22 function 0 "ATI SB700 USB" rev 0x00: apic 3 int
18, version 1.0, legacy support
ehci2 at pci0 dev 22 function 2 "ATI SB700 USB2" rev 0x00: apic 3 int 17
usb2 at ehci2: USB revision 2.0
uhub2 at usb2 "ATI EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
pchb1 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 10h HyperTransport" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 10h Address Map" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 10h DRAM Cfg" rev 0x00
km0 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 10h Misc Cfg" rev 0x00
pchb4 at pci0 dev 24 function 4 "AMD AMD64 10h Link Cfg" rev 0x00
usb3 at ohci0: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "ATI OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at ohci1: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "ATI OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
usb5 at ohci2: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 "ATI OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at ohci3: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 "ATI OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
uhidev0 at uhub3 port 5 configuration 1 interface 0 "Genius USB
Optical Mouse" rev 2.00/1.00 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
ums0 at uhidev0: 3 buttons, Z dir
wsmouse0 at ums0 mux 0
uhidev1 at uhub4 port 1 configuration 1 interface 0 "SIGMACH1P USB
Keykoard" rev 1.10/1.10 addr 2
uhidev1: iclass 3/1
ukbd0 at uhidev1: 8 variable keys, 6 key codes
wskbd1 at ukbd0 mux 1
uhidev2 at uhub4 port 1 configuration 1 interface 1 "SIGMACH1P USB
Keykoard" rev 1.10/1.10 addr 2
uhidev2: iclass 3/0, 2 report ids
uhid0 at uhidev2 reportid 1: input=2, output=0, feature=0
uhid1 at uhidev2 reportid 2: input=1, output=0, feature=0
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (e94343940de8a1d2.a) swap on sd0b dump on sd0b
radeondrm0: 1680x1050
wsdisplay0 at radeondrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation), using wskbd0
wskbd1: connecting to wsdisplay0
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: OT: youtube video play in chromium - does play mode matters?

Gregor Best-2
On Wed, Sep 02, 2015 at 09:20:50PM +0300, Mihai Popescu wrote:
> Hello,
>
> It is a little bit off topic, but this was discussed here in the past
> and I think it's nice to keep it here: some people complained about
> video playing in browsers. I have the same problems: too slow, sound
> stops, etc. I talk mostly about youtube and chromium. I use to play it
> in 240p resolution to match my hardware. Everithing greater brings
> trouble.
> [...]

I've been using chrome for a while now to play 720p videos, which mostly
work fine (some stuttering during heavy disk I/O aside). Play mode
doesn't seem to make a difference. I'm using compton (from ports) as my
compositing manager, maybe that's the key.

I'm running a snapshot from ~2 weeks ago (I think) but this has been
working for longer time. The kernel I'm using _does_ contain a few
changes, but I don't think they factor in here.

For the record, this is my dmesg:

