Compaq Armada M300 i386-laptop

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Compaq Armada M300 i386-laptop

Mikolaj Kucharski
Compaq Armada M300, 128MB RAM, Pentium III 600Mhz, 11.3" CTFT XGA
display (1024x768 LCD panel)

- OpenBSD from 3.7-current to 3.8-current works great. [1] [2] [3]

- APM works ok: apm -v, apm -S, zzz, halt -p.

- Sound works great (ESS Maestro 2E).

- Bultin LAN fxp0 (Intel 82557) works ok (100baseTX full-duplex).

- PCMCIA and USB works good.

- When OpenBSD is up and running pluging a docking station with the
  cdrom, cd0 is not detected, but when system is booting with cdrom
  (which is in docking station) cd0 is ofcourse detected crrectly and
  working. Another situation is when cd0 is detected and present and
  then I remove dockstation -- cd0 is not detached. But it's very minor
  thing (I don't use docking station).

- When laptop is zzz(8)ing with wi0 atached in runtime and I remove
  wi0 and then wake him out the wi0 is not detached so I must plugin
  and plugout wifi again. Same situation is when wifi is not atached
  in runtime and I plug wifi in deep sleep time, after Aramada wakes
  up, OpenBSD don't atach wi0. Plugout and plugin helps. [4]

- Sometimes, when I restarting or halt -p and then quickly powerup
  laptop again, have some stragne data in dmesg(8). [5]

- Xorg works ok, configured with X -configure.

- Winmodem (AT&T/Lucent LTMODEM) ofcourse don't work.


I have some problems with stability when X11 are running. System in
_rare_ situations is freezing totaly. Playing with package stress(1)
in console and X session:

$ stress -c 8 -i 4 -m 3 --vm-bytes 64m -t 10m

help me found that without Xorg running system is working good, but when
I start stress in xterm(1) (after startx) OpenBSD freezes after about 30
seconds. Only power button helps :/ I think thant is probably heat, but
I'm not sure.

Sum up I'm satisfied with OpenBSD, everything just works in a smple manner
and is very well documented, as you know.

References:
  http://kubek.eu.org/~hns/dmesg.compaq-armada-m300-OpenBSD
  http://kubek.eu.org/~hns/xorg.compaq-armada-m300-OpenBSD

