AIGLX error: dlopen of /usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

AIGLX error: dlopen of /usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)

413x
Hi tech@,

In my /var/log/Xorg.0.log, I saw this error :
[    14.671] (EE) AIGLX error: dlopen of
/usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)

After trying to build swarstg manually in
/usr/xenocara/lib/libGL/dri/swrastg/, make failed :

cc: ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a: No such file or
directory
cc: ../../glsl/libglsl/libglsl_pic.a: No such file or directory
cc: ../../gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a: No such file or directory
cc: ../../gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a: No such file or directory
cc: ../../gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a: No such file or
directory
cc: ../../gallium/libgallium/libgallium_pic.a: No such file or directory
*** Error 1 in /usr/xenocara/lib/libGL/dri/swrastg (../Makefile.inc:81
'swrastg_dri.so')

It seems that the paths are wrong in the Makefile:

--- Makefile.ini        Sun Aug 25 05:51:56 2013
+++ Makefile    Sun Aug 25 05:59:20 2013
@@ -11,9 +11,9 @@
        -DHAVE_POSIX_MEMALIGN
 
 SWRAST_DRIVERS= \
-       ../../gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a \
-       ../../gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a \
-       ../../gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a
+       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a \
+       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a \
+      
../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a
 
 DRIVER_DEFINES = \
        -D__NOT_HAVE_DRM_H \
@@ -44,12 +44,12 @@
        ${SWRAST_COMMON_SOURCES} \
        ${DRIVER_SOURCES}
 
-LDADD= ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a \
-       ../../glsl/libglsl/libglsl_pic.a \
+LDADD=
../../../../../xobj/lib/libGL/mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a \
+       ../../../../../xobj/lib/libGL/glsl/libglsl/libglsl_pic.a \
        ${SWRAST_DRIVERS} \
-       ../../gallium/libgallium/libgallium_pic.a \
+       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/libgallium/libgallium_pic.a \
        -L${X11BASE}/lib -lexpat -lm -lstdc++ -lc
-DPADD= ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a
+DPADD=
../../../../../xobj/lib/libGL/mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a
 
 .include "../../gallium/Makefile.inc"
 .include <bsd.xorg.mk>

Build works for me and there is no longer the error in Xorg.0.log. Not
sure if it is the proper way to correct this.

Regards,

--
Alexis de BRUYN

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: AIGLX error: dlopen of /usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)

Jonathan Gray-11
On Mon, Aug 26, 2013 at 06:34:53PM +0200, Alexis de BRUYN wrote:
> Hi tech@,
>
> In my /var/log/Xorg.0.log, I saw this error :
> [    14.671] (EE) AIGLX error: dlopen of
> /usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)

That is a result of a patch that was added to fallback
to a different swrast, your problem is somewhere else.  Include
your full Xorg.0.log and dmesg....

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: AIGLX error: dlopen of /usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)

Matthieu Herrb
In reply to this post by 413x
On Mon, Aug 26, 2013 at 06:34:53PM +0200, Alexis de BRUYN wrote:

> Hi tech@,
>
> In my /var/log/Xorg.0.log, I saw this error :
> [    14.671] (EE) AIGLX error: dlopen of
> /usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)
>
> After trying to build swarstg manually in
> /usr/xenocara/lib/libGL/dri/swrastg/, make failed :
>
> cc: ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a: No such file or
> directory
> cc: ../../glsl/libglsl/libglsl_pic.a: No such file or directory
> cc: ../../gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a: No such file or directory
> cc: ../../gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a: No such file or directory
> cc: ../../gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a: No such file or
> directory
> cc: ../../gallium/libgallium/libgallium_pic.a: No such file or directory
> *** Error 1 in /usr/xenocara/lib/libGL/dri/swrastg (../Makefile.inc:81
> 'swrastg_dri.so')
>
> It seems that the paths are wrong in the Makefile:

No. If you want to build the gallium llvmpipe driver (swrastg_dri.so),
please see detailed infos in /usr/xenocara/README.
_