OpenBSD 5.8-current (GENERIC.MP) #114: Tue Aug 25 20:14:17 CEST 2015
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 6314201088 (6021MB)
avail mem = 6118944768 (5835MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.4 @ 0xe0010 (80 entries)
bios0: vendor LENOVO version "7UET94WW (3.24 )" date 10/17/2012
bios0: LENOVO 6474B84
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SSDT ECDT APIC MCFG HPET SLIC BOOT ASF! SSDT TCPA DMAR SSDT SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices LID_(S3) SLPB(S3) UART(S3) IGBE(S4) EXP0(S4) EXP1(S4) EXP2(S4) EXP3(S4) EXP4(S4) PCI1(S4) USB0(S3) USB3(S3) USB5(S3) EHC0(S3) EHC1(S3) HDEF(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpiec0 at acpi0
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8600 @ 2.40GHz, 2394.35 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,NXE,LONG,LAHF,PERF,SENSOR
cpu0: 3MB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 7 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 266MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.2.2.2.1.3, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8600 @ 2.40GHz, 2394.01 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,NXE,LONG,LAHF,PERF,SENSOR
cpu1: 3MB 64b/line 8-way L2 cache
cpu1: smt 0, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 1 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
ioapic0: misconfigured as apic 2, remapped to apid 1
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-63
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (AGP_)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP0)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP1)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (EXP2)
acpiprt5 at acpi0: bus 5 (EXP3)
acpiprt6 at acpi0: bus 13 (EXP4)
acpiprt7 at acpi0: bus 21 (PCI1)
acpicpu0 at acpi0: !C3(100@57 mwait.3@0x30), !C2(500@1 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: !C3(100@57 mwait.3@0x30), !C2(500@1 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpipwrres0 at acpi0: PUBS, resource for USB0, USB3, USB5, EHC0, EHC1
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 127 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 100 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: SLPB
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "42T4645" serial   597 type LION oem "Panasonic"
acpibat1 at acpi0: BAT1 not present
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpithinkpad0 at acpi0
acpidock0 at acpi0: GDCK not docked (0)
cpu0: Enhanced SpeedStep 2394 MHz: speeds: 2401, 2400, 1600, 800 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel GM45 Host" rev 0x07
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel GM45 Video" rev 0x07
intagp0 at vga1
agp0 at intagp0: aperture at 0xd0000000, size 0x10000000
inteldrm0 at vga1
drm0 at inteldrm0
inteldrm0: 1440x900
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (std, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
"Intel GM45 Video" rev 0x07 at pci0 dev 2 function 1 not configured
"Intel GM45 HECI" rev 0x07 at pci0 dev 3 function 0 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel ICH9 IGP M AMT" rev 0x03: msi, address 00:21:86:a1:1f:2b
uhci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 1 int 20
uhci1 at pci0 dev 26 function 1 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 1 int 21
uhci2 at pci0 dev 26 function 2 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 1 int 22
ehci0 at pci0 dev 26 function 7 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 1 int 23
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 82801I HD Audio" rev 0x03: msi
azalia0: codecs: Conexant CX20561
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801I PCIE" rev 0x03: msi
pci1 at ppb0 bus 2
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 82801I PCIE" rev 0x03: msi
pci2 at ppb1 bus 3
iwn0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel WiFi Link 5100" rev 0x00: msi, MIMO 1T2R, MoW, address 00:22:fa:d0:2f:a0
ppb2 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 82801I PCIE" rev 0x03: msi
pci3 at ppb2 bus 5
ppb3 at pci0 dev 28 function 4 "Intel 82801I PCIE" rev 0x03: msi
pci4 at ppb3 bus 13
uhci3 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 1 int 16
uhci4 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 1 int 17
uhci5 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 1 int 18
ehci1 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 1 int 19
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0x93
pci5 at ppb4 bus 21
cbb0 at pci5 dev 0 function 0 "Ricoh 5C476 CardBus" rev 0xba: apic 1 int 16
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 22 device 0 cacheline 0x10, lattimer 0xb0
pcmcia0 at cardslot0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801IEM LPC" rev 0x03
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801I AHCI" rev 0x03: msi, AHCI 1.2
ahci0: port 0: 3.0Gb/s
ahci0: port 1: 3.0Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, OCZ-VERTEX2, 1.37> SCSI3 0/direct fixed naa.5e83a97f804d2122
sd0: 114473MB, 512 bytes/sector, 234441648 sectors, thin
sd1 at scsibus1 targ 1 lun 0: <ATA, HGST HTS545050A7, GG2O> SCSI3 0/direct fixed naa.5000cca7a0c7b6cb
sd1: 476940MB, 512 bytes/sector, 976773168 sectors
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801I SMBus" rev 0x03: apic 1 int 23
iic0 at ichiic0
usb2 at uhci0: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci1: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci2: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb5 at uhci3: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at uhci4: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb7 at uhci5: USB revision 1.0
uhub7 at usb7 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
aps0 at isa0 port 0x1600/31
ugen0 at uhub3 port 1 "AuthenTec Fingerprint Sensor" rev 2.00/17.03 addr 2
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
sd2 at scsibus3 targ 1 lun 0: <OPENBSD, SR CRYPTO, 005> SCSI2 0/direct fixed
sd2: 114470MB, 512 bytes/sector, 234435008 sectors
root on sd2a (3565c78bf72fbc63.a) swap on sd2b dump on sd2b


--
        Gregor
--

A formal parsing algorithm should not always be used.
                -- D. Gries