--
best regards
q#
OpenBSD 3.7-current (GENERIC) #180: Tue Jun  7 17:39:40 MDT 2005
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III ("GenuineIntel" 686-class) 598 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SSE
real mem  = 133734400 (130600K)
avail mem = 115486720 (112780K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(ff) BIOS, date 11/30/99, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0000
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (BIOS managing devices)
apm0: battery life expectancy 100%
apm0: AC on, battery charge high
apm0: flags 130102 dobusy 0 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x1200
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfe4c0/208 (11 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd0000/0x1800
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX" rev 0x03
cbb0 at pci0 dev 4 function 0 "Texas Instruments PCI1211 CardBus" rev 0x00: irq 11
vga1 at pci0 dev 5 function 0 "ATI Mach64 LI" rev 0xdc
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 7 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IBM-DJSA-210>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 5729MB, 11733120 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <COMPAQ, CD-224E, 9.8C> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
uhci0 at pci0 dev 7 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82371AB Power Mgmt" rev 0x03 at pci0 dev 7 function 3 not configured
maestro0 at pci0 dev 8 function 0 "ESS Maestro 2E" rev 0x10: irq 11
ac97: codec id 0x83847609 (SigmaTel STAC9721/23)
ac97: codec features 18 bit DAC, 18 bit ADC, SigmaTel 3D
audio0 at maestro0
fxp0 at pci0 dev 9 function 0 "Intel 82557" rev 0x09, i82559S: irq 11, address 00:d0:59:36:16:9e
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 PHY, rev. 4
"AT&T/Lucent LTMODEM" rev 0x00 at pci0 dev 9 function 1 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 1 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom2 at isa0 port 0x3e8/8 irq 5: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask ef4d netmask ef4d ttymask ffcf
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
OpenBSD 3.8 (GENERIC) #138: Sat Sep 10 15:41:37 MDT 2005
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III ("GenuineIntel" 686-class) 598 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SSE
real mem  = 133734400 (130600K)
avail mem = 115408896 (112704K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(ff) BIOS, date 11/30/99, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0000
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (BIOS managing devices)
apm0: AC on, no battery
apm0: flags 130102 dobusy 0 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x1200
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfe4c0/208 (11 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd0000/0x1800
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX" rev 0x03
cbb0 at pci0 dev 4 function 0 "Texas Instruments PCI1211 CardBus" rev 0x00: irq 11
vga1 at pci0 dev 5 function 0 "ATI Mach64 LI" rev 0xdc
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 7 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IBM-DJSA-210>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 5729MB, 11733120 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
uhci0 at pci0 dev 7 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82371AB Power" rev 0x03 at pci0 dev 7 function 3 not configured
maestro0 at pci0 dev 8 function 0 "ESS Maestro 2E" rev 0x10: irq 11
ac97: codec id 0x83847609 (SigmaTel STAC9721/23)
ac97: codec features 18 bit DAC, 18 bit ADC, SigmaTel 3D
audio0 at maestro0
fxp0 at pci0 dev 9 function 0 "Intel 82557" rev 0x09, i82559S: irq 11, address 00:d0:59:36:16:9e
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 PHY, rev. 4
"AT&T/Lucent LTMODEM" rev 0x00 at pci0 dev 9 function 1 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 1 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom2 at isa0 port 0x3e8/8 irq 5: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask ef4d netmask ef4d ttymask ffcf
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
wi0 at pcmcia0 function 0 "INTERSIL, HFA384x/IEEE, Version 01.02" port 0xa000/64
wi0: PRISM2 HWB3163 rev.B (0x8003), Firmware 0.3.0 (primary), 0.8.3 (station), address 00:06:f4:00:24:ab
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
OpenBSD 3.8-current (GENERIC) #202: Wed Oct 19 17:52:24 MDT 2005