>
> --- Makefile.ini        Sun Aug 25 05:51:56 2013
> +++ Makefile    Sun Aug 25 05:59:20 2013
> @@ -11,9 +11,9 @@
>         -DHAVE_POSIX_MEMALIGN
>  
>  SWRAST_DRIVERS= \
> -       ../../gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a \
> -       ../../gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a \
> -       ../../gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a
> +       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a \
> +       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a \
> +      
> ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a
>  
>  DRIVER_DEFINES = \
>         -D__NOT_HAVE_DRM_H \
> @@ -44,12 +44,12 @@
>         ${SWRAST_COMMON_SOURCES} \
>         ${DRIVER_SOURCES}
>  
> -LDADD= ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a \
> -       ../../glsl/libglsl/libglsl_pic.a \
> +LDADD=
> ../../../../../xobj/lib/libGL/mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a \
> +       ../../../../../xobj/lib/libGL/glsl/libglsl/libglsl_pic.a \
>         ${SWRAST_DRIVERS} \
> -       ../../gallium/libgallium/libgallium_pic.a \
> +       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/libgallium/libgallium_pic.a \
>         -L${X11BASE}/lib -lexpat -lm -lstdc++ -lc
> -DPADD= ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a
> +DPADD=
> ../../../../../xobj/lib/libGL/mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a
>  
>  .include "../../gallium/Makefile.inc"
>  .include <bsd.xorg.mk>
>
> Build works for me and there is no longer the error in Xorg.0.log. Not
> sure if it is the proper way to correct this.
>
> Regards,
>
> --
> Alexis de BRUYN
>

--
Matthieu Herrb

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: AIGLX error: dlopen of /usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)

413x


On 26.08.2013 20:27, Matthieu Herrb wrote:

> On Mon, Aug 26, 2013 at 06:34:53PM +0200, Alexis de BRUYN wrote:
>> Hi tech@,
>>
>> In my /var/log/Xorg.0.log, I saw this error :
>> [    14.671] (EE) AIGLX error: dlopen of
>> /usr/X11R6/lib/modules/dri/swrastg_dri.so failed (File not found)
>>
>> After trying to build swarstg manually in
>> /usr/xenocara/lib/libGL/dri/swrastg/, make failed :
>>
>> cc: ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a: No such file or
>> directory
>> cc: ../../glsl/libglsl/libglsl_pic.a: No such file or directory
>> cc: ../../gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a: No such file or directory
>> cc: ../../gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a: No such file or directory
>> cc: ../../gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a: No such file or
>> directory
>> cc: ../../gallium/libgallium/libgallium_pic.a: No such file or directory
>> *** Error 1 in /usr/xenocara/lib/libGL/dri/swrastg (../Makefile.inc:81
>> 'swrastg_dri.so')
>>
>> It seems that the paths are wrong in the Makefile:
>
> No. If you want to build the gallium llvmpipe driver (swrastg_dri.so),
> please see detailed infos in /usr/xenocara/README.
Indeed, build ok.

 Thanks Matthieu.

> _
>>
>> --- Makefile.ini        Sun Aug 25 05:51:56 2013
>> +++ Makefile    Sun Aug 25 05:59:20 2013
>> @@ -11,9 +11,9 @@
>>         -DHAVE_POSIX_MEMALIGN
>>  
>>  SWRAST_DRIVERS= \
>> -       ../../gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a \
>> -       ../../gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a \
>> -       ../../gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a
>> +       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/trace/libtrace_pic.a \
>> +       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/rbug/librbug_pic.a \
>> +      
>> ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/drivers/softpipe/libsoftpipe_pic.a
>>  
>>  DRIVER_DEFINES = \
>>         -D__NOT_HAVE_DRM_H \
>> @@ -44,12 +44,12 @@
>>         ${SWRAST_COMMON_SOURCES} \
>>         ${DRIVER_SOURCES}
>>  
>> -LDADD= ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a \
>> -       ../../glsl/libglsl/libglsl_pic.a \
>> +LDADD=
>> ../../../../../xobj/lib/libGL/mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a \
>> +       ../../../../../xobj/lib/libGL/glsl/libglsl/libglsl_pic.a \
>>         ${SWRAST_DRIVERS} \
>> -       ../../gallium/libgallium/libgallium_pic.a \
>> +       ../../../../../xobj/lib/libGL/gallium/libgallium/libgallium_pic.a \
>>         -L${X11BASE}/lib -lexpat -lm -lstdc++ -lc
>> -DPADD= ../../mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a
>> +DPADD=
>> ../../../../../xobj/lib/libGL/mesa/libmesagallium/libmesagallium_pic.a
>>  
>>  .include "../../gallium/Makefile.inc"
>>  .include <bsd.xorg.mk>
>>
>> Build works for me and there is no longer the error in Xorg.0.log. Not
>> sure if it is the proper way to correct this.
>>
>> Regards,
>>
>> --
>> Alexis de BRUYN
>>
>

--
Alexis de BRUYN