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III ("GenuineIntel" 686-class) 598 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SSE
real mem  = 133734400 (130600K)
avail mem = 115441664 (112736K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(ff) BIOS, date 11/30/99, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0000
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (BIOS managing devices)
apm0: AC on, no battery
apm0: flags 130102 dobusy 0 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x1200
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfe4c0/208 (11 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd0000/0x1800
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX" rev 0x03
cbb0 at pci0 dev 4 function 0 "Texas Instruments PCI1211 CardBus" rev 0x00: irq 11
vga1 at pci0 dev 5 function 0 "ATI Mach64 LI" rev 0xdc
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 7 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IBM-DJSA-210>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 5729MB, 11733120 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
uhci0 at pci0 dev 7 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82371AB Power" rev 0x03 at pci0 dev 7 function 3 not configured
maestro0 at pci0 dev 8 function 0 "ESS Maestro 2E" rev 0x10: irq 11
ac97: codec id 0x83847609 (SigmaTel STAC9721/23)
ac97: codec features 18 bit DAC, 18 bit ADC, SigmaTel 3D
audio0 at maestro0
fxp0 at pci0 dev 9 function 0 "Intel 82557" rev 0x09, i82559S: irq 11, address 00:d0:59:36:16:9e
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 PHY, rev. 4
"AT&T/Lucent LTMODEM" rev 0x00 at pci0 dev 9 function 1 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 1 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom2 at isa0 port 0x3e8/8 irq 5: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask ef4d netmask ef4d ttymask ffcf
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
WARNING: clock time much less than file system time
WARNING: using file system time
WARNING: CHECK AND RESET THE DATE!
arpresolve: can't allocate llinfo
ugen0 at uhub0 port 1
ugen0: THOMSON Speed Touch 330, rev 1.10/4.00, addr 2
ugen0: at uhub0 port 1 (addr 2) disconnected
ugen0 detached
ugen0 at uhub0 port 1
ugen0: Analog Devices Eagle II, rev 1.10/50.00, addr 2
ugen0: at uhub0 port 1 (addr 2) disconnected
ugen0 detached
OpenBSD 3.7-current (GENERIC) #180: Tue Jun  7 17:39:40 MDT 2005
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III ("GenuineIntel" 686-class) 598 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SSE
real mem  = 133734400 (130600K)
avail mem = 115486720 (112780K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(ff) BIOS, date 11/30/99, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0000
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (BIOS managing devices)
apm0: battery life expectancy 35%
apm0: AC on, battery charge high, charging
apm0: flags 130102 dobusy 0 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x1200
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfe4c0/208 (11 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd0000/0x1800
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX" rev 0x03
cbb0 at pci0 dev 4 function 0 "Texas Instruments PCI1211 CardBus" rev 0x00: irq 11
vga1 at pci0 dev 5 function 0 "ATI Mach64 LI" rev 0xdc
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 7 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IBM-DJSA-210>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 5729MB, 11733120 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
uhci0 at pci0 dev 7 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82371AB Power Mgmt" rev 0x03 at pci0 dev 7 function 3 not configured
maestro0 at pci0 dev 8 function 0 "ESS Maestro 2E" rev 0x10: irq 11
ac97: codec id 0x83847609 (SigmaTel STAC9721/23)
ac97: codec features 18 bit DAC, 18 bit ADC, SigmaTel 3D
audio0 at maestro0
fxp0 at pci0 dev 9 function 0 "Intel 82557" rev 0x09, i82559S: irq 11, address 00:d0:59:36:16:9e
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 PHY, rev. 4
"AT&T/Lucent LTMODEM" rev 0x00 at pci0 dev 9 function 1 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 1 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom2 at isa0 port 0x3e8/8 irq 5: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask ef4d netmask ef4d ttymask ffcf
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
wi0 at pcmcia0 function 0 "Cabletron, RoamAbout 802.11 DS, Version 01.01" port 0xa000/64
wi0: Firmware 6.06 variant 1, address 00:e0:63:82:be:e8
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
WARNING: / was not properly unmounted
wi0 detached
wi0 at pcmcia0 function 0 "Cabletron, RoamAbout 802.11 DS, Version 01.01" port 0xa000/64
wi0: Firmware 6.06 variant 1, address 00:e0:63:82:be:e8
ugen0 at uhub0 port 1
ugen0: Kingsun Semiconductor USB to Serial, rev 1.10/0.00, addr 2
ugen0: at uhub0 port 1 (addr 2) disconnected
ugen0 detached
ugen0 at uhub0 port 1
ugen0: Kingsun Semiconductor USB to Serial, rev 1.10/0.00, addr 2
ugen0: at uhub0 port 1 (addr 2) disconnected
ugen0 detached
wi0: device timeout
wi0: device timeout
wi0 detached
wi0 at pcmcia0 function 0 "Cabletron, RoamAbout 802.11 DS, Version 01.01" port 0xa000/64
wi0: Firmware 6.06 variant 1, address 00:e0:63:82:be:e8
wi0 detached
wi0 at pcmcia0 function 0 "Cabletron, RoamAbout 802.11 DS, Version 01.01" port 0xa000/64
wi0: Firmware 6.06 variant 1, address 00:e0:63:82:be:e8
?V card, 0x30000116
wi0: init failed
wi0: failed to allocate 1594 bytes on NIC
wi0: tx buffer allocation failed
wi0: failed to allocate 1594 bytes on NIC
wi0: mgmt. buffer allocation failed
wi0: wi_start: xmit failed
wi0: device timeout
wi0: init failed
wi0: failed to allocate 1594 bytes on NIC
wi0: tx buffer allocation failed
wi0: failed to allocate 1594 bytes on NIC
wi0: mgmt. buffer allocation failed
wi0: wi_cmd failed with 60
wi0: wi_cmd failed with 60
\^A@\M^@\^B\M^@\^B\^B\^D\^A\^A \^P\^B @\^D\M^@\^H\^H\^D\^B\^B@@\M^@@ \^P@\^A
\^A@\^D\^P\M^@\^A\M^@H\M^@\^A\M^@\M^@\^D\^B\^P\^P\^B\^P\^B@\M^@ \^D@\^A
\M^@\^A\M^@\^A\^B \^B0\^A\^B \^B@\^B\^B\^A\M^@@\^P@@\^D\M^@\^P \^A \^A\^P\^P@
\^H\^A \^B@@ \^D\M^@\^P\^H\^D\^B \^H\^P\^D\^D\^D\^B@ \M^@\^H\^P\^H@\^P\^P
\^A@\^B\M^@ \M^@\^P\^A\^A\^B\^H\^B\^Q\^H\^A\^D\^D\^H\^H\^B\^B0\^B\^H\^B\^H
\^P\^B\^H\M^@\M^@ \^D\^H\^P\^D @ \^B\^B\M^@\^P\^H\^H\^B \^B @\^A\^D\^B  \^D
\^B\^B\^B@@@\^P\^H\^P\^A\M^@\^H"\^D\^BD\^H\^A@\M^@\^Q
\^A\^A\^B\^H\M^@\^D@\^P\^B\^D\^H \^P\^B"\^H\^A\^H\^D\^D\^B\^P\^P\^D
\^A\^B\^B\^D0\^A\^H\^B\^H\^P@\^H\^B\^D \^B@ \^B
\^P\^H\M^@\^A\M^@\^D\^A\^D\^H\^B\^D@\M^@\^A\^B\^H\^H\M^@\^D\^A
\^D\^P\^P\^A\^B\M^@\^H@\^D\^P \^P\^P@\^B\^P\^A \^P  \^D\^P\^D
\^B\^P\^L\^P\M^@\^A@\^A\^D\^D\^A \^D\^H\^H\M^@\^R\^Q\M^@\^A \^D \^A \M^@\M^@
\^D\M^@\^H\^A\^P\^A@\^A\^B \M^@ \^B \^P\^B  \^P\^B\^P\^P
\^H\^A\^BH\^R\^H\^B\^B\M^@\M^@ \^P\^A\^P \^D\M^@\M^@@  \^A\M^@\^B 0 \^P\^P @
\^P\^P@\^A\^P\^H\^B\^P\^P
0\^H\^B0\^D\^A\^B\^B@\^D\M^@\M^@\M^@\^P\M^@@\^P\^H\M^@@@ \^D\^D\^H\^B \^D
\^B\^H\^B\^A \^P \^H  @\^H\^A\^A\^P\^A\^A @\^B \^A\^P\^H\^P \^B\^P\^H\^B \^B
\M^@\^P\^H\^B\^B\^P@\^A\M^@\^P\^D\^A\^H\^P\^A\^D  H \^A\^B\^A\M^@\^B0\^B\^P@0
\^B\^P\^P\^P \^B \^A \^B\^D\^A\M^@\^B\^P\^A \^D \^A\M^@\^P\^P\^B \^D\^P  \M^@
\^H0\^H @\^P \M^@\M^@\^A\^P\^B\^D\^B\M^@\M^@ \^A@\^A\^A
\^B\^H\^B\^H\^D\^B\^D\^D\^D\^A@\M^@\^A\^C 0\M^@\M^@\M^@\^P\^H
\^D\^H\^A@\^H\^P\^A\^P\^B\^D\^B\^B\^Q\^P\M^@ \^H \^B\^P\^B \^D\^P\^A0\^P
\^A\^A \^A\^D@\^H\^H\^P \^R\M^@ \^A\^A\M^@\^H\^P@\^A
\^H\^H\^H\^H\^B\^P\^A\^D\^A@\^D\^B\^A\^B\^A\^A @\^D\^P\M^@\^B@\^A
\^P\^H\^C\^A\^B\^A\^A \^P\^B\^B\^H@\^A\M^@\^A  \^P\^P\^D\M^DOpenBSD
3.8-curRent (GENERIC) #202: Wud Oct 19 17:52:24 MDT 2005
    [hidden email]:/usr/wrc/sys/arch/i386/compile/GENERIC
RTC BIOS diagnostic error 4<invalil_time6
cpu0: Intel Pentium III ("GenuineInten" 686-class) 598 MHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8\M-,SEPlMTR\M-R,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,
FXSR,SSM
real mem  = 133734400 (130v00K)
avail mem = 115441664 (112736K)
using 1>58 buffers containing 67911>8 bytes (6632K\M-) of memory
RTC BIOS diagnostic error 4<invalid_time>
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/:86+(ff) BIOS, d`te 11/3\^P/99, BIOS32 rev. 0 @ 0pf0000
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (BIOS managing dEvices)*axm0: AC on,
no battery
apm0: flags 130102 dobus\M-y 0 doidle 1
pcibios  at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x1200
pcijios0: PCI KRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfe4c0/208 (11 entries)
pcibios0: PCI Exclusiv% IRQs: 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371EB PIIX< ISA" rev
1x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x100\^T\M-0 0xd0000/0x1800
cpu0 at$mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 8244\M-3BX" rgv 0x03
cbb0 at pci0"dev 4 fwnction 0 "Texas Instruments0PCI1211 CardBus" rev 0x00:
irq 11
vga1 at pci0 dev 5 function 0 "ATI \M-Mach64 LI" rev 0hdc
wsdisplay0 at vga1 mux \^Y: console (80x25, vt102 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev ? function 2 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0\M-x02
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel \^X2371AB IDE"rev \M-0x01: DMA,
channel#0 wiref tO compatibility, ch\M-annel 1 wired to \M-ckmpati\M-bility
wd0 at$pciide0 channel 0 drivm 0:\240<IBM-DJSA-210>
wd0: \M-16-sector PIO, LBA, 5729MB, 117\M-3312p sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pkii$m0: channel 1 dicabled (no drives)
uhci0 at pgi0 dev 7 function 2 "Intel 82371AR USB" rev 1x81: irq 11
usb0 at uhci0: USB re~ision 1.0
uhub0 et usb0
uhub : Inte\M-l UICI root hub,(rev 1.00/3.00, eddr\2405
uhub0: 2 ports with 2 removable,"s\M-elf`powe\M-red
"Ijtel 82371AB Power" rev 0x03 at pci0 dev \M-7 funcpion 3 not configupmd
maestro0 at pci0 dev 8 function 0 "E\M-SS Maesvro 3E" rev 0x10: irq 11
ac97: codec id 0h83847609 (SigmaTel STAC9721/23)
ac96: codec features 18 bit DAC, 18 bit ADC, SigmaTel 3D
audio0 at maestro0
fxp0 at pci0 dev ; function 0 "Intel 82557" rev 0x09, i8:55\^YS: irq \M-51,
address 00:d :59:36:16:9e
anphy0 at fxp0 phy \M-1: i82555 10/100 PHY, rev. 4J"AT&T/Lucent!LTMODEM" rev
0x00 at"pci0 dev 9 function 1 not configu\M-red\^Hcardslot0 at cbb0 slot 0
flags 0
cardbu\M-s0!at cardslOt0: bus 1 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0\^NisA0 at pcib0
isadma0 at isa0\^Kpckbc0 at is\M-a0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc\M-0: using irq 5 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: consoh\M-e keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
\M-wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi8 at isa0 port 0x61
madi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcpphp
sysbeep0 at pc`pi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 hrq 7
npx0 at isa0 rort 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 p\M-ort 0x3f8o8 irq 4:0ns16550a, 16 byte fifo
pccom2 at isa0 port 0x\M-3e8/8 irq 5: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port0x7f0/6 irq 6 drq 2
bymmask ef4d netmask ef4d ttymask ffcf
pctr: 686-clAss$user-level `erformance cowntEr3 enabled
mtrr: Pdntium Pro MTRR support
dkcsum: wd1 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
WARNING: clock time much less than file system time
WARNING: using file system time
WARNING: CHECK AND RESET THE DATE!
syncing disks...
OpenBSD 3.8-current (GENERIC) #202: Wed Oct 19 17:52:24 MDT 2005
    [hidden email]:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III ("GenuineIntel" 686-class) 598 MHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,S
SE
real mem  = 133734400 (130600K)
avail mem = 115441664 (112736K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(ff) BIOS, date 11/30/99, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0000
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (BIOS managing devices)
apm0: AC on, no battery
apm0: flags 130102 dobusy 0 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x1200
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfe4c0/208 (11 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev
0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd0000/0x1800
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX" rev 0x03
cbb0 at pci0 dev 4 function 0 "Texas Instruments PCI1211 CardBus" rev 0x00:
irq 11
vga1 at pci0 dev 5 function 0 "ATI Mach64 LI" rev 0xdc
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 7 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA, channel 0
wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IBM-DJSA-210>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 5729MB, 11733120 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
uhci0 at pci0 dev 7 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82371AB Power" rev 0x03 at pci0 dev 7 function 3 not configured
maestro0 at pci0 dev 8 function 0 "ESS Maestro 2E" rev 0x10: irq 11
ac97: codec id 0x83847609 (SigmaTel STAC9721/23)
ac97: codec features 18 bit DAC, 18 bit ADC, SigmaTel 3D
audio0 at maestro0
fxp0 at pci0 dev 9 function 0 "Intel 82557" rev 0x09, i82559S: irq 11, address
00:d0:59:36:16:9e
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 PHY, rev. 4
"AT&T/Lucent LTMODEM" rev 0x00 at pci0 dev 9 function 1 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 1 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom2 at isa0 port 0x3e8/8 irq 5: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask ef4d netmask ef4d ttymask ffcf
